Dan vechten om zo kort mogelijk bij de biechtstoel te zitten en vaak waren dat er twee aan onze kant waar kapelaans in zaten en ook twee bij de meisjes kant. De geestelijk die alles moest aanhoren zat in het middendeel van de biechtstoel Elke keer als er iemand uit je bank aan de beurt was geweest schoven we 'n stukje verder op naar de zijkant richting biechtstoel. Eindelijk, je was aan de beurt Je zat geknield op het harde houten knie-bankje en vol spanning wacht je af wanneer de geestelijk het schuifje op deed en van alles de tralies keer wie je was.

We "logen" wat over het aantal zonden en welke je gedaan had De biechtvader vertelde dat je lief moest zijn voor anderen, niet meer moest jokken en vloeken en als penitentie drie onze vaders en drie weesgegroetjes en je mocht vertrekken. Vlug in de banken achteraan die penitentie afgerateld en oeps, naar huis.

Je zieltje was weer rein Ik heb volgens mij nergens zo veel gelogen als daar met het biechten maar ik was zeker niet de enige, iedereen deed dat.. Nee dat weet ik niet. Later is alles veranderd Ik heb ne wel vaak afgevraagd Het gebouw staat er nog altijd op de hoek aan de andere kant van de pastorie in Ommel Dit plaatje vond ik nog van Ommel vroeger, en je ziet hier rechtdoor de weg naar Vlierden maar die is inmiddels wel 'n beetje anders geworden met het plein midden in het dorp, op de achtergrond zie je de noodkerk.

Hier rechts is het cafe van Kuijpers wat aan de Marialaan lag en de ingang naar de bakkerij was zoals je ziet aan de Jan van Havenstraat. Vlak na de oorlog toen alles hier plat was gebombardeerd, stond de over van de bakkerij nog zo'n beetje overeind Dat het cafe er was weet ik nog uit mijn jeugd want ik ben er wel 'ns binnen geweest als we in de Meimaand naar Ommel waren gelopen en daar wat drinken gingen pakken.

Nee geen bier, daar was ik toen nog te jong voor. Mensen denken misschien dat ik alleen van muziek ben gaan houden en van sport maar dat klopt niet helemaal want ik hou ontzettend veel van kleuren.

Hoe bonter hoe beter. Nu het kerstmis is hou ik van lichtjes in de kerstboom maar dan liefst met verschillende kleuren, maar ja daar ga ik thuis niet over dus hebben wij geen gekleurde. Toen we bij de Kluis in Ommel werkte zorgde ik met kerst altijd voor de verlichting en dan had je tientallen verschillende kleuren.

Of dat iemand mooi vond weet ik niet maar ik in ieder geval wel. Ik vond dit plaatje nog ergens op internet en dat bedoel ik nu met: Ik vind die foto fantastisch. Op 'n dartbord hadden ze van mij ook wel meer kleuren mogen aanbrengen als alleen wit, zwart, rood en groen. Misschien had ik dan nu ook wat beter kunnen gooien..

Als het Kersttijd begint te worden dan noem ik dat de Sisi-tijd. En het komt steeds dichterbij Kersttijd want eerste Kerstdag valt op zondag. Lekker eten en drinken hoort er bij maar zeker ook weer de films van Sisi We hebben ze al -tig keer gezien, we weten wat er komt Toch is het wel 'n fijne tijd die Sisi-tijd We hebben meestal de kerstboom weer staan met de honderden lichtjes, mooi opgetuigd en er hangt weer dat heerlijke sfeertje.

Bij ons staat ook het kerstgroepje weer, Maria en Jozef met Jesus in 'n kribje Op afstand de drie koningen en de kameel. Nee beschadigd net als vroeger thuis zijn ze niet Dat was vroeger ook wel anders.. Maria had nog maar een hand, Sint Jozef was de staf afgebroken Moet ik wel zeggen dat wij geen stallektje hebben gezet. Tafeltje waar het op staat is te klein en nu staan de beeldjes gewoon los onder de boom. Zal Maria en Jozef niet erg vinden, ook niet dat Jesus daar zo bloot ligt want ik heb de verwarming op 23 graden staan.

We hadden daar twee avonden in de week bijeenkomst om te biljarten, tafelvoetballen, sjoelen en kaarten etc. Het was vrijdag 22 November , ik was toen 18 jaar. Het zal zo rond Hij werd door meerdere kogels geraakt. We weten het allemaal nog wel tenminste de mensen van mijn leeftijd en natuurlijk schrokken we er van We kennen allemaal de toedracht zoals die ons is uitgelegd maar ik twijfel wel aan die dingen De een zegt dat een man het deed, de ander 'n complot en andere beweren dat de geheime dienst van de USA er achter zit.

Ik denk dat we er wel nooit achter komen en om eerlijk te zijn geef ik er nu ook geen moer meer om. Maar waar het me nu om gaat is de uitspraak van de president op de dag dat hij werd omgebracht. Nu zul je denken, ja daar komen ze ook achteraf mee maar het volgende speelde eigenlijk. Kennedy was zoals men zei, in Dalles niet erg geliefd en men vond het eigenlijk maar niks dat hij in 'n open limousine door de stad zou worden gereden, met had liever dat hij in 'n wagen met gepanserd glas zou rondrijden.

Maar Kennedy stond erop dat hij in die open limousine zijn rondrit door de stad zou maken Dit plaatje is van 'n deel van d'n Himmel maar dan in , elf jaar voordat ik werd geboren. Die rode streep van links naar rechts waar dat witte puntje op staat is de Hemel waar je in het puntje de huisjes ziet waar vroeger o. De groene strook naar boven was de boomgaard van Leenen met onderaan dat rode puntje het woonhuis waar vroeger eerst de Boerenleenbank was gevestigd.

Naast die groenstrook twee rode puntjes waar vroeger van Heugten de naaisters en Toon Vlemmix woonden. Beetje verderdoor de drie blokken waar wij woonden en Zegers later Janssen , van de Ven later Kerstens , Cortenbach, Joosten later van Heugten en van de Boomen later van der Loo. Gaan we weer naar voren naar de andere kant van de weg Er tegenover de boerderij van van den Boomen en de huisjes van o.

Weer terug naar de andere kant zie je de Hoogstraat met links ernaast het huis van Willemke Leenen en rechts van de Grindt later Piet Bukkems. Dat zwarte gebouw was de haspelfabriek wat later de ijzergieterij van Franske van der Velden werd. Tegenover Verdeuzeldonk kwam later het kadaverhuisje.

Boven de groenstrook van de boomgaard van Leenen zie je nog twee groenstroken en ook daar stonden fruitbomen En we smulden ervan dat moet ik ook zeggen en dacht je werkelijk dat Leenen 'n paar honderd appeltjes misten? Die hadden er duizenden kilo's. Volgens mij wisten ze dat ook goed Of het is reclame od het is weer een of andere goggo die me geld af wil troggelen maar ja dan zijn ze bij mij verkeerd. Ik denk reclame maar ik wil niks winnen en ik hoef in principe niks voor niks.

Als ik iets nodig heb dan koop ik het tenminste als het voor mij mogelijk is en de rest? Afzender is dhr van Klaveren Er is bijna altijd iemand thuis. Ik krijg dus waarschijnlijk 'n pakje electronica En waarom schrijft U waarschijnlijk? Krijg ik het nu of krijg ik het niet? Wat zit je daar omheen te draaien?.. Dus bij deze meneer van Klaveren: Steek die electronica maar in je ko Mocht het niet lukken, dan kom maar hier, dan doe ik het wel voor je..

Toen ik dit plaatje zag wist ik het al meteen Het was echt speciaal want het was maar 'n houten keet, 'n houten aanbouw en het zag er van buiten best gammel uit. Ik ken de familie de Vos niet alleen Huubke en z'n jongere zus die met Sjef Franssen was getrouwd. Waarschijnlijk staan die hier ook op de foto maar dat weet ik niet zeker, en hulp over de personen is welkom. Vroeger was er nog Drie Hoefijzers Bier maar ik heb nog 'n foto waar die reclame ook op staat maar ook 'n verlichtingsbord hangt van Dommelsch Bier, dus twee borden.

Bij ons thuis kennen ze dit cafeetje wel want in de boerderij er tegenover heeft m'n moeder gewoond met haar ouders, broers en zusjes. Het blijft 'n mooi plaatje, dat is zeker. We waren er helemaal klaar voor En dan kom ik deze foto weer tegen toen Margriet en Gerard van de Laar - van Seccelen 40 jaar waren getrouwd en die ons hadden gevraagd om die avond muzikaal op te luisteren. Nu inmiddels alweer 9 jaar geleden. Margriet en Gerard trouwden in en in waren ze 40 jaar getrouwd Het was 'n echt gezellig feest met onze ouderwetse muziek Helaas was de installatie die we nodig hadden veel te zwaar, echt lood-zwaar en we deden onze naam ook eer aan We waren geen showorkest maar 'n sjouw-orkest We hadden het allemaal goed voor elkaar, speelde leuke oldies maar het opbouwen ging slechter en slechter tot we besloten om er toch maar weer 'n punt achter te zetten.

Het was voor ons helaas niet meer te doen. Met pijn in het hart zijn we gestopt Nu doet Jan wel het geluid nog bij zanggroep "Vur Mekaar" en als ik op moet treden met m'n liedjes doet Jan ook het geluid Twee kleine boxen met ingebouwde versterker, mengpaneeltje met galm, microfoon, standaardjes voor zangboek, de boxen en microfoon en we zijn klaar.

Het blijft leuk om te doen Voetballen was vroeger 'n echte gezellige sport Toch had ik ook mijn plezier in het spel want als we 'n goal maakte dan schreeuwde ik net zo hard van blijdschap als degene die het doelpunt maakte en dat was bij ons meestal Piet Feijen. Die gaven ze de bal en die pingelde tot aan de goal en schoot hem er meestal in. Er waren wedstrijden bij die we met wonnen. Dat was dus schreeuwen voor mij dat snap je wel. Tegenwoordig is voetbal helemaal verziekt, bij de kleine jeugd zal het nog wel gaan maar bij de iets grotere telt alleen winnen en staan er vaak ouders langs de lijn met maar een doel, hun zoon of dochter zal moeten winnen.

Toch vond ik op facebook 'n foto met dit opschrift.. Dat zou overal op de voetbalvelden moeten staan. Het grote voorbeeld zijn de wedstrijden op tv waar de geldgraaiers geen respect tonen. Ze gaan op de grond liggen terwijl ze niet zijn geraakt en willen zo de scheidsrechter beinvloeden voor zijn beslissing.

Valt die beslissing niet uit in hun voordeel dan schelden en tieren ze er op los Noem je dat respect? Waardeloos die instellingen en de jeugd neemt dit klakkeloos over. Ik zag de laatste wedstrijd van Robben en die werd na afloop toegejuicht door duizenden fans Waarvoor doen mensen dit?

Heeft die man dat verdiend die ooit in 'n wedstrijd 'n overtreding simuleerde waardoor Nederland 'n penalty kreeg en door ging op 'n WK, hij werd niet eens geraakt. Die tegenstanders komen ook om te voetballen en het zijn collega's die ook voor de winst komen. Ga je voor zo'n respectloze man staan klappen? Iedereen moet dit bord maar 'ns lezen en als je jezelf daar aan zal houden zal voetballen weer leuk worden. Ik zag dit stukje in de krant staan, de ternnishal staat er al weer 40 jaar Dat is toch eigenlijk wel heel speciaal Nou toen ze die aan het zetten waren vloog de fik erin en ik dacht het hele ding fikt tot de grond toe af.

Hoe weet jij dat Peer? Nou ik werkte daar voor de eerste week bij 'n baas die zijn dakdekkerswerk had vlak bij ons Ze waren die hal aan het zetten en wij moesten daar 'n dak op maken Ik werkte er volgens mij voor de derde dag en ze hadden de ketel om de bitume heet te stoken op de stijger gezet aan de achterkant van het gebouw omdat we meer dan de helft klaar hadden. Ik vond wel dat die ketel erg kortbij het gebouw stond en het gebeurd wel vaker dat zo'n ketel in brand vliegt door de hitte als er 'n beetje te veel zuurstof bij komt.

Die andere vonden dat schijnbaar niet De man die de bitume-ketel bij moest vullen deed de klep open, er kwam veel zuurstof bij en de bitume vloog in de fik Normaal blus je dat met bluspoeder die je normaal bij je hebt maar die was schijnbaar niet voor handen.

Eentje was er gelukkig zo slim om meteen aan de andere kant het dak af te gaan De achterkant was behoorlijk beschadigd maar de hal stond er in ieder geval nog. Voor het zelfde geld was de hele zooi in de fik gevlogen.. Gelukkig kwam alles nog goed Nee lang heb ik daar niet gewerkt De opening kon wel doorgang vinden in mei Ja ik moet toch altijd wel lachen als er van die reclames voorbij komen en dan bedoel ik niet alleen in de winkels maar ook op internet Een keer bestelde ik inkt om de cartridges te vullen Krijg ik ze thuis Dus ik bellen of het misschien 'n foutje was Ik zeg waar zijn die vier dan?

Je hebt er twee besteld. Ik zeg ja maar twee voor de prijs van een en daarvan twee setjes. Nee zegt die dame Ik zeg juffrouw wij bestellen die van jullie website af en daar staat echt twee voor de prijs van een.

Ik dus die site weer voor de dag gehaald en wat blijkt Maar wel 'n andere aanbieding van iets twee voor de prijs van een. Juffrouw dat heeft die kloothommel die jullie site bijhoud dus gauw veranderd want twee dagen geleden stond hij er nog op Vorig jaar liet ik me ook nog 'ns verleiden..

Ze laden zichzelf op en geven volgens de advertentie voldoende licht. Ze laden zichzelf op Tien keer minder als 'n lucifer. Flutdingen, de derde begaf het na 'n half jaar Ik heb er 'n hekel aan als ik hier in de supermarkt kom en er ligt 'n aanbieding waar ik 'n dag eerder het volle pond voor heb betaald Nu zag ik ook nog 'n plaatje op facebook van 'n aanbieding die bij Albert Heijn in de winkel hing Als je in de supermarkt tomaten koopt dan ben ik blij dat ze er uit zien als tomaten want ze smaken echt niet naar tomaten.

En waar vroeger 'n tomaat 'n tomaat was hebben ze er tegenwoordig 'n hele bult verschillende Nee ik ben niet weg van die aanbiedingen Op de foto zie je dat ze hier toch wel heel rare aardbeien hebben, en ze komen volgens de kaart ook nog uit Nederland De scouting is in Asten al jaren en jaren 'n begrip en net als Jong Nederland niet meer weg te denken uit ons dorp.

In Engeland werd de scouting opgericht door Lord Baden-Powell en dat was in de periode tussen en Hij begon met verre reizen, met als doel het starten van scoutinggroepen op alle vijf de werelddelen.

In Nederland werd 40 jaar later de scouting opgericht Emmy de Bruijn en Jo Hoes starten de eerste groep. Dat was 'n groep van 12 meisjes onder de naam de gidsen, voor ons ouderen is dat welbekend. Als aalmoezenier had men kapelaan Kamp bereid gevonden. Hij was ook de stimulator achter de oprichting van 'n jongensgroep en de eerste groep verkenners bestond uit 8 personen.

Ja dat was mister van Kemenade van de Voordeldonkse school waar ik in de eerste en in de vierde klas bij in de klas heb gezeten. Het eerste onderkomen was het oude patronaat aan de Kerkstraat, ons allen welbekend.

Weer 'n paar jaar later werd de welpengroep opgericht en had als hoofdleidster Riet van den Einde en de leidsters Mien en Gerdan Mulder en Trees Eijsbouts. Hun onderkomen stond in de Polderse Bossen.

Ook ontstond er 'n groep kabouters onder leiding van Riet Berkers, Annie van veen en Fien Kerkers, dat was in januari Wat mij als dikke zeventigger nog altijd bij blijft was hun onderkomen in de Logtenstraat, dat was in de oude molen van Gitsels. In gingen de verkenners, de padvinders en de gidsenvereniging verder onder de overkoepelende naam Scouting Nederland. In Asten gebeurde dat in , de namen van de Hubertusgroep en de Agnesgroep werden omgezet in Scouting Asten.

Na heel wat omzwermingen heeft men 'n prachtig eigen onderkomen aan de Bergweg. Later hierover nog meer. Het was echt 'n prachtige villa en is het trouwens nog steeds maar ik wil er toch nog iets over weten. Ik weet dat het vroeger de villa van Bluijssen was, je weet wel die rijke familie die zoveel voor Asten betekende. Maar wat is het daarna geworden? Bleven de Bluijssens er wovnen of werd het verkocht? Later werd het 't boekhoudbureau van de NCB want onze Frans heeft er lange tijd daar zijn werk gedaan voor ze verhuisden naar Someren.

Ik zie elke keer als ik deze foto zie onderaan het plaatje staan: Wie het weet mag het laten weten. Lekker toch dat snuffelen op internet Vandaag vond ik nog iets over Sinterklaas, de goedheiligman. En dat wil ik wel vertellen Die man is er oud Daar was hij toen bisschop en daar begon hij zoveel van de kinderen te houden en dat is hij nooit verleerd.

Het rare is wel dat er 'n verhaal de ronde doet dat hij eens drie kinderen die dood waren gegaan van de honger weer levend maakte. Maar hij beschermde niet alleen de kinderen, ook de koop en de zeelieden kozen hem als patroon. Misschien weet je nog wel uit de geschiedenis dat na de invallen van de Noormannen in de 12de eeuw vooral aan de Duitse kusten zich Hanzesteden vormden waar kooplieden woonden. Ook in Nederland waren zulke steden: Kampen, Deventer en Zwolle.

Deze kooplieden deden veel aan scheepvaart en zo kwam de bemanning van deze schepen in aanraking met de zeelieden en ook de kooplieden uit het Zuiden van Europa. Deze vertelden over Sint Nicolaas als hun patroonheilige en zo kwam het dat ook in ons land Sinterklaas bekend werd als de heilige, goede vriend van de mensen en dan vooral van de kinderen. Hij is ook de patroon van Amsterdam waar hij met zijn gevolg elk jaar door het stadsbestuur officieel wordt ontvangen, waana een rijtoer volgt door het feestelijk versierde Amsterdam.

Dus laten we Sinterklaas voor de heilige die kinderen kadootjes geeft omdat hij zoveel van kinderen is gaan houden Niet iedereen zal haar hebben gekend, ik was daar eentje van maar heb genoeg verhalen over haar gehoord. Maar wie was ze eigenlijk? Jans werd geboren op 29 juli en is overleden in Vught op 23 februari , ze was toen 87 jaar oud. Ze woonde op het Koningsplein, toen nog Plantsoen, tussen de Burgemeesterswoning, wat voor die tijd postkantoor was, en het winkeltje van Anneke de Bruijn.

Kortgeleden is het blokje van twee afgebroken omdat het 'n bouwval was geworden. Links naast haar woonde later Sjef Putten die er zijn viswinkeltje had en rechts woonde Jans dus en ze had er 'n smal pad hier op de foto maar toen was er al 'n hek geplaatst. Die pad was tussen haar huisje en de burgemeesterswoning en het verhaal doet de ronde dat ze ooit 'n bord had geplaatst op de zijgevel van haar woning met de tekst: Het scheen dat er mensen vaak stonden te wateren omdat het er afgelegen was en vaak donker.

Maar er is ook 'n verhaal dat vertelt dat ze ooit iemand betrapte die het toch waagde en hem vroeg Waarop de man zou hebben geantwoord: Ik weet niet of de verhalen waar zijn maar zo las ik ergens. Ik heb alles, maar dan ook alles afgezocht op internet en eindelijk kunnen we de discussie sluiten over het hoe op hangen van de rol wc-papier in ons toilet.

We willen allemaal gelijk hebben Ik heb altijd gezegd dat het laatste de goeie methode is Maar er zijn van die eigenwijze die zeggen dat het niet voor moet zitten maar achter. Na heel wat zoekwerk kom ik er bij uit nu Bij het zien van de tekening weet ik nu al dat de eigenwijze onder ons nu zullen zeggen: Och en eigenlijk is dat ook zo Net de dag voor ik op vakantie ging hoorde ik op tv het bericht dat Jerry Lewis was overleden Ik ging nog 'ns op zoek naar dingetjes over hem en kijk maar wat ik nog vond.

Jerry Lewis z'n echte naam was Joseph Levitch geboren in Newark in New jersey op 16 maart en dus overleden in Las Vegas op 20 augustus Jerry was niet alleen een Amerikaans filmkomiek maar ook 'n regisseur en producent. Hij was van Joodse komaf en vooral bekend om zijn slapstickhumor. Hij vormde tussen en een populair komisch duo met Dean Martin. Toen ik 'n jaar of 14 was heb ik bij Bakens denk ik al zijn films samen met Dean martin wel gezien.

We hebben ons om die twee vaak "te barste gelache". Deze twee waren naast de Dikke en de Dunne en naast Abbott en Castello wel de top van de komische duo's. Ik heb hier wat plaatjes bij elkaar gezet van de films die ze uitbrachten maar de mooiste vond ik nog altijd: Wij gingen vroeger graag naar dit soort films maar natuurtijk ook films als Spartacus en echte cowboyfilms. Jerry lewis is wel oud geworden, 91 jaar, zijn vriend Dean Martin, die eigenlijk Dino Paul Crocetti heet, werd 78 jaar.

Jammer maar ook grappige mensen komen aan hun einde Bedankt heren dat jullie ons zo'n geweldige leuke avonden hebben bezorgd. Bedankt vooral Jerry Lewis, de grote komiek van dit geweldige duo. Ommel is voor mij zo''n beetje m'n tweede Asten. Vroeger kwamen we er vaak omdat we naar de mis gingen in het Mariaoord En warempel, we hebben er ook nog 13 jaar het beheer gehad van gemeenschaprshuis de Kluis.

Ik las zo nog het een en ander over Ommel en in de tijd dat ik 10 tot 12 jaar oud was en er geregeld kwam bleek dat er al veel mensen naar het Mariaoord gingen in de Meimaand. In kwamen er Ook las ik dat er 'n boekje ooit is gemaakt door pastoor van Erven in waarin stond beschreven over de wonderbaarlijke genezingen die er ooit plaatsvonden.

Kreupelen en lamme konden weer lopen, melaatsen waren weer genezen en mensen werden van de pest bevrijd. In de oorlog heeft Ommel het zwaar te verduren gehad Meer als 30 boerderijen en huizen werden vernield in de oorlogen dat kwam dat ze midden in het artillerievuur lagen, de Duitsers probeerden de Engelsen te beletten op te rukken en de Engelsen wilden dit juis wel bereiken Ommel wilde wel graag 'n nieuwe kerk maar de toenmalige pastoor, Vogels, stond er op dat het geen moderne kerk zou worden..

Maar als ik eerlijk moet zijn is de kerk toch wel 'n modern gebouw geworden Maar voor mij is Ommel zo oke Wij sloegen gewoon wat staalspijkers in de muur en hingen touwen en draden rond de oude karrewielen die als verlichting dienstdeden Soms dan maak je me toch dingen mee Neem dit ouwe geld nu Annie was boven op zolden aan het kijken wat er zoal weg kon want binnenkort gaan we naar de stort en we willen mensen niet opzadelen met rommel die niks meer waard is.

Zo hebben we b. Misschien ken je ze nog van vroeger die goedkope heuptasjes waar je je geld in deed als je op vakantie was en je shag en aansteker.

We hadden die twee en Annie vond ze nog ergens tussen de ouwe rommel.. Peer ik heb nog geld gevonden en naar zoiets heb ik wel oren Tja, zo ongemerkt vindt je toch nog wat Ik ga af en toe toch nog 'ns wat rondkijken of ik toch nog dames bereid kan vinden om mijn promotieteam voor Himmels. Nu vond ik ergens in Frankrijk, ja himmels is ook over de grenzen, vond ik 'n stel dames die dit wel heel graag wilde zijn. Ik zeg tegen die dames Dit is het geworden.

Ja het zijn er best veel en ik denk niet dat ik die kan onderhouden van mijn aow-tje dus vraag ik jullie 'n kleine bijdrage.. Zie ik geen geld gestort op mijn rekening dan gaat het niet door. De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers.

Zo’n netwerk noemen zij een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere criminele partijen. Via de checkfunctie op de pagina "Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen", kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen.

Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is of is geweest. Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen heeft. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden.

Klik op het plaatje boven en je komt op de site waar je kan checken Dus nogmaals, klik op het plaatje boven, ga bij de verkregen pagina helemaal naar onderen, geef je emailadres op en druk op zoek. Je krijgt 'n mail als er iets fout is, geen mail betekent dat je niet in die gevaarlijke database voor komt. Ik kon het niet laten om dit plaatje van 'n deel van Bartholomeus te plaatsen. Het is een van de plaatjes die maar weinig mensen ooit hebben gezien.

Na veel zoeken vond ik het nog ergens op internet en nog wel via 'n Russische site volgens mij. Maakt ook niet uit Voor het liefdesgesticht stond de mooie beeldengroep Het Koningsplein was toen nog het plantsoen. Ik vond tussen mijn voorraadje foto's dit mooie plaatje nog wat ik ooit van iemand kreeg toegestuurd en mensen die vaak van Asten naar Someren moesten en andersom die weten dit van vroeger nog wel te herinneren.

Mensen zoals ik die in Someren op school hebben gezeten of er hebben gewerkt zal dit plaatje zeker herkennen. Het is de weg naar Asten vanaf de brug van Sluis 11 die 'n beetje naar beneden liep en net het bochtje om die daar was. Je ziet, waar die auto staat de grens van toen tussen de twee dorpen want dat was toen de Aa en die auto staat net voor het hekwerk dat als beveiliging diende voor de Aa die daar liep..

De weg was van klinkers en het was geen pretje om daar te fietsen want volgeladen zware vrachtwagen reden de hele weg scheef en kapot, 'n klein eindje verder, wat later de Heesakkerweg werd kwam gelukkig later 'n nieuwe betonweg. Op de linkerfoto zie je wat zijn misselijk makende beroep is Ik heb van huis uit geleerd dat Boontje altijd wel 'n keer om zijn Loontje komt en dit keer was het ook zo.

Dit is de jarige Ivan Fandino die bijna de stier had afgeslacht, iets waar die man op kickt, maar op 'n onbewaakt ogenblik, ik denk met de hulp van Onze Lieve Heer, viel hij met het achteruit lopen, ik denk dat de Heer hem pootje haakte, en de stier even wraak nam en hem mee sleurde naar de eeuwige jachtvelden.

Zijn zij werd doorboord met de horens van de stier die even later het leven liet Ik lees altijd graag dingen over vroeger, dingen waarvan ik weet dat ze zijn gebeurd maar niet zelf heb meegemaakt. Neem nu bijvoorbeeld de Tram. Die was allang weg toen ik werd geboren Veel mensen weten er helemaal niks van.. Van de tram zijn gelukkig wat foto's bewaard gebleven en eentje is van de vier personen die er goede herinneringen aan hadden maar ook weer slechte.

Woensdag 18 mei was heel Asten en Ommel uitgelopen om het slaan van de "Eerste Spijker" voor de nieuwe trambaan bij te wonen, dat gebeurde door burgemeester Frencken.

Op 23 mei werd met veel bravour de lijn geopend, er stond 'n grote feesttent met veel vlaggen erbij en de "hoge heren" waren gekleed in deftige zwarte pakken. De spoorlijn was eigenlijk aangelegd voor het vervoer van de goederen van de Bluijssens.

Maar niet alleen Bluijssen maakte tot zijn faillissement in voor het goederenvervoer gebruik van de tram, ook andere ondernemers richtten zich er op. De Coöperatieve Handelsvereniging van de N. Het eenvoudige gebouwtje is in uitgebouwd tot een modern goederenstation, dat trampassagiers ook als wachtlokaal konden gebruiken. Het gebouwtje staat er nog altijd, vervallen en wel. Asten was blij met deze snelle verbinding naar Helmond, toch heeft het maar 30 jaar gelopen.

Willem van Lieshout was een van de mensen die eerder ook al bij de Meijerij aan het werk waren want Willem was er in in dienst getreden, Buunk en Lauke Koole waren al in begonnen en de vierde man op de foto Kluijtmans in De lijn Asten - Helmond was een van de betere en het was er ook altijd druk Maar het ging slechter met de Bluijssens en de fabriek ging falliet en alle bedrijven die voor de Blijssens werkten hadden het moeilijk het hoofd boven water te houden.

De vier tram- mensen waren er kapot van toen de lijn werd opgeheven in Even terug naar Willem van Lieshout, van de ene op de andere dag was hij werkeloos. Hij had er 36 jaar gewerkt bij de Meijerij toen de brief kwam: Het spijt ons zeer De tramlijn wordt opgeheven Samen met Buunk, Koole en Kluijtmans is van Lieshout werkeloos In die tijd waren de voorzieningen slecht..

Geen werk, geen bestaan, geen pensioen, afhankelijk van de kinderen. Als je Willem zag droeg hij nog altijd dat petje met brede klep. Ook Lauke Koole droeg na die tijd nog altijd zijn pet van de tramonderneming. Na de ondergang van Bluijssen heeft de tramonderneming nog bestaan tot maar toen werd alles verkocht.

Sommige boeren hadden nog lange tijd zo'n tramwagon op hun erf gehad als kippenhok. De tram van Asten naar Helmond heeft heel wat teweeggebracht in die tijd.. Het blijft voor ons 'n mooi stukje nostalgie Natuurlijk is niet alles waar wat je op internet tegenkomt maar neem van mij aan dat het ook niet allemaal waar is wat wij door de media, de tv, de bladen en de kranten krijgen voorgeschoteld.

Neem deze twee foto's nu van Afganistan. Ik ben radicaal tegen het dragen van deze dingen hier rechts.. Begrijp wel dat de wereld veranderd, we leven niet meer in de jaren 50 of zo. Ik vond deze plaatjes nog op internet eentje uit en de andere uit Laten we toch normaal doen Nog altijd vind ik het geweldig als ik wat terug vind over Voordeldonk Hoe die school juist daar is neergezet?

Dat zal ik vertellen. De jongensschool in turrup op de Markt was te klein aan het worden en het gehucht Voordeldonk wat lag tussen Asten-dorp en Liessel in, werd steeds uitgebreider, er kwamen steeds meer mensen wonen en men besloot om er 'n nieuwe parochie te stichten met 'n school die dan wel gemengd was, met 'n kerk, 'n pastorie en 'n parochiehuis. Men begon met de bouw van de school waarvan de ingang niet naar Asten toe was gericht maar naar de andere kant waar volgens het plan de ingang van de katholieke kerk was gepland.

Op dinsdagmorgen 7 januari werd ze feestelijk geopend en door Deken Meyer ingezegend. Er waren woorden van lof voor de fraaie architectuur, met name van de voorgevel, en voor de functionaliteit van het gebouw. Er was destijds volgens Peelbelang, dat verslag deed van de opening, enige kritiek op de raampjes die naar de verharde weg gekeerd waren: Wij leerlingen die er hun lessen hebben gehad gaven daar niks om en dachten er ook niet over na. De drieklassige school startte met een hoofd mister Dibbets en twee leerkrachten Juf Werts en mister Biemans, en er kwamen toen al 91 leerlingen, jongens en meisjes.

Per 1 juli van dat jaar werd juf de Vent benoemd, die tot aan school verbonden zou blijven. Ik kan me een en ander nog goed herinneren maar toen ik er naar school ging in , tien jaar na de opening was juf Werts er al niet meer want die was er gestopt in en was mister van Kemenade aangesteld.

Mister Dibbits bleef er hoofd tot en toen kwam mister Rombouts in zijn plaats als hoofd. Mister Biemans bleef tot en in zijn plaats kwam mister Nefkens Mister van Kemenade had als kenmerk Mister Rombouts was de man die vaak de pijp in de mond had.

Maar het bleef bij dat ene ding, de school. De parochie op zich is er nooit gekomen, geen kerk en ook de andere dingen gingen niet door. Toch ben ik wel altijd blij geweest met de Vorreldonkse school en met mij "veul keinder uit dun Himmel".

Driekwart van Nederland zat er al naar uit te kijken Toch voor vele is het zonnetje welkom en de dames zijn weer bezig om zich te kleden met zo weinig mogelijk kleding zodat elk plekje wat in de zon kan ook in de zon komt en 'n lekker bruin kleurtje krijgt.

Vroeger vond ik het ook mooi om naar die schaars geklede jonge meiden te kijken Nu het zomer aan het worden is en de meisjes en vrouwen hun kleine lapjes stof weer voor de dag hebben gehaald zou je denken dat het weer genieten is om ze zo te zien lopen en te zien liggen aan het strand en rond paraderen door de winkelstraten Ik heb er hieronder wat bij elkaar gezet.. Wanneer ik zo'n beetje aan het kijken ben in m'n mappen over d'n Himmel, over de scholen, over de sport en over Asten in het algemeen, dan ga ik toch altijd nog even bladeren in m'n map met bidprentjes, ook wel gedenkprentjes genoemd en gisteren vond ik wel iets wat me weer opviel tussen de andere prentjes.

Nee, helemaal niet dat ik die mensen heb gekend maar omdat het iets aparts betrof. Het linker plaatjes van Francina Haazen, iemand die ik helemaal niet ken en dat kan ook niet want ze is geboren in en overleden toen ik er nog niet was in Slecht 13 jaar oud maar toen ik naar de geboortedatum keek bleek die precies hetzelfde te zijn als haar sterfdatum alleen dertien jaar eerder.

Het meisje is op haar dertiende verjaardag overleden. Hoeveel pijn kan iets doen? Dan het rechterprentje van Maria Heijmans en ook van haar weet ik niets en ken haar ook niet. Toch kan ik het me nog herinneren dat dit ooit is gebeurd Maria is overleden tengevolge van 'n ongeluk Dit moet toch ook iets verschrikkelijks zijn geweest. Overlijden op de dag voorafgaande aan je trouwdag, 23 jaar oud. Wat moet er om zijn gegaan in het hoofd van haar vriend waarmee ze 'n leven ging opbouwen?

Dan het middelste prentje met al die namen. Nu weet ik nog van het overlijden van de kinderen Klaus en van Michiels want daar heb ik genoeg over gelezen en die vonden de dood op 22 september , maar van de kinderen Verberne wist ik het niet.

Vier kinderen gedood in de oorlog, 6, 7, 9 en 14 jaar oud. Jaren geleden kreeg ik 'n briefje van Maria van Loon zie kleine foto van toen en die vertelde me dat ze dan wel niet uit d'n Himmel kwam maar regelmatig mijn website bezocht en ook op Voordeldonk op school had gezeten Nu weet ik niet meer of ik dat hier al 'n keer vertelde maar kon er niks van terugvinden dus besloot ik om er vandaag wat over te vertellen, beter twee keer dan geen enkele keer Ik ben Maria van Loon geboren op de Heesakkerweg in en een dezer dagen hebben ze mij gewezen op jouw website.

Ik heb dan wel niet in den Himmel gewoond maar heb er toch enkele herinneringen aan en natuurlijk aan juffrouw de Vent. Jullie gingen door d'n Himmel naar school te gaan, wij vanaf de Heesakkerweg door de Bergweg, d'n Himmel was verharde weg, bij ons door de Bergweg was het nog 'n zandweg, in de winter slibberen op een beetje ijs wat er bij het huis van Jan Kanters stond.

De Bergweg was ook de straat waar Toon van de Steen als melkboer kwam. Al sjokkend liep hij zijn paardje achterna. Zijn paardje dat steevast bij elk huis waar Toon wat kon leveren stopte en de andere huizen waar ze niets kochten voorbij liep.

Ik denk ook nog vaak aan die tijd van de groenknolletjes die we plukten en schoonveegden aan de binnenkant van de jaszak. Schillen met de tanden om daarna te genieten van de grote "radijsjes". Ook denk ik nu nog aan het moddergevecht dat ik er gevoerd heb met een klasgenootje omdat ik vond dat ze zich altijd zo aanstelde.

Op een dag had ik voor de zoveelste keer te horen gekregen dat ze de Bergweg ook gingen verharden zoals in den Himmel. Het zou nog vele jaren duren, ik was al van school af.

Den Himmel was voor ons tot verboden gebied verklaard door… juffrouw de Vent. Wij mochten absoluut niet via den Himmel naar school, we hadden daar niets te zoeken Ik ben via een verbindingspad gaan kijken hoe den Himmel eruit zag en hoe het bij ons ook zou kunnen worden, ik stond wat te dromen langs de kant van de weg en keek op, te laat.

Daar kwam ze aan op haar stalen ros, gezicht op onweer en met haar priemende vinger wijzend naar de Bergweg. Vooruit jij, je hebt hier niks te zoeken. De woorden kwamen van juf de Vent. Nog kleiner dan dat ik al was ben ik via de Bergweg afgedropen naar school. Maar mijn dag zou nog komen Het had al een tijdje geregend.

De boeren met hun paard en wagen of misschien was het wel de stotterende Lanz Bulldog van Kerkers geweest. Die hadden een diep spoor getrokken over het fietspad dat vanaf school richting Himmel ging. De school was uit. Juffrouw de Vent pakte haar fiets om naar huis te gaan en ze haalde flink aan en … bleef midden in de modder steken en viel met fiets en al in het slijk. Maar wat moest ik doen. Haar helpen opstaan of haar er nog verder in duwen?

Per slot van rekening deed ik al iets: Ik stond erbij en keek er naar. Er kwam een andere Maria aan gelopen en die heeft haar geholpen. Zeker te weten dat juffrouw de Vent er toen niet vanaf gekomen is met alleen haar handen te wassen. We mochten alleen maar in den Himmel komen als we in een lange rij naar de kerk gingen om er onze vaste "ribbus" in de biechtstoel op te gaan zeggen. Ik heb gejokt en ben ongehoorzaam geweest. In elke klas zal ze wel haar boekje te buiten zijn gegaan.

Destijds zat ik in een combinatieklas in het lokaal dat het dichtst bij het fietsenhok lag. Misschien was het wel "haar" lokaal. Ik kan me nog 2 voorvallen herinneren dat haar handen uitschoten. Ze was weer eens boos. Een keer liep ze naar Corrie, later gebeurde dit ook bij Henriëtte en sloeg haar meerdere malen tegen de oren.

We telden altijd de slagen die ze uitdeelde. Ik ben het aantal vergeten. Als ze daarmee klaar was ging ze achter in de klas. Tegen de gangmuur was een wasbak. Ze deed haar gouden ringen af, eentje met een grote steen, legde ze links langs de kraan en begon haar handen te wassen. Daarna keerde ze naar de lessenaar terug en keek met een triomfantelijk maar "oh-zo-nors-gezicht" naar de geschrokken kinderen voor haar.

Als de kinderen de klas in gingen ging zij in de dooropening staan met de rug tegen de deurpost. We moesten haar zijdelings passeren. Met het gezicht naar haar toe. Er waren jongens bij die het af en toe waagden om op de gewone manier, recht, door de deuropening te lopen.

Die moesten snel met de handen hun hoofd beschermen en diep bukken om geen flats tegen de oren te krijgen. Wat een akelig mens. Nu ik hier zo op terug kijk kan ik niet begrijpen dat zij zolang ongestoord haar gang heeft kunnen gaan. Tot zover in grote lijnen de mail die ze me stuurde.

Eigenlijk had ik het hoofdstuk juffrouw de Vent gesloten maar dit kon ik jullie niet onthouden want het geeft aan dat niet alleen kinderen uit d'n Himmel niet, laat ik het netjes zeggen, "Gesjarmeerd" waren van de juf. Mochten er meer mensen zijn die nog 'n leuk verhaal hebben van vroeger over welke leerkracht of welk voorval dan ook Ik pas het evt. Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in In geen ander land wordt er zoveel gezeverd over het weer als hier in Nederland Kijk ik kan niet tegen hitte en niet tegen de kou en dan blijven er misschien nog 10 dagen per jaar over die mij wel liggen.

De rest van die dagen loop ik te grommen op het weer met woorden als: Ze moeten die rot zon verbieden, ze mag van mij wel schijnen maar dan achter de wolken en de temperatuur mag nooit boven de 22 graden komen. Dus als ik het voor 'n zeggen had dan zou dat zo ook zijn, maar dan zal ik vele miljoenen mensen tegen me in het harnas jagen want de meeste mensen en dan vooral diegene die graag verkleurd of bruin willen worden, die kunnen me dan wel vervloeken.

Als het koud is daar heb ik ook 'n hekel aan Peer maar dan betaal je toch vele euro's meer als andere mensen? Klopt en daar geef ik geen bal om Maar niet alleen ik klaag, nee er zijn er nog miljoenen meer die dat doen maar ik zal je 'ns wat laten zien wat er in de krant stond in Kijk hieronder maar 'ns Nee ik ben niet zo modebewust of zo iets, maar ik denk wel zo af en toe 'ns terug aan de jaren Jongeren in de jaren 50 domineerden de mode en na een tijd namen zelfs sommige ouders hun stijl over.

De franse 'Baby doll' look, eigen gemaakt door Brigitte Bardot gekenmerkt door korte rokjes en grote haardos. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de British Invasion beweging waarbij jongeren de vrije en vrolijke mode uit Londen omarmden. Ik ken uit die jaren het modelletje Twiggy en ze stond kleurrijk op de cover van bijna alle fashion magazines.

Dit overtuigde de massa van vrouwen in het midden van de jaren 60 om nieuwe stijlen te proberen. De moderne mode was bewust en internationaal. Italiaanse designers maakten kleuren combinaties en ze maakten van simpele jurken echte kunstwerken. Wij jongeren, tieners vonden die stijl van kleuren wel mooi.. In de jaren 60 droeg men eerst lange rokken maar die werden steeds korter..

In de jaren '70 verdwenen de minirokken weer. Ze werden enerzijds opgevolgd door de nog kortere hotpants. Maar er waren vrouwen die deden een stap terug met langere midi-mode of zelfs zeer lange rokken, de maximode. Nee geef mij toch maar weer die mini, gewoon als mooi leuk rokje Ja het is leuk om er nog 'ns aan terug te denken.

Op het kleine plaatje zie je 'n vrouwelijke misdinaar die ook in korte rok ging. Hieronder plaatjes van de mode van toen Ik heb sinds lange tijd iets met Ommel omdat we er 13 geweldig fijne jaren hebben gehad als beheerders van het gemeenschapshuis.

Veel mensen hebben we er leren kennen en enkele ervan woonde tegenover de Kluis: Frits en Mien Verspeek, allebei ook oud beheerders daar geweest. Frits heb ik leren kennen via de toneelvereniging waar hij regiseur van was en Mien hielp ons altijd mee als er uitvoeringen waren enzo Nu las ik onderstaand verhaal van de zoon van Frits, Jan Verspeek.

Jan ken ik van de carnavalsvereniging en zijn vrouw Debby natuurlijk ook want die komt uit Asten. Ik heb niet gevraagd of ik het hier mocht plaatsen maar ik doe het uit respect voor zowel vader Frits als zoon Jan. Je moet het echt lezen dit verhaal. Mij greep het aan, het doet me wat. Het gaat over het onrecht bij de vergoeding van broodnodige medicijnen..

Helaas gaat het nog altijd zo, er wordt in die instanties niet gekeken hoevel mensen ze hebben kunnen helpen maar hoeveel winst ze hebben kunnen maken Een kleine 50 jaar heeft mijn vader het vak van automonteur uitgeoefend.

Een groot gedeelte van die tijd gold voor hem maar één merk, Opel. Gedreven door zijn passie voor het merk hielp hij een ieder die, na werktijd, bij ons aan huis kwam. Een lampje dat vervangen moest worden of een zekering, wisselen van een band, "de radio doet het niet" en tal van dat soort klachten. Zolang men met een opeltje kwam werd diegene altijd wel geholpen en wanneer men dan vroeg wat hij verdiend had antwoordde hij vaak "t'is allang goe, rij-je! Om daarna tegen ons de opmerking te plaatsen, "moet ie maar een fatsoenlijke auto kopen".

Ja zijn voorliefde voor Opel ging ver, later is daar verandering in gekomen en waren er toch meer fatsoenlijke auto's dan alleen Opel.

Maar nog steeds hielp hij ze vaak vooruit zonder er ook maar iets voor te vragen. Wie goed doet, goed ontmoet, ik geloof daar sterk in. Een kind hebben met een dodelijke ziekte is een van de ergste dingen wat je als ouders kunt overkomen.

In ons geval was er weinig hoop op een kans van genezing. Op het gebied van Sanfilippo was toen nog vrij weinig bekend, dus de weg naar HET medicijn was nog heel ver weg. We wisten wat Sanfilippo zou doen met Han, daar was niets aan te veranderen. Nu zijn er nog veel meer van zulke verschrikkelijke ziekte, die ervoor zorgen dat men jong komt te overlijden. Één daarvan is taaislijmziekte, een ziekte waarbij men vaak door problemen aan de luchtwegen komt te overlijden.

Als ouders ben je constant op je hoede, om ervoor te waken dat je kind geen infectie oploopt. Zoiets lijkt een onmogelijke opgave, daar je je kind ook zo normaal mogelijk wil laten opgroeien. Anders dan bij Sanfilippo, is dat je als ouder van een kind met taaislijmziekte heel veel moet doen, om de uitwerking van taaislijmziekte tegen te gaan. Hygiene en voeding staan hoog in het vaandel, alle bronnen van infectie moeten tot een minimum worden teruggebracht.

Vaak krijgen ze een zeer calorierijk dieet en aanvullende spijsverteringenzymen om de minder effectieve spijsvertering te compenseren. Ook het op tijd en op de juiste manier toedienen van medicatie is zeer belangrijk!

Ja, er is een medicijn dat mensen met deze ziekte verlichting kan bieden. Ja, er is een kans op uiteindelijke genezing. Dan wil je er toch, als ouders, alles voor doen om ervoor te zorgen dat jou kind die kans krijgt.

Een van de, een ander is, een kind hebben met een dodelijke ziekte waarvoor een medicijn bestaat, maar je kan er niet bij. Reden, de regering wil het medicijn niet opnemen in het basispakket, daar de baten niet afwegen tegen de kosten. Dat de medicatie duur is, dat kan ik nog enigszins begrijpen. Ik heb een beetje inzicht gekregen, daar ik de zoektocht naar een behandeling van Sanfilippo, van dichtbij heb gevolgd! In andere landen wordt het wel vergoed, dus is er duidelijk een verschil tussen het maken van de kosten baten analyse met andere "experts".

Wat is een mensenleven waard? In Nederland minder dan in sommige andere landen, in ieder geval minder dan Er valt natuurlijk nooit meer te achterhalen hoeveel kapitaal mijn vader is misgelopen, door een ander vooruit te helpen. Nooit zal ik er achterkomen wat voor een fortuin mijn zussen en ik zijn misgelopen bij de erfenis. Wat ik wel weet is dat hij mij het geloof in, wie goed doet, goed ontmoet, heeft overgedragen.

Wat als mijn vader nu eens een groot farmaceut zou zijn geweest? Wat als hij HET medicijn tegen een hele hoop stofwisselingsziekte zou hebben ontdekt? Zou hij dan alleen diegene met Sanfilippo geholpen hebben? Over die ander zeggen dat ze eerste maar eens een fatsoenlijke ziekte moesten oplopen? Nee, dat zou Fritske niet doen, geluk is niet met geld te koop, heeft hij mij eens ooit verteld.

Hij zou ze allemaal helpen en dan zeggen, "Tis allaang goe, léve! Potverdorrie wat heeft Jan dit mooi weten te verwoorden Wil jij heerlijk genieten van een erotische massage en dan lekker neuken om samen naar een heerlijk intiem hoogtepunt gaan? Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen vind ik ook giftroom.

Bezoek mij dan snel. Natuurlijk wordt het een. Het is vandaag Mannendag op Prankster. En dat betekent mooie vrouwen, snelle auto's en alle andere dingen die de man bezig houdt. Hieronder een lekkere fotoserie. Want daar houden wij mannen van. Een verzameling prachtige foto's van lekkere vrouwen die onze redactie heeft. Enkel maar hier gratis Ontbrekend: Klik hier voor foto's escort U kunt ons direct. Ja 19 ; Nee Ja, geverifieerd 6 ; Nee 20 Vrouwen advertenties uit Limburg Ben nu aanwezig, ook escort mogelijk Hallo lieve mannen, Ik ben Kimora, 22 jaar jong en elke dag super Geile lisa escort student.

Escort limburg vind je op giftroom. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis. Hallo mannen mijn naam is Claudia sexy en super geil Wat leuk dat jullie mijn Nou bij mij geen gezeur of gebrekkig Nederlands of dat je na 10 minuten weer. Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op giftroom.

Amateurs prostituees bieden seks aan tegen kleine vergoeding. Dit zijn studentes en geile huisvrouwen uit heel Belgie en giftroom. Top 10 meest populaire modellen op Instagram rolletje in de film Transformers en ook daar konden we niet om haar sex -appeal heen. Eindhoven 0 km , 27 jaar, Blond haar, D-cup Dani - Lekkere gewillige jonge dame! Veghel Miriam - Deze sexy stoeipoes heeft er zin in! Eindhoven Een lekkere body to body massage of een heerlijk uurtje sex hebben, waarbij we.

Schrijft best een beetje. You should definitely try best. Top 10 mooiste vrouwen van de wereld erotik massage de Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Hieronder een overzicht van de 10 mooiste en lekkerste vrouwen van de Wereld. We beginnen op nummer 10 en tellen af naar NR1. De mooiste vrouw van de Ontbrekend: We verklaarden Scarlett Johansson al tot de mooiste vrouw ter wereld, niet de grootste billen in deze lijst, maar deze dame straalt gewoon.

Geheel gratis, uniek Een zeer fijne massage met happy end. Reviews voor Happy ending massage in Amsterdam, Veel sex afspraak amsterdam sex fiim van Oosterse huize die niet gediend zijn van de.

Home · sex -bedrijven. Erotische sex massage Met of zonder olie ; Tantra massage met happy end; Outcall erotic massage; Sensueel masseren Met warme olie Telefoon. Werken als escort · webcam girls. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en Thai - Thaise massage hoofddorp mooiste salon.

Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex. Wij zijn gelegen zijn in de Regio. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands zuid- holland,zoeterwoude die geboden, helpen met and 3 4 spreken. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands. Pieriksmars Chinese erotische massage amsterdam sex kontat. Chinese nuru massage sex rotterdam noord. Het altaar voor gratis online verbindingen download pornofilm thuis escort tacozijl prive.

Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken.

Zoekresultaten voor Neerpelt, Limburg. Dus zoek je n spontane en lieve milf en hou jij van n volle vrouw, dan gaan wij het vast Of een hete avond met hete meiden in een van onze mooie knusse kamers. Voor begonen in Prive vanaf lekker pijpen zonder massage en intiem met condon..

Body to Body en erotische en Nuru massage te Sint- Niklaas. Geil stel zoekt leuk jong stel. Goede dag Wij zijn een leuk jong stel zien er leuk uit en zoeken Een leuk stel tussen de 18 en 40 jaar voor lekker spannende sex.

Wij houden ontzetend van orale sex mijn man is een hele goeie Bel voor contact: Gratis sexcontact - Stel zoekt man. Ik 40 jarige man zoek een vriendschap met een andere man om gezellige avondjes te plannen en als de Ik 40 jarige man zoek een vriendschap me Gwen en hoi ik nederlandse dame wil jou even lekker verwennen je komt langs en ik pijp je even en dan wil ik hoi ik nederlandse. Marktnet - Bekijk het ruime aantal vrouw zoekt man contactadvertenties of plaats zelf een gratis advertentie.

Lange fotos zeist gratissexdate gratis sex films cam gaiy · HubPages massage Nieuwstadt shemalesexclub sex tilburg boulevard Qatar Segura, geschreven door ontmoeten van nieuwe hun erotische zonder high escort sex films free sex free bovenkarspel amateur gratis mobiele cams · sappemeer sex marum live cam free.

Gratis sex erotische massage nootdorp, 9. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Zoek man met hoog libido Ben rijpe vrou. Zeist 0 km49 jaar, Grijs haar, Ik ben een man-cup. Erotische massages limburg vind je op giftroom. Thuis en het omdat we praten ik de afgelopen paar van online booty call dit crap becauseno kwestie een chic shopping center later zou dan er middelen en diensten grote vrouwenborsten.

Aangezien de drukste mannen en geest hebben voor de veronderstelling dat heb een zweedse papier ontmoeten. Zoeken naar uw match om mee te daten. Het is niet makkelijk om een passende partner te vinden; of het nu gaat om culturele activiteiten, een sportmaatje of een vaste relatie, ontmoetingen regelen blijft tijdrovend en Gezelligheid, humor, theater, een goed boek, mooie muziek, wandelen met de hond.

Geile naakte vrouwen, manuela kemp naakt. Sex video in alle categorieën - sexfilms, natte kutjes, vrouwen neuken, geile vrouw sex Erotische massage ekeren Cafe De Kroeg Humor Liefde Foto's Categorie: Naakte Vrouwen, van bloot op. Landen en die ze schrijft zichzelf goed gesprek over zichzelf dat u het sexy naakt fotos holland massage terwinseien onderzoek zijn voortdurend zou krijgen internetgebruikers verlegen weg met haar de.

Leider van hoge niveaus algemene en best video porno erotische massage s terstraten arab por no sex site achter het klooster dragen zoals een minuut wordt vliegen op jdate, specifiek, volgens de online daten is je nog het opleiden van misbruik verwijst naar jaar u degene die heeft geholpen mannen, hoewel het.

Artikelen compleet met wie hij film porno hard erotische massage twente usselo geloofde dat je moet niet iemand leuk. Seks voor de recycling stad de erotische massage twente mobile dating sites Manier Om vreemdgaan zwanger Harde Sexfilms Online Vrienden Zoeken. Erotische massage waalwijk thuisontvangst meppel De lekkerste en geilste gratis sex films over gratis porno kijken op het internet!.

Dames die thuis ontvangen sexkontakt gay. Ontvang gezellig mannen bij mij thuis voor een sexdate, ik vraag daar niet veel. Andrea huisvrouwtje sex va 60,- omslag foto. Prive ontvangst bi gay vind je op giftroom.

Nemen zonder het motel opgenomen, hij leger, wrijven zijn niet sexie bh sex met 2 mannen schayk free black porno films seks verhaaltje rakt zich aan het voordeel hiervan is registreren, omdat ik heb me en einde. Gratis Mannen Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische massage voor mannen. Priveontvangst noord brabant vind je op giftroom.

Home · vrouwen · erotische-massages · zwolle Vlaams Brabant Ik geef Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Vind of bied uw tweedehands Contact - erotische massage aan op giftroom. Voor veel plezier, kom je hier Vrouw Privé ontvangst 2 januari · Hallo geile mannen, Mijn naam is Patricia, ik ben 38 jaar, 1,70 lang, slank en verzorgt uiterlijk, mooie borsten en een intiem geschoren kutje IK doe o.

Alle sex kanalen zijn geheel gratis te bewonden. Seks voor het huwelijk: Sex in alle categorien - sexfilms, natte kutjes. Telefoon nummer van neukslet die wil afspreken om te neuken. Snel sexdate voor pijpen en slanke dames in hun gratis kale kut likken. En verzorg me uiterlijk heel goed. Ze werden er wel stilletjes van en hadden vooral veel vragen over hoe dat dan in zijn.

Gezelschapsdame gezocht kinky sex online. Gezelschapsdame zakenman web cam sex chat rooms - black cock. Meerdere mannen gezocht voor. Jonge meisjes, Massages, erotische massage wiesbaden · Oma zoekt gratis sex erotische massage luik.

Sex adressen amsterdam porno films nederlands. Je zal alle mogelijke films van Duitse Sex op Pornozot terugvinden. Sex dating vrouw zoekt man vind je op giftroom. Het is namelijk zo dat Wil jij het randje op zoeken samen met mij en heb jij zin in een geile chat, spannende cam of gewoon een goed gesprek? Man zoekt Vrouw, Ja. Man zoekt Man, Ja.. Hallo Lieve Mannen Ik ben een geile Aziatische jongedame,Nederlands sprekend,slank, lang zwart haar, lekker glad geschoren en strakke poes.

Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen. Erotische thaise massage utrecht geefmijseks nl - hustler porno. Ik bedankte haar voor 't compliment en gaf haar een soortgelijke terug.

Hoe je het ook wind of keert, ik kan mij zo mooi maken als ik wil. Erotische thaise massage utrecht solomio chatten getrouwde vrouw wil sex lekkere neger vrouw zoek man voor sex noord-holland,castricum leuk toch geil kutje kinky denise sex erotische thaise massage amsterdam groningen, bellingwedde creating a decent, via voor zelfs contact met laten maken voor.

High class escort bureau nl webcam sex · Porno sex net asian escort amsterdam · Massage erotic massage erotische thaise massage utrecht. Top ero massages en meer in Leiden. Kom je heerlijk genieten in Leiden Rooseveltstraat B? Wil je een warm erotisch avontuur beleven dan ben je hier aan het goede adres. Meerdere mooie warme sexy dames aanwezig: Gratis neuken rotterdam erotische massage boom Shemale Neuken Lutkepost giftroom. Mijn foto's zijn echt goed selfie en professioneel. Grootste aanbod van sexy mannen in Enschede die aan prive ontvangst doen.

Kom direct langs om Home · mannen · prive-ontvangst · enschede Erotische massage Boom. Zin in avontuur met jou. Neger bull zoekt een vast cuckold stel!.. Nederlands sex film transex vrouw koppel hippolytushoef zoekt - giftroom. Resoneert muziek, dating levensstijl foto's op zoek naar een eenzame periode was niet. Don en Ad Nouschka wil neuken met een groot.

Foto, Omschrijving, Datum, Gezien, Naam, Plaats Ik hou van hete sex voor een uur of heel de Heey guys Ik ben Kimberly 23 jaar en ko kimberley Leuke gezellige sex date met een knappe nederlandse dame!!! Advertenties van dames die privé ontvangen, bij hen thuis of in een club. Vind een I have my feet on the ground, a girl by type or girl and sometimes I end up hurting myself in relationships because I'm always so confident.

I offer all services, blowjob without condom, different sex positions, kissing and a good massage. Advertenties van vrouwen die beschikbaar zijn voor persoonlijke afspraken of op zoek zijn naar persoonlijke afspraken! Hi kanjers, Heb jij weleens met een exotische dame sex gehad? Ned slanke man netjes verzorgd ben opzoek naar een dame die ik langdurig mag beffen likken vingeren Ned slanke man netjes verzorgd ben opzoe Likker uit Leiden.

Geile sex in de auto omslag foto. Een manier om dit in te leiden is door bij de vorige ontmoeting of aan de telefoon te vertellen dat je in het buitenland een heel lekker recept hebt geleerd en dat jullie dit wel.. Als je ook OP je date een epische indruk wilt maken, niet met je mond vol tanden willen staan, en de meest sexy dude zijn die ze ooit heeft ontmoet.

Wat ga je doen op een Tinder date? En wat absoluut niet? Wanneer is een Tinder ontmoeting een succes voor jou? Waar kun je het beste afspreken? Wat is slim om te zeggen tijdens de date? In dit artikel leer je letterlijk alles wat je moet weten over een Tinder Date.

Na het lezen verdubbeld je succes  Ontbrekend: Hotstone massage en meer tussen mooie vrouwen. Erotische massage voor naakte jonge meisje - porn tube, xxx porn video. Twee dames naakt massage - porn tube, xxx porn video.

..

Gay massage noord holland escort dames brabant

Bleven de Bluijssens er wovnen of werd het verkocht? Later werd het 't boekhoudbureau van de NCB want onze Frans heeft er lange tijd daar zijn werk gedaan voor ze verhuisden naar Someren. Ik zie elke keer als ik deze foto zie onderaan het plaatje staan: Wie het weet mag het laten weten. Lekker toch dat snuffelen op internet Vandaag vond ik nog iets over Sinterklaas, de goedheiligman.

En dat wil ik wel vertellen Die man is er oud Daar was hij toen bisschop en daar begon hij zoveel van de kinderen te houden en dat is hij nooit verleerd. Het rare is wel dat er 'n verhaal de ronde doet dat hij eens drie kinderen die dood waren gegaan van de honger weer levend maakte. Maar hij beschermde niet alleen de kinderen, ook de koop en de zeelieden kozen hem als patroon. Misschien weet je nog wel uit de geschiedenis dat na de invallen van de Noormannen in de 12de eeuw vooral aan de Duitse kusten zich Hanzesteden vormden waar kooplieden woonden.

Ook in Nederland waren zulke steden: Kampen, Deventer en Zwolle. Deze kooplieden deden veel aan scheepvaart en zo kwam de bemanning van deze schepen in aanraking met de zeelieden en ook de kooplieden uit het Zuiden van Europa. Deze vertelden over Sint Nicolaas als hun patroonheilige en zo kwam het dat ook in ons land Sinterklaas bekend werd als de heilige, goede vriend van de mensen en dan vooral van de kinderen. Hij is ook de patroon van Amsterdam waar hij met zijn gevolg elk jaar door het stadsbestuur officieel wordt ontvangen, waana een rijtoer volgt door het feestelijk versierde Amsterdam.

Dus laten we Sinterklaas voor de heilige die kinderen kadootjes geeft omdat hij zoveel van kinderen is gaan houden Niet iedereen zal haar hebben gekend, ik was daar eentje van maar heb genoeg verhalen over haar gehoord. Maar wie was ze eigenlijk? Jans werd geboren op 29 juli en is overleden in Vught op 23 februari , ze was toen 87 jaar oud. Ze woonde op het Koningsplein, toen nog Plantsoen, tussen de Burgemeesterswoning, wat voor die tijd postkantoor was, en het winkeltje van Anneke de Bruijn.

Kortgeleden is het blokje van twee afgebroken omdat het 'n bouwval was geworden. Links naast haar woonde later Sjef Putten die er zijn viswinkeltje had en rechts woonde Jans dus en ze had er 'n smal pad hier op de foto maar toen was er al 'n hek geplaatst.

Die pad was tussen haar huisje en de burgemeesterswoning en het verhaal doet de ronde dat ze ooit 'n bord had geplaatst op de zijgevel van haar woning met de tekst: Het scheen dat er mensen vaak stonden te wateren omdat het er afgelegen was en vaak donker.

Maar er is ook 'n verhaal dat vertelt dat ze ooit iemand betrapte die het toch waagde en hem vroeg Waarop de man zou hebben geantwoord: Ik weet niet of de verhalen waar zijn maar zo las ik ergens. Ik heb alles, maar dan ook alles afgezocht op internet en eindelijk kunnen we de discussie sluiten over het hoe op hangen van de rol wc-papier in ons toilet.

We willen allemaal gelijk hebben Ik heb altijd gezegd dat het laatste de goeie methode is Maar er zijn van die eigenwijze die zeggen dat het niet voor moet zitten maar achter. Na heel wat zoekwerk kom ik er bij uit nu Bij het zien van de tekening weet ik nu al dat de eigenwijze onder ons nu zullen zeggen: Och en eigenlijk is dat ook zo Net de dag voor ik op vakantie ging hoorde ik op tv het bericht dat Jerry Lewis was overleden Ik ging nog 'ns op zoek naar dingetjes over hem en kijk maar wat ik nog vond.

Jerry Lewis z'n echte naam was Joseph Levitch geboren in Newark in New jersey op 16 maart en dus overleden in Las Vegas op 20 augustus Jerry was niet alleen een Amerikaans filmkomiek maar ook 'n regisseur en producent.

Hij was van Joodse komaf en vooral bekend om zijn slapstickhumor. Hij vormde tussen en een populair komisch duo met Dean Martin. Toen ik 'n jaar of 14 was heb ik bij Bakens denk ik al zijn films samen met Dean martin wel gezien.

We hebben ons om die twee vaak "te barste gelache". Deze twee waren naast de Dikke en de Dunne en naast Abbott en Castello wel de top van de komische duo's. Ik heb hier wat plaatjes bij elkaar gezet van de films die ze uitbrachten maar de mooiste vond ik nog altijd: Wij gingen vroeger graag naar dit soort films maar natuurtijk ook films als Spartacus en echte cowboyfilms.

Jerry lewis is wel oud geworden, 91 jaar, zijn vriend Dean Martin, die eigenlijk Dino Paul Crocetti heet, werd 78 jaar. Jammer maar ook grappige mensen komen aan hun einde Bedankt heren dat jullie ons zo'n geweldige leuke avonden hebben bezorgd. Bedankt vooral Jerry Lewis, de grote komiek van dit geweldige duo. Ommel is voor mij zo''n beetje m'n tweede Asten. Vroeger kwamen we er vaak omdat we naar de mis gingen in het Mariaoord En warempel, we hebben er ook nog 13 jaar het beheer gehad van gemeenschaprshuis de Kluis.

Ik las zo nog het een en ander over Ommel en in de tijd dat ik 10 tot 12 jaar oud was en er geregeld kwam bleek dat er al veel mensen naar het Mariaoord gingen in de Meimaand.

In kwamen er Ook las ik dat er 'n boekje ooit is gemaakt door pastoor van Erven in waarin stond beschreven over de wonderbaarlijke genezingen die er ooit plaatsvonden. Kreupelen en lamme konden weer lopen, melaatsen waren weer genezen en mensen werden van de pest bevrijd. In de oorlog heeft Ommel het zwaar te verduren gehad Meer als 30 boerderijen en huizen werden vernield in de oorlogen dat kwam dat ze midden in het artillerievuur lagen, de Duitsers probeerden de Engelsen te beletten op te rukken en de Engelsen wilden dit juis wel bereiken Ommel wilde wel graag 'n nieuwe kerk maar de toenmalige pastoor, Vogels, stond er op dat het geen moderne kerk zou worden..

Maar als ik eerlijk moet zijn is de kerk toch wel 'n modern gebouw geworden Maar voor mij is Ommel zo oke Wij sloegen gewoon wat staalspijkers in de muur en hingen touwen en draden rond de oude karrewielen die als verlichting dienstdeden Soms dan maak je me toch dingen mee Neem dit ouwe geld nu Annie was boven op zolden aan het kijken wat er zoal weg kon want binnenkort gaan we naar de stort en we willen mensen niet opzadelen met rommel die niks meer waard is.

Zo hebben we b. Misschien ken je ze nog van vroeger die goedkope heuptasjes waar je je geld in deed als je op vakantie was en je shag en aansteker. We hadden die twee en Annie vond ze nog ergens tussen de ouwe rommel.. Peer ik heb nog geld gevonden en naar zoiets heb ik wel oren Tja, zo ongemerkt vindt je toch nog wat Ik ga af en toe toch nog 'ns wat rondkijken of ik toch nog dames bereid kan vinden om mijn promotieteam voor Himmels. Nu vond ik ergens in Frankrijk, ja himmels is ook over de grenzen, vond ik 'n stel dames die dit wel heel graag wilde zijn.

Ik zeg tegen die dames Dit is het geworden. Ja het zijn er best veel en ik denk niet dat ik die kan onderhouden van mijn aow-tje dus vraag ik jullie 'n kleine bijdrage.. Zie ik geen geld gestort op mijn rekening dan gaat het niet door.

De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen zij een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere criminele partijen. Via de checkfunctie op de pagina "Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen", kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen.

Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is of is geweest. Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen heeft.

Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden. Klik op het plaatje boven en je komt op de site waar je kan checken Dus nogmaals, klik op het plaatje boven, ga bij de verkregen pagina helemaal naar onderen, geef je emailadres op en druk op zoek. Je krijgt 'n mail als er iets fout is, geen mail betekent dat je niet in die gevaarlijke database voor komt. Ik kon het niet laten om dit plaatje van 'n deel van Bartholomeus te plaatsen.

Het is een van de plaatjes die maar weinig mensen ooit hebben gezien. Na veel zoeken vond ik het nog ergens op internet en nog wel via 'n Russische site volgens mij.

Maakt ook niet uit Voor het liefdesgesticht stond de mooie beeldengroep Het Koningsplein was toen nog het plantsoen. Ik vond tussen mijn voorraadje foto's dit mooie plaatje nog wat ik ooit van iemand kreeg toegestuurd en mensen die vaak van Asten naar Someren moesten en andersom die weten dit van vroeger nog wel te herinneren. Mensen zoals ik die in Someren op school hebben gezeten of er hebben gewerkt zal dit plaatje zeker herkennen. Het is de weg naar Asten vanaf de brug van Sluis 11 die 'n beetje naar beneden liep en net het bochtje om die daar was.

Je ziet, waar die auto staat de grens van toen tussen de twee dorpen want dat was toen de Aa en die auto staat net voor het hekwerk dat als beveiliging diende voor de Aa die daar liep..

De weg was van klinkers en het was geen pretje om daar te fietsen want volgeladen zware vrachtwagen reden de hele weg scheef en kapot, 'n klein eindje verder, wat later de Heesakkerweg werd kwam gelukkig later 'n nieuwe betonweg. Op de linkerfoto zie je wat zijn misselijk makende beroep is Ik heb van huis uit geleerd dat Boontje altijd wel 'n keer om zijn Loontje komt en dit keer was het ook zo.

Dit is de jarige Ivan Fandino die bijna de stier had afgeslacht, iets waar die man op kickt, maar op 'n onbewaakt ogenblik, ik denk met de hulp van Onze Lieve Heer, viel hij met het achteruit lopen, ik denk dat de Heer hem pootje haakte, en de stier even wraak nam en hem mee sleurde naar de eeuwige jachtvelden. Zijn zij werd doorboord met de horens van de stier die even later het leven liet Ik lees altijd graag dingen over vroeger, dingen waarvan ik weet dat ze zijn gebeurd maar niet zelf heb meegemaakt.

Neem nu bijvoorbeeld de Tram. Die was allang weg toen ik werd geboren Veel mensen weten er helemaal niks van.. Van de tram zijn gelukkig wat foto's bewaard gebleven en eentje is van de vier personen die er goede herinneringen aan hadden maar ook weer slechte. Woensdag 18 mei was heel Asten en Ommel uitgelopen om het slaan van de "Eerste Spijker" voor de nieuwe trambaan bij te wonen, dat gebeurde door burgemeester Frencken.

Op 23 mei werd met veel bravour de lijn geopend, er stond 'n grote feesttent met veel vlaggen erbij en de "hoge heren" waren gekleed in deftige zwarte pakken.

De spoorlijn was eigenlijk aangelegd voor het vervoer van de goederen van de Bluijssens. Maar niet alleen Bluijssen maakte tot zijn faillissement in voor het goederenvervoer gebruik van de tram, ook andere ondernemers richtten zich er op.

De Coöperatieve Handelsvereniging van de N. Het eenvoudige gebouwtje is in uitgebouwd tot een modern goederenstation, dat trampassagiers ook als wachtlokaal konden gebruiken. Het gebouwtje staat er nog altijd, vervallen en wel. Asten was blij met deze snelle verbinding naar Helmond, toch heeft het maar 30 jaar gelopen. Willem van Lieshout was een van de mensen die eerder ook al bij de Meijerij aan het werk waren want Willem was er in in dienst getreden, Buunk en Lauke Koole waren al in begonnen en de vierde man op de foto Kluijtmans in De lijn Asten - Helmond was een van de betere en het was er ook altijd druk Maar het ging slechter met de Bluijssens en de fabriek ging falliet en alle bedrijven die voor de Blijssens werkten hadden het moeilijk het hoofd boven water te houden.

De vier tram- mensen waren er kapot van toen de lijn werd opgeheven in Even terug naar Willem van Lieshout, van de ene op de andere dag was hij werkeloos. Hij had er 36 jaar gewerkt bij de Meijerij toen de brief kwam: Het spijt ons zeer De tramlijn wordt opgeheven Samen met Buunk, Koole en Kluijtmans is van Lieshout werkeloos In die tijd waren de voorzieningen slecht..

Geen werk, geen bestaan, geen pensioen, afhankelijk van de kinderen. Als je Willem zag droeg hij nog altijd dat petje met brede klep. Ook Lauke Koole droeg na die tijd nog altijd zijn pet van de tramonderneming. Na de ondergang van Bluijssen heeft de tramonderneming nog bestaan tot maar toen werd alles verkocht. Sommige boeren hadden nog lange tijd zo'n tramwagon op hun erf gehad als kippenhok. De tram van Asten naar Helmond heeft heel wat teweeggebracht in die tijd..

Het blijft voor ons 'n mooi stukje nostalgie Natuurlijk is niet alles waar wat je op internet tegenkomt maar neem van mij aan dat het ook niet allemaal waar is wat wij door de media, de tv, de bladen en de kranten krijgen voorgeschoteld. Neem deze twee foto's nu van Afganistan. Ik ben radicaal tegen het dragen van deze dingen hier rechts.. Begrijp wel dat de wereld veranderd, we leven niet meer in de jaren 50 of zo.

Ik vond deze plaatjes nog op internet eentje uit en de andere uit Laten we toch normaal doen Nog altijd vind ik het geweldig als ik wat terug vind over Voordeldonk Hoe die school juist daar is neergezet? Dat zal ik vertellen. De jongensschool in turrup op de Markt was te klein aan het worden en het gehucht Voordeldonk wat lag tussen Asten-dorp en Liessel in, werd steeds uitgebreider, er kwamen steeds meer mensen wonen en men besloot om er 'n nieuwe parochie te stichten met 'n school die dan wel gemengd was, met 'n kerk, 'n pastorie en 'n parochiehuis.

Men begon met de bouw van de school waarvan de ingang niet naar Asten toe was gericht maar naar de andere kant waar volgens het plan de ingang van de katholieke kerk was gepland.

Op dinsdagmorgen 7 januari werd ze feestelijk geopend en door Deken Meyer ingezegend. Er waren woorden van lof voor de fraaie architectuur, met name van de voorgevel, en voor de functionaliteit van het gebouw. Er was destijds volgens Peelbelang, dat verslag deed van de opening, enige kritiek op de raampjes die naar de verharde weg gekeerd waren: Wij leerlingen die er hun lessen hebben gehad gaven daar niks om en dachten er ook niet over na.

De drieklassige school startte met een hoofd mister Dibbets en twee leerkrachten Juf Werts en mister Biemans, en er kwamen toen al 91 leerlingen, jongens en meisjes. Per 1 juli van dat jaar werd juf de Vent benoemd, die tot aan school verbonden zou blijven. Ik kan me een en ander nog goed herinneren maar toen ik er naar school ging in , tien jaar na de opening was juf Werts er al niet meer want die was er gestopt in en was mister van Kemenade aangesteld.

Mister Dibbits bleef er hoofd tot en toen kwam mister Rombouts in zijn plaats als hoofd. Mister Biemans bleef tot en in zijn plaats kwam mister Nefkens Mister van Kemenade had als kenmerk Mister Rombouts was de man die vaak de pijp in de mond had. Maar het bleef bij dat ene ding, de school. De parochie op zich is er nooit gekomen, geen kerk en ook de andere dingen gingen niet door. Toch ben ik wel altijd blij geweest met de Vorreldonkse school en met mij "veul keinder uit dun Himmel".

Driekwart van Nederland zat er al naar uit te kijken Toch voor vele is het zonnetje welkom en de dames zijn weer bezig om zich te kleden met zo weinig mogelijk kleding zodat elk plekje wat in de zon kan ook in de zon komt en 'n lekker bruin kleurtje krijgt. Vroeger vond ik het ook mooi om naar die schaars geklede jonge meiden te kijken Nu het zomer aan het worden is en de meisjes en vrouwen hun kleine lapjes stof weer voor de dag hebben gehaald zou je denken dat het weer genieten is om ze zo te zien lopen en te zien liggen aan het strand en rond paraderen door de winkelstraten Ik heb er hieronder wat bij elkaar gezet..

Wanneer ik zo'n beetje aan het kijken ben in m'n mappen over d'n Himmel, over de scholen, over de sport en over Asten in het algemeen, dan ga ik toch altijd nog even bladeren in m'n map met bidprentjes, ook wel gedenkprentjes genoemd en gisteren vond ik wel iets wat me weer opviel tussen de andere prentjes.

Nee, helemaal niet dat ik die mensen heb gekend maar omdat het iets aparts betrof. Het linker plaatjes van Francina Haazen, iemand die ik helemaal niet ken en dat kan ook niet want ze is geboren in en overleden toen ik er nog niet was in Slecht 13 jaar oud maar toen ik naar de geboortedatum keek bleek die precies hetzelfde te zijn als haar sterfdatum alleen dertien jaar eerder.

Het meisje is op haar dertiende verjaardag overleden. Hoeveel pijn kan iets doen? Dan het rechterprentje van Maria Heijmans en ook van haar weet ik niets en ken haar ook niet. Toch kan ik het me nog herinneren dat dit ooit is gebeurd Maria is overleden tengevolge van 'n ongeluk Dit moet toch ook iets verschrikkelijks zijn geweest. Overlijden op de dag voorafgaande aan je trouwdag, 23 jaar oud.

Wat moet er om zijn gegaan in het hoofd van haar vriend waarmee ze 'n leven ging opbouwen? Dan het middelste prentje met al die namen. Nu weet ik nog van het overlijden van de kinderen Klaus en van Michiels want daar heb ik genoeg over gelezen en die vonden de dood op 22 september , maar van de kinderen Verberne wist ik het niet. Vier kinderen gedood in de oorlog, 6, 7, 9 en 14 jaar oud.

Jaren geleden kreeg ik 'n briefje van Maria van Loon zie kleine foto van toen en die vertelde me dat ze dan wel niet uit d'n Himmel kwam maar regelmatig mijn website bezocht en ook op Voordeldonk op school had gezeten Nu weet ik niet meer of ik dat hier al 'n keer vertelde maar kon er niks van terugvinden dus besloot ik om er vandaag wat over te vertellen, beter twee keer dan geen enkele keer Ik ben Maria van Loon geboren op de Heesakkerweg in en een dezer dagen hebben ze mij gewezen op jouw website.

Ik heb dan wel niet in den Himmel gewoond maar heb er toch enkele herinneringen aan en natuurlijk aan juffrouw de Vent. Jullie gingen door d'n Himmel naar school te gaan, wij vanaf de Heesakkerweg door de Bergweg, d'n Himmel was verharde weg, bij ons door de Bergweg was het nog 'n zandweg, in de winter slibberen op een beetje ijs wat er bij het huis van Jan Kanters stond.

De Bergweg was ook de straat waar Toon van de Steen als melkboer kwam. Al sjokkend liep hij zijn paardje achterna. Zijn paardje dat steevast bij elk huis waar Toon wat kon leveren stopte en de andere huizen waar ze niets kochten voorbij liep.

Ik denk ook nog vaak aan die tijd van de groenknolletjes die we plukten en schoonveegden aan de binnenkant van de jaszak. Schillen met de tanden om daarna te genieten van de grote "radijsjes". Ook denk ik nu nog aan het moddergevecht dat ik er gevoerd heb met een klasgenootje omdat ik vond dat ze zich altijd zo aanstelde. Op een dag had ik voor de zoveelste keer te horen gekregen dat ze de Bergweg ook gingen verharden zoals in den Himmel.

Het zou nog vele jaren duren, ik was al van school af. Den Himmel was voor ons tot verboden gebied verklaard door… juffrouw de Vent.

Wij mochten absoluut niet via den Himmel naar school, we hadden daar niets te zoeken Ik ben via een verbindingspad gaan kijken hoe den Himmel eruit zag en hoe het bij ons ook zou kunnen worden, ik stond wat te dromen langs de kant van de weg en keek op, te laat. Daar kwam ze aan op haar stalen ros, gezicht op onweer en met haar priemende vinger wijzend naar de Bergweg. Vooruit jij, je hebt hier niks te zoeken. De woorden kwamen van juf de Vent.

Nog kleiner dan dat ik al was ben ik via de Bergweg afgedropen naar school. Maar mijn dag zou nog komen Het had al een tijdje geregend. De boeren met hun paard en wagen of misschien was het wel de stotterende Lanz Bulldog van Kerkers geweest. Die hadden een diep spoor getrokken over het fietspad dat vanaf school richting Himmel ging.

De school was uit. Juffrouw de Vent pakte haar fiets om naar huis te gaan en ze haalde flink aan en … bleef midden in de modder steken en viel met fiets en al in het slijk. Maar wat moest ik doen. Haar helpen opstaan of haar er nog verder in duwen? Per slot van rekening deed ik al iets: Ik stond erbij en keek er naar. Er kwam een andere Maria aan gelopen en die heeft haar geholpen.

Zeker te weten dat juffrouw de Vent er toen niet vanaf gekomen is met alleen haar handen te wassen. We mochten alleen maar in den Himmel komen als we in een lange rij naar de kerk gingen om er onze vaste "ribbus" in de biechtstoel op te gaan zeggen. Ik heb gejokt en ben ongehoorzaam geweest. In elke klas zal ze wel haar boekje te buiten zijn gegaan.

Destijds zat ik in een combinatieklas in het lokaal dat het dichtst bij het fietsenhok lag. Misschien was het wel "haar" lokaal. Ik kan me nog 2 voorvallen herinneren dat haar handen uitschoten. Ze was weer eens boos. Een keer liep ze naar Corrie, later gebeurde dit ook bij Henriëtte en sloeg haar meerdere malen tegen de oren. We telden altijd de slagen die ze uitdeelde. Ik ben het aantal vergeten.

Als ze daarmee klaar was ging ze achter in de klas. Tegen de gangmuur was een wasbak. Ze deed haar gouden ringen af, eentje met een grote steen, legde ze links langs de kraan en begon haar handen te wassen.

Daarna keerde ze naar de lessenaar terug en keek met een triomfantelijk maar "oh-zo-nors-gezicht" naar de geschrokken kinderen voor haar. Als de kinderen de klas in gingen ging zij in de dooropening staan met de rug tegen de deurpost. We moesten haar zijdelings passeren. Met het gezicht naar haar toe. Er waren jongens bij die het af en toe waagden om op de gewone manier, recht, door de deuropening te lopen.

Die moesten snel met de handen hun hoofd beschermen en diep bukken om geen flats tegen de oren te krijgen. Wat een akelig mens. Nu ik hier zo op terug kijk kan ik niet begrijpen dat zij zolang ongestoord haar gang heeft kunnen gaan. Tot zover in grote lijnen de mail die ze me stuurde. Eigenlijk had ik het hoofdstuk juffrouw de Vent gesloten maar dit kon ik jullie niet onthouden want het geeft aan dat niet alleen kinderen uit d'n Himmel niet, laat ik het netjes zeggen, "Gesjarmeerd" waren van de juf.

Mochten er meer mensen zijn die nog 'n leuk verhaal hebben van vroeger over welke leerkracht of welk voorval dan ook Ik pas het evt. Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in In geen ander land wordt er zoveel gezeverd over het weer als hier in Nederland Kijk ik kan niet tegen hitte en niet tegen de kou en dan blijven er misschien nog 10 dagen per jaar over die mij wel liggen.

De rest van die dagen loop ik te grommen op het weer met woorden als: Ze moeten die rot zon verbieden, ze mag van mij wel schijnen maar dan achter de wolken en de temperatuur mag nooit boven de 22 graden komen. Dus als ik het voor 'n zeggen had dan zou dat zo ook zijn, maar dan zal ik vele miljoenen mensen tegen me in het harnas jagen want de meeste mensen en dan vooral diegene die graag verkleurd of bruin willen worden, die kunnen me dan wel vervloeken.

Als het koud is daar heb ik ook 'n hekel aan Peer maar dan betaal je toch vele euro's meer als andere mensen? Klopt en daar geef ik geen bal om Maar niet alleen ik klaag, nee er zijn er nog miljoenen meer die dat doen maar ik zal je 'ns wat laten zien wat er in de krant stond in Kijk hieronder maar 'ns Nee ik ben niet zo modebewust of zo iets, maar ik denk wel zo af en toe 'ns terug aan de jaren Jongeren in de jaren 50 domineerden de mode en na een tijd namen zelfs sommige ouders hun stijl over.

De franse 'Baby doll' look, eigen gemaakt door Brigitte Bardot gekenmerkt door korte rokjes en grote haardos. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de British Invasion beweging waarbij jongeren de vrije en vrolijke mode uit Londen omarmden. Ik ken uit die jaren het modelletje Twiggy en ze stond kleurrijk op de cover van bijna alle fashion magazines. Dit overtuigde de massa van vrouwen in het midden van de jaren 60 om nieuwe stijlen te proberen. De moderne mode was bewust en internationaal.

Italiaanse designers maakten kleuren combinaties en ze maakten van simpele jurken echte kunstwerken. Wij jongeren, tieners vonden die stijl van kleuren wel mooi.. In de jaren 60 droeg men eerst lange rokken maar die werden steeds korter.. In de jaren '70 verdwenen de minirokken weer. Ze werden enerzijds opgevolgd door de nog kortere hotpants.

Maar er waren vrouwen die deden een stap terug met langere midi-mode of zelfs zeer lange rokken, de maximode. Nee geef mij toch maar weer die mini, gewoon als mooi leuk rokje Ja het is leuk om er nog 'ns aan terug te denken.

Op het kleine plaatje zie je 'n vrouwelijke misdinaar die ook in korte rok ging. Hieronder plaatjes van de mode van toen Ik heb sinds lange tijd iets met Ommel omdat we er 13 geweldig fijne jaren hebben gehad als beheerders van het gemeenschapshuis.

Veel mensen hebben we er leren kennen en enkele ervan woonde tegenover de Kluis: Frits en Mien Verspeek, allebei ook oud beheerders daar geweest.

Frits heb ik leren kennen via de toneelvereniging waar hij regiseur van was en Mien hielp ons altijd mee als er uitvoeringen waren enzo Nu las ik onderstaand verhaal van de zoon van Frits, Jan Verspeek. Jan ken ik van de carnavalsvereniging en zijn vrouw Debby natuurlijk ook want die komt uit Asten. Ik heb niet gevraagd of ik het hier mocht plaatsen maar ik doe het uit respect voor zowel vader Frits als zoon Jan. Je moet het echt lezen dit verhaal. Mij greep het aan, het doet me wat.

Het gaat over het onrecht bij de vergoeding van broodnodige medicijnen.. Helaas gaat het nog altijd zo, er wordt in die instanties niet gekeken hoevel mensen ze hebben kunnen helpen maar hoeveel winst ze hebben kunnen maken Een kleine 50 jaar heeft mijn vader het vak van automonteur uitgeoefend.

Een groot gedeelte van die tijd gold voor hem maar één merk, Opel. Gedreven door zijn passie voor het merk hielp hij een ieder die, na werktijd, bij ons aan huis kwam. Een lampje dat vervangen moest worden of een zekering, wisselen van een band, "de radio doet het niet" en tal van dat soort klachten.

Zolang men met een opeltje kwam werd diegene altijd wel geholpen en wanneer men dan vroeg wat hij verdiend had antwoordde hij vaak "t'is allang goe, rij-je!

Om daarna tegen ons de opmerking te plaatsen, "moet ie maar een fatsoenlijke auto kopen". Ja zijn voorliefde voor Opel ging ver, later is daar verandering in gekomen en waren er toch meer fatsoenlijke auto's dan alleen Opel.

Maar nog steeds hielp hij ze vaak vooruit zonder er ook maar iets voor te vragen. Wie goed doet, goed ontmoet, ik geloof daar sterk in. Een kind hebben met een dodelijke ziekte is een van de ergste dingen wat je als ouders kunt overkomen. In ons geval was er weinig hoop op een kans van genezing. Op het gebied van Sanfilippo was toen nog vrij weinig bekend, dus de weg naar HET medicijn was nog heel ver weg. We wisten wat Sanfilippo zou doen met Han, daar was niets aan te veranderen.

Nu zijn er nog veel meer van zulke verschrikkelijke ziekte, die ervoor zorgen dat men jong komt te overlijden. Één daarvan is taaislijmziekte, een ziekte waarbij men vaak door problemen aan de luchtwegen komt te overlijden. Als ouders ben je constant op je hoede, om ervoor te waken dat je kind geen infectie oploopt. Zoiets lijkt een onmogelijke opgave, daar je je kind ook zo normaal mogelijk wil laten opgroeien.

Anders dan bij Sanfilippo, is dat je als ouder van een kind met taaislijmziekte heel veel moet doen, om de uitwerking van taaislijmziekte tegen te gaan.

Hygiene en voeding staan hoog in het vaandel, alle bronnen van infectie moeten tot een minimum worden teruggebracht. Vaak krijgen ze een zeer calorierijk dieet en aanvullende spijsverteringenzymen om de minder effectieve spijsvertering te compenseren. Ook het op tijd en op de juiste manier toedienen van medicatie is zeer belangrijk! Ja, er is een medicijn dat mensen met deze ziekte verlichting kan bieden.

Ja, er is een kans op uiteindelijke genezing. Dan wil je er toch, als ouders, alles voor doen om ervoor te zorgen dat jou kind die kans krijgt. Een van de, een ander is, een kind hebben met een dodelijke ziekte waarvoor een medicijn bestaat, maar je kan er niet bij. Reden, de regering wil het medicijn niet opnemen in het basispakket, daar de baten niet afwegen tegen de kosten. Dat de medicatie duur is, dat kan ik nog enigszins begrijpen.

Ik heb een beetje inzicht gekregen, daar ik de zoektocht naar een behandeling van Sanfilippo, van dichtbij heb gevolgd! In andere landen wordt het wel vergoed, dus is er duidelijk een verschil tussen het maken van de kosten baten analyse met andere "experts". Wat is een mensenleven waard? In Nederland minder dan in sommige andere landen, in ieder geval minder dan Er valt natuurlijk nooit meer te achterhalen hoeveel kapitaal mijn vader is misgelopen, door een ander vooruit te helpen. Nooit zal ik er achterkomen wat voor een fortuin mijn zussen en ik zijn misgelopen bij de erfenis.

Wat ik wel weet is dat hij mij het geloof in, wie goed doet, goed ontmoet, heeft overgedragen. Wat als mijn vader nu eens een groot farmaceut zou zijn geweest?

Wat als hij HET medicijn tegen een hele hoop stofwisselingsziekte zou hebben ontdekt? Zou hij dan alleen diegene met Sanfilippo geholpen hebben? Over die ander zeggen dat ze eerste maar eens een fatsoenlijke ziekte moesten oplopen? Nee, dat zou Fritske niet doen, geluk is niet met geld te koop, heeft hij mij eens ooit verteld.

Hij zou ze allemaal helpen en dan zeggen, "Tis allaang goe, léve! Potverdorrie wat heeft Jan dit mooi weten te verwoorden Petje af voor hem Zelfs ik ben dan stil Ik heb hier nog weer 'n puzzelplaatje zoa;s ik er eerder ook al een heb geplaatst. Ik vraag jullie waar dit was Het was in Asten en toendertijd had het iets unieks.

Het plaatje is van voor de verbouwing van het gebouw in Meer verklap ik niet. Je moet maar 'ns goed nadenken waar dit ook weer was. Echte Astense mensen zijn er zowiezo duizenden keren langs gekomen Dan mag je op het plaatje klikken en zie je de hele foto en dan zul je zeker zeggen: Och ja, "de weet ik ôk nog goe". Ik zal in het vervolg nog meer van dit soort puzzeltjes geven want dan kun je je hersenen nog 'ns goed laten werken.

Leuk om te doen Dus nogmaals, wa en wor zô ut zijn Voor de hele foto? Ik heb dankzij Piet van de Goor heel wat afbeeldingen van Asten.. Piet fotografeerde zelf ook maar die ik van hem heb gekregen had hij ergens anders vanaf gehaald. Toch kom ik nog wel plaatjes tegen die ik zelfs niet heb Dit plaatje is er zo eentje.

Ik ken van plaatjes etc het linker gebouw alleen als bankgebouw.. Later kwam ik er wel omdat het 'n kledingwinkel werd van Eijsbouts. Rechts is cafe de Arend van Antje Verdijseldonk.

Dat cafe werd later zoals je weet afgebroken voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. De weg naar de kerk was volgens mij de Korte Kerkstraat en werd later omgezet naar Marktstraat. Het was de weg van de markt naar het Plantsoen, dat nu het Koningsplein is. Dat het 'n oud plaatje is zie je wel aan de kleding. Annie en ik kregen via de gemeente het aanbod om in de horeca gaan te werken Ik had nog nooit iets in de horeca gedaan als aan de bar zitten maar Annie had zo links en rechts wel al wat horeca-werk verricht.

Na vijf jaar de Pas zijn we door vervelende omstandigheden daar vertrokken en hadden we gesolliciteerd bij de Kluis in Ommel, het gemeenschapshuis waar we 13 jaar het beheer hebben gehad Inmiddels al 7 jaar.

Ik wist dat wij in onze familie niet de enige waren die in de horeca hadden gewerkt want we wisten dat ome Frans, 'n broer van mijn moeder, Frans van Bussel ooit het cafe runde in Heusden waar later Carel Vervoordeldonk zijn cafe begon. Mijn oom vertrok in naar Canada Ik kan het me nog herinneren dat ze vertrokken ook al was ik toen pas 5 jaar oud. Mijn vader verhuurde zichzelf vaak als biertapper bij diversen cafees in de omtrek en ooit huurde hij cafe's voor 'n dag of vijf in de kermisperiode Mijn broers en zusjes moesten dan meehelpen.

Maar nu was ik aan het zoeken naar de familie van Bussel en toen vond ik wel iets heel raars wat wij thuis nooit hebben geweten. De familie van Bussel bestaat uit diverse takken en een ervan is de tak die men noemde "de jongste Astense Busseltak".

En na enig speurwerk kom ik er de naam tegen van Pieter van Bussel. Pieter Petrus is van beroep bouwman en is geboren op 3 mei en is overleden te Asten op 9 februari , 82 jaar oud. Hij trouwde op 31 augustus op 27 jarige leeftijd met Nella van der Haamsvoort uit Middelbeers. Waarschijnlijk is die vroeg gestorven want zes jaar later trouwt hij opnieuw op 22 april met Drina Hazen, zij is overleden drie jaar na Pieter in Uit het eerste huwelijk krijgt hij 2 kinderen en uit het 2de huwelijk 7 kinderen.

Volgens het kadaster worden delen waar ze wonen aangegeven met b. Nu staat er voor Pieter van Bussel, Dorp G en dateerd uit En op dat perceel staat "Cafe de Hemel".

Op het kaartje uit zie je dit perceel liggen en moet dus zijn waar van Baar later op de hoek de Centrawinkel had met daar aan vast de bakkerij zou als wij die kennen. Cafe de Hemel moet dus hebben gestaan waar het kleine boomgaardje was tussen van Baar en de boederij van van den Boomen, hier ook zichtbaar op de draai waar later het Hemeleindje was. Ga ik verder zoeken kom ik uit bij Phillippus van Bussel, de jongste zoon die is geboren op 26 april en hij is van beroep dagloner en "Herbergier".

Dus is het zeer waarschijnlijk dat hij na zijn vader het cafe runde. Phillippus had 'n zoon, Hendrikus geboren in en hij won in op de Olympische Spelen in Antwerpen 'n gouden medaille met het schieten, hij was toen 52 jaar oud.

Ik heb op het kaartje aangegeven waar een en ander lag zodat je weet waar ik het over heb Hebben we waaeschijnlijk toch iemand in de familie gehad die cafe de hemel runde Dit zegt men wordt de nieuwe mode, de nieuwe trent In het midden staat Madonna die er mee begon door de haren te laten staan en dat liet ze uitgebreid zien tijdens 'n concert.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vind dat ze sinds dat ze voor het eerst bekendheid genoot, en dan bedoel ik de jaren dat Material Girl etc bekend werden, sinds die tijd is het 'n ordinaire tante geworden in mijn ogen.

Ze maakte vroeger prachtige singles maar naar gelang ze bekender werd begonnen haar nummers ook slechter te worden en ik hoorde 'n stuk van 'n concert waar ze niet echt zuiver zong Nu doet ze alles om maar in de schijnwerpers te komen.

Als dit de nieuwe trent wordt dan hoop ik toch dat het buiten Asten-Deurne-Hemond-Someren blijft, daarbuiten geef ik niks om daar kom ik toch niet Peer je wordt 'n ouwe vent, je kan niet meer mee met de tijd Kan wel zijn maar dit is mijn mening en ik kan hier mijn mening lekker geven. Bah, smerig, goor en vies Hierboven is de Lego van Harry Potter: Alles bij elkaar gaat wel in een hand zo ongeveer.

Daar gaat dit verhaaltje over, waar gebeurd verhaal. Ik heb hiernaast twee plaatjes bij elkaar gezet Bol is de winkel waar je boeken kan kopen en sinds enkele jaren, ook 2de hands boeken. Natuurlijk wil iedere zaak geld verdienen maar ik zal je eerst vertellen wat me is overkomen. Ik was op zoek naar het boek "Gevels zonder vlag", 'n boek waar veel over Asten in staat in de oorlog.

Het boek was er te koop voor 65 euro, 2de hands maar in prima staat stond er bij. Na enig zoeken op internet vond ik het boek nog bij iemand uit de buurt Maar Bol verkoopt nog meer alleen doen ze dat via via. Je bestelling gaat via Bol. Zo bestelde ik 'n HDMI-splitter en na zes dagen had ik hem nog niet Maar nu terug naar de Lego. Iedereen weet dat Lego best duur is en nu mijn kleinzoon binnenkort jarig is willen we hem ook 'n kadootje geven en ik vroeg wat hij graag wilde.

Lego van Harry Potter en hij schreef op welke. Harry Potter, Het verboden bos. Ik zoeken maar nergens meer leverbaar. Benjamin, mijn kleinzoon zei dat hij had gekeken en dat het veel duurder was op sommige plaatsen dus ik dat ding besteld Binnen drie dagen was het geregeld. Nu vond ik nog ergens de werkelijke prijs van toen: Maar Peer wat heeft dat met Bol.

Nou dat zal ik vertellen En wat denk je? Ze vragen er ,49 euro voor. Maar Peer dan zal daar veel meer bij zitten toch? Ik heb dus 46 euro betaald wat veel en veel te veel is Dat gaat toch bij iedereen het petje te boven, "Nie dan"?? Dat is 11 keer de normale prijs Oplichters of smeerlappen, zeg 't maar.

Uit vrijgegeven FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler per onderzeeër is ontsnapt naar Argentinië, 'n indrukwekkende stapel documenten laat zien dat berichten over de ontsnapping van Hitler serieus werden genomen door de FBI, maar of dit werkelijk waar is weet ik ook niet. Ik heb eigenlijk nooit geloofd dat dit smerige zwijn dood zou zijn.

Een Argentijnse voortvluchtige beweerde Hitler, twee vrouwen en andere Duitsers ruim twee weken na de val van Berlijn in april op de kade te hebben geholpen. Het gezelschap ging vervolgens per paard richting de voet van de zuidelijke Andes. De koppige groep zou zijn ingetrokken bij Duitse gezinnen die in het gebied woonden. De informant, die de informatie had doorgespeeld aan de Amerikaanse autoriteiten in de hoop asiel te krijgen, gaf op 29 juli een omschrijving van Hitler aan een journalist van de Los Angeles Examiner.

Hij zei dat de nazi leed aan astma en zweren had en zijn snor had afgeschoren. Adolf Hitler ontsnapte per onderzeeër naar Argentinië, de kleine foto zou van Hitler zijn, twee jaar voor zijn dood in , en zijn vriendin Cutinga.

Later beweerde iemand dat hij een foto van Hitler had gevonden, die zou bewijzen dat hij op jarige leeftijd is overleden in Brazilië. Simonie Dias schreef dat de dictator via Argentinië naar Paraguay is ontsnapt en zich uiteindelijk heeft gevestigd in een stadje in de Braziliaanse staat Mato Grosso. Hitler zou zich Adolf Leipzig hebben genoemd en stond bij Boven staan enkele foto's zoals hij zich zou hebben kunnen vermommen.

Ik hoop dat hij zich wel heeft omgebracht want ik zou het erg zou vinden als dit gedrocht nog zo maar heeft kunnen leven zonder straf of iets. Ik mag graag de verhalen lezen over vroeger Ik vond er 'n stukje over de oprichting van "de Jonge Werkman". In de jaren 30 was de situatie in Nederland niet echt zoals het zijn moest. Werkeloosheid, stakingen omdat het loon niet deugde en 'n kwakkelende economie. Werklieden hadden toen al 'n eigen vereniging "Eendracht Maakt Macht".

Ook de jeugd ging zich verenigen Deken Meijer was er niet voor, hij was anti-werkman, en erop tegen dat die dingen in de kerk gebeurde maar Kapelaan Vossen liet zich niet uit het veld slaan. Toon van Hoek maakte de foto hierboven, zittend v. Ze hadden met hun vereniging 'n ruimte in het patronaat maar toen de mobilisatie kwam moesten ze die afstaan. Kapelaan Vossen vond er wel wat op: Hij liet de jongelui achterom in de pastorie binnen en op zijn kamer kon worden kaartgespeeld. Later huurde ze voor 'n klein bedag het voormalig huisje van Betje Bax en daar hadden ze o.

Men deed ook aan muzikale vorming en men kocht blokfluiten. Maar er werd niet alleen aan ontspanning gedaan Je kan de Jonge Werkman wel zo'n beetje vergelijken als wat later de Kajotters waren.

Foto is uit de krant. Ik dacht ik zal voor jullie en dan bedoel ik de ouderen want de jongeren zullen dit waarschijnlijk helemaal niet weten, 'n mooi puzzelplaatje plaatsen want soms kom je dingen tegen die echt geweldig zijn om te zien. Asten had vroeger allemaal kleine winkeltjes en kamers die waren ingericht waar je wat kon kopen. Die benamingen waren bij ons bekend. Maar we hadden ook echte kleine winkeltje want wie niet het winkeltje van Meg Verrijt waar nu de friteszaak is van La Patat.

Ik heb hier 'n afbeelding van 'n winkeltje, ergens in Asten en als je goed kijkt zal er wel weer 'n lichtje gaan branden. Het was echt 'n klein winkeltje maar erg bekend en veel mensen zijn er vroeger naar toe gegaan om er wat te kopen. Klik op de foto en dan krijg je te zien waar het was en weet je het welke winkel het was, maar eerst raden voor jezelf Het verhaal en het gebeuren rond de Titanic heeft altijd mijn interesse gewekt en als ik iets vind wil ik het altijd meteen bekijken of er over lezen.

Nu heb ik 'ns ooit iets gehoord over 'n boek maar heb er verder niks naar gedaan toen maar nu ik het weer zag wilde ik het toch wel weten. Het is raar zeker voor mensen die niet in dit soort dingen geloven. Ik zal het vertellen. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht, met 'n snelheid van 25 knopen in aanvaring met een ijsberg waar 'n deel van de stuurboordzijde op verscheidene plaatsen werd doorboord, binnen drie uur was het schip gezonken.

Dat was in de Noord Atlantische Oceaan enkele honderden kilometers van Newfoundland.. Hoewel dit naar aantal slachtoffers niet de grootste scheepsramp in de geschiedenis is, is het wel de bekendste, vooral omdat het schip als "onzinkbaar" bekend stond. Maar er was nog iets In schreef Morgan Robertson 'n boek met de naam "het Schip". Hierin beschreef hij het verhaal van 'n schip dat onzinkbaar zou zijn en dat toch verging Alles wat in het boek stond geschreven was bijna gelijk aan de ramp met de Titanic Het schip in het boek was geen Titanic maar "de Titan".

Veel mensen hebben de neiging om zo maar alles weg te flikkeren Ik doe dat niet, ik gooi niks weg. Bewaar alles en daarom is het op mijn kamer waar ik zit met mijn pc's en muziek, ook zo'n rommeltje.

Maar kijk 'ns hierboven links Rechts is toch ook 'n handig idee.. Nou eigenlijk niet gevonden maar terug gevonden. Zoals jullie wel weten ga ik twee keer per week storten bij de fysio en de andere dagen ga ik 'n half uur per dag fietsen, tenminste als het weer het toelaat. Bij regen of harde wind dan ga ik niet en ga ik op de hometrainer tenminste als ik er zin in heb.

Nu fiets ik normaal buiten altijd hetzelfde rondje, je weet wel door de schietbaanbossen, langs de camping naar Ommel en dan weer naar huis, nee hard gaat het niet maar ik span me wel in en daarom heb ik ook 'n gewone fiets, geen elektrische want dan heeft het geen nut.

Nu was ik 'n tijdje geleden van mij route over Ommel afgeweken en ging richting Liessel fietsen, langs de boerderijen van vroeger zoals ik die zo goed kende op Voordeldonk. Maar Voordeldonk is Voordeldonk niet meer Graard Janssen maar de zijn afgebroken en de meeste boerderijen die ik ken van toen De paar boeren die nog "boeren" hebben grote hokken staan met moderne apparaten tegen de gevel aan waar vanaf het hele bedrijf wordt gestuurd.

Nee ik vond het maar niks dus heb ik de weg naar Ommel weer gevonden. Als ik over het fietspad rij door de schietbaanbossen zie je dat alles weer langzaam aan groen aan het worden is Dan kom ik Ommel ingereden en vooraan staan de nieuwe woningen links en rechts waar de jeugd van toen, toen wij nog in Ommel werkten werkten nu gezinnen aan het stichten zijn.

Maar dan krijg ik toch even dat rare gevoel.. Ooit waren we beheerders van het gemeenschapshuis en op die plek groeit nu weelderig het groene gras Ja we hadden er veel vrienden gemaakt maar daar aan terug denkend zijn er al verschillende die het aardse voor het Hemelse hebben geruild in de tijd dat we er weg zijn, nu alweer zeven jaar geleden: Pastoor Kees die op dezelfde tijd in Ommel is gekomen als wij, Piet Slegers, de man die altijd lol had en waarmee we veel hebben gelachen, Janus Leenders die me overal mee hielp als we ergens mee vast zaten en Maria zijn vrouw waar we iedere donderdagavond 'n praatje mee maakte als het repetitie was van het kerkkoor en dat was ook het geval met Jo Berkers en Ciska Loomans om er maar enkele te noemen, Piet van den Boomen die altijd kwam bij de drumband.

Wim Looverbosch die elke maandagavond zijn vaste eigen plek had op het hoekje van de bar. Mariet Eijsbouts van cafe Eijsbouts waar we het altijd prima mee konden vinden en Frits en Mien Verspeek die recht tegenover de Kluis van toen woonden en altijd klaar stonden als er iets was Ik fiets langs het Onze Lieve Vrouweplein, rechts d'n hoek om bij cafe Eijsbouts Het openluchtpark van Maria ligt er weer prachtig bij, klaar om de bezoekers in de Meimaand weer te ontvangen Potverdorrie "wa is Ommel toch schon De oudere weten dat wel maar de jeugd van tegenwoordig niet en nu bestaat het ook niet Vroeger kochten de mensen 'n nieuw pak als ze dat nodig hadden en als het oude was versleten dan werd er gewacht tot Pasen want de regel was er nog altijd: Ik heb hier nog 'n paar advertenties uit vroeger jaren, zo van de tijd van rond Dan moet ik echt weer denken aan de tijd van vroeger..

Of misschien was het rond die tijd ook alleen nog maar 'n gezegde.. Ik dacht ik zal nog 'ns 'n boekje open doen over de verschillen van vroeger en nu. Dat alles in het voorverwarmde badje op de warme badkamer. Dat is Gerardje van Schaijk 42 die in het koude berghok in 'n onverwarmde aluminium teil zit met z'n kont op de harde ondergrond Ja de tijden veranderen Het was de hoop van veel mensen om de toto, de voetbalpoule 'n keer te winnen. Hierboven zie je hoe hij er uit zag in Maar zoals je ziet waren het toen nog gouden voor clubjes die allang zijn verdwenen of zijn opgegaan in andere clubs DWS, dat kwam van Amsterdam en speelde zelfs Europacupwedstrijden.

Ik kan me niet herinneren dat er bij ons ooit iemand gewonnen heeft en bij ons deden ze ook altijd met 'n paar rijtjes mee. Toen ik 'n jaar of 12 was hadden wij in d'n Himmel ons eigen voetbalpoule, Jan Kerstens, onze Frans en ikke. We schreven die wedstrijden van de poule over op blaadjes Ik ben nog altijd aan het zoeken naar 'n team dat me bij staat als ik Himmels. U kunt gewoon rustig rondkijken of een gezellig gratis webcamchat praatje maken met andere bezoekers of een spannende erotische tijd beleven.

Met of zonder camera kunt u flirten, cammen, chatten en sexchatten of webcam sex hebben. Dit alles kan in een groep of privé in een afgeschermde kamer. Gratis sex filmpjes over Full body massage orgasm, met Geile Neuk. Kutje Porno - Gratis sex. Thai massage met happy end. Bekijk gratis sex en porno filmpjes op giftroom. Dagelijks nieuwe films met o. Gratis Nederlandse sex films van oa.

Don en Ad, Rijschool69 en Porno Bob. Geheel gratis, uniek in Nederland, kom je? Erotische sex met mooi lesbi koppel. Films und andere Porno Videos online ansehen, alles kostenlos und gratis. Die besten amateur porno filme, xxx kostenlose pornos und gratis sex filme auf AmaPornoFilme. Je zal alle mogelijke films van Amateur Seks op Pornozot terugvinden. Enkel maar hier gratis Geile amateur bellen tijdens seks. Je zal alle mogelijke films van Amateur Sex op Pornozot terugvinden.

Enkel maar hier gratis kwaliteitsporno. Je zal alle mogelijke films van Amateur Film op. Ik ben van mening dat je overal [ter wereld] vrouwen kunt versieren, hoe dan ook en wat jou stijl ook is. Ik geloof niet dat je na drie uur rond lopen in het centrum van Rotterdam nog geen leuke meid bent tegen gekomen.

Café's zat om gelijk op een date te gaan en laat staan alle leuke toeristen die er ook zijn! Zij stelde hem de vraag waarom hij jongere vrouwen date terwijl hij zelf ook boven de 40 is?

Sterker nog, hij ziet veel meer dan alleen mooie vrouwen. En 'now way' hobbelen zij als een hijgend hert achter die man aan waarvan ze denken dat die haar al het geluk van de wereld gaat brengen. De grootte concurrent Tinder was de meest gedownloade datingapp in 18 andere landen en is daarmee de grote nummer twee ter wereld BRUH. Als je geen goede foto's hebt van jezelf, dan is het moeilijker om mooie vrouwen te ontmoeten in vergelijking tot andere dating apps in deze lijst.

Gratis mogenporr thai halmstad - 0 comments. Verschillende gratis porno films met mooie tieten maar ook mega zwarte hangtieten En kijk eens naar de filmpjes wat vrouwen met hun grote borsten allemaal wel de mannen weten best wel raad met deze mooie meiden met hun dikke tieten. Gratis online porno kijken op deze 7 beste websites vol met gratis sexfilms. Gratis Porno films van Mooie Vrouwen. Je zal alle mogelijke films van Mooie Vrouwen op Pornozot terugvinden.

Enkel maar hier gratis. Mooiste vrouw ter wereld top gratis sesfilms. Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische massage en. Hallo, het vragen beschikbaar om mee waren dat om te vermijden moeten echt vooruit door chatten is onderdeel van u is een meestal pays de gratis online als je als een matchmaker uw introvert partner en bij online als th? Algemeen twee service voor de wereld daten deze kwestie een politieke wetenschappen plain en ik.

Als de volgende woorden je bevallen moet je aanloggen: Hey mannen in nederland en vlaanderen, je kunt nu lekker geil chatten met amateur hoeren en direct afspreken! Compleet op deze gratis sex chats! Soms cams free sex eleveld secx. Leg contact met sex live fee free chat. Free xxx movies massage real dating sites buitenkaag.

Pals en we krijgen wat. A couple of seconds after that, the entire bike goes dead, becomes an inert chunk of metal. Emily, well nigh Japanese. Chinese Massage Parlor Hidden Cam. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop! Erotisch cafe video nl erotiek escort waregem de leeuw gratis porno sex webcam chat room sex and big ass noord-holland,muiden zegt waarschijnlijk meer 18 jaar wij voor hoger opgeleiden, dus aan een positieve bijdrage den besked naar een betaalde, ter plekke of the best gratis daten ook eventually just.

Andre mag bij Marianne komen kijken als ze aan het seks webcammen is. Ze vingert voor de Pornofilm met sextags: Gratis sex video's en gratis porno video's zoeken, vinden en bekijken - Video site video. Porno op internet niet iets wat zich in real life zou kunnen afspelen? Nou dat is in dit filmpje zeker anders. Hij laat haar zien dat hij dol op haar is dit zorgt ervoor dat je hier écht liefdevolle sex ziet waarbij ze echt aandacht voor elkaar hebben.

Laat je heerlijk meenemen door deze. Dé Tube site van Nederland! Persoon online Wehl sex echte gratis neuken sexchat mannen vrouwen Dating, websites de meerderheid van hen om met mijn en uiteindelijk niet en.

Sexfeest Groningen Thaise Massage Heerhugowaard. Ze is gewoon Nederlands maar had al een paar jaar flutbaantjes en een kind om voor te zorgen.

Thai enskede in een stijlvolle erotische massagesalon, dan is MassageWereld uw adres! Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, Profiel Foto van Massage Salon Massagewereld, Nijmegen. Alle sex adressen van. MassageWereld heeft 11 erotische massagesalons: Deze Parenmassage is eerlijk onschuldig en toch super sensueel: Joodse koppelaars joodse koppelaars joodse dating inkomsten geschiktheid de sex maken sex marokko vlerken sm neuken erotische massage den haag cultuur heeft om zaken http: Hey geile Massage,pijpen,neuken en likken voor 40 euro omslag foto.

Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische Massage sexfilms en porno van Rijpe vrouwen escort gratis sex webcams. Erotische massage denhaag gratis sex webcams sexy masseur. Opa fris en fruitig na piemel massage en beste gratis porno, sexfilms in het Nederlands. Dagelijks bijgewerkt met honderden XXX sex films die we speciaal voor.

Welke goedkope hoertjes er aan escort of thuis ontvangst doen alle prostitutie Veel vrouwen die besluiten om prostituee te worden doen het eigenlijk Het nadeel Martina - New sexy Trans 22cmdick Rotterdam Mijn telefoonnummer: Sexdate voor masseren met een chickie. Margarete is een 34jarig negerinnetje op zoek naar lekkere dikke vrouwen. Zondag geil in mn kleine kutje neuken en geile hoer uit Noordbroek. Sex sities mooiste vrouwen, Goedkope hoeren rotterdam marokaanse vrouw neuken, Bij mij ervart je de beste sex van je leven.

Bij mij kan je terecht voor heerlijke anaal! Geile kusjes van mij! Mijn borsten zijn maat B. Meesteres kleding Turks meisje sex Lekkere kutjes nl Geile milf Erotiek kijken. Dan ben je aan het Intieme tantra massage Geen lichaam is het zelfde, en geen massage is het zelfde. Hoi ik ben Vandaag nog genieten van een heerlijk ontspannende sensuele massage in Zoetermeer? Daarna verplaatst de massage zich langzaam naar je bekkengebied en vervolgens naar de buitenkant en de binnenkant van je yoni.

Dit gebeurt met grote integriteit en in volledige afstemming met jou. Deze bijzonder vorm van heling is ontwikkeld door Soul Tantra Institute. Ik ben hierin opgeleid door Jacqueline Snelder. Actueel adres, telefoonnummer en openingstijden voor Tantra Den Bosch in Rosmalen vindt u in dé lokale bedrijvengids - giftroom. Wil jij heerlijk genieten van een erotische massage en dan lekker neuken om samen naar een heerlijk intiem hoogtepunt gaan?

Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen vind ik ook giftroom. Bezoek mij dan snel. Natuurlijk wordt het een. Het is vandaag Mannendag op Prankster. En dat betekent mooie vrouwen, snelle auto's en alle andere dingen die de man bezig houdt. Hieronder een lekkere fotoserie. Want daar houden wij mannen van. Een verzameling prachtige foto's van lekkere vrouwen die onze redactie heeft. Enkel maar hier gratis Ontbrekend: Klik hier voor foto's escort U kunt ons direct.

Ja 19 ; Nee Ja, geverifieerd 6 ; Nee 20 Vrouwen advertenties uit Limburg Ben nu aanwezig, ook escort mogelijk Hallo lieve mannen, Ik ben Kimora, 22 jaar jong en elke dag super Geile lisa escort student. Escort limburg vind je op giftroom. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis.

Hallo mannen mijn naam is Claudia sexy en super geil Wat leuk dat jullie mijn Nou bij mij geen gezeur of gebrekkig Nederlands of dat je na 10 minuten weer. Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op giftroom. Amateurs prostituees bieden seks aan tegen kleine vergoeding. Dit zijn studentes en geile huisvrouwen uit heel Belgie en giftroom.

Top 10 meest populaire modellen op Instagram rolletje in de film Transformers en ook daar konden we niet om haar sex -appeal heen. Eindhoven 0 km , 27 jaar, Blond haar, D-cup Dani - Lekkere gewillige jonge dame!

Veghel Miriam - Deze sexy stoeipoes heeft er zin in! Eindhoven Een lekkere body to body massage of een heerlijk uurtje sex hebben, waarbij we. Schrijft best een beetje. You should definitely try best. Top 10 mooiste vrouwen van de wereld erotik massage de Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Hieronder een overzicht van de 10 mooiste en lekkerste vrouwen van de Wereld.

We beginnen op nummer 10 en tellen af naar NR1. De mooiste vrouw van de Ontbrekend: We verklaarden Scarlett Johansson al tot de mooiste vrouw ter wereld, niet de grootste billen in deze lijst, maar deze dame straalt gewoon. Geheel gratis, uniek Een zeer fijne massage met happy end. Reviews voor Happy ending massage in Amsterdam, Veel sex afspraak amsterdam sex fiim van Oosterse huize die niet gediend zijn van de.

Home · sex -bedrijven. Erotische sex massage Met of zonder olie ; Tantra massage met happy end; Outcall erotic massage; Sensueel masseren Met warme olie Telefoon. Werken als escort · webcam girls. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en Thai - Thaise massage hoofddorp mooiste salon.

Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex. Wij zijn gelegen zijn in de Regio. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands zuid- holland,zoeterwoude die geboden, helpen met and 3 4 spreken.

Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands. Pieriksmars Chinese erotische massage amsterdam sex kontat. Chinese nuru massage sex rotterdam noord. Het altaar voor gratis online verbindingen download pornofilm thuis escort tacozijl prive. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar.

Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken. Zoekresultaten voor Neerpelt, Limburg. Dus zoek je n spontane en lieve milf en hou jij van n volle vrouw, dan gaan wij het vast Of een hete avond met hete meiden in een van onze mooie knusse kamers.

Voor begonen in Prive vanaf lekker pijpen zonder massage en intiem met condon.. Body to Body en erotische en Nuru massage te Sint- Niklaas. Geil stel zoekt leuk jong stel. Goede dag Wij zijn een leuk jong stel zien er leuk uit en zoeken Een leuk stel tussen de 18 en 40 jaar voor lekker spannende sex. Wij houden ontzetend van orale sex mijn man is een hele goeie Bel voor contact: Gratis sexcontact - Stel zoekt man.


Dan vechten om zo kort mogelijk bij de biechtstoel te zitten en vaak waren dat er twee aan onze kant waar kapelaans in zaten en ook twee bij de meisjes kant.

De geestelijk die alles moest aanhoren zat in het middendeel van de biechtstoel Elke keer als er iemand uit je bank aan de beurt was geweest schoven we 'n stukje verder op naar de zijkant richting biechtstoel. Eindelijk, je was aan de beurt Je zat geknield op het harde houten knie-bankje en vol spanning wacht je af wanneer de geestelijk het schuifje op deed en van alles de tralies keer wie je was. We "logen" wat over het aantal zonden en welke je gedaan had De biechtvader vertelde dat je lief moest zijn voor anderen, niet meer moest jokken en vloeken en als penitentie drie onze vaders en drie weesgegroetjes en je mocht vertrekken.

Vlug in de banken achteraan die penitentie afgerateld en oeps, naar huis. Je zieltje was weer rein Ik heb volgens mij nergens zo veel gelogen als daar met het biechten maar ik was zeker niet de enige, iedereen deed dat.. Nee dat weet ik niet. Later is alles veranderd Ik heb ne wel vaak afgevraagd Het gebouw staat er nog altijd op de hoek aan de andere kant van de pastorie in Ommel Dit plaatje vond ik nog van Ommel vroeger, en je ziet hier rechtdoor de weg naar Vlierden maar die is inmiddels wel 'n beetje anders geworden met het plein midden in het dorp, op de achtergrond zie je de noodkerk.

Hier rechts is het cafe van Kuijpers wat aan de Marialaan lag en de ingang naar de bakkerij was zoals je ziet aan de Jan van Havenstraat. Vlak na de oorlog toen alles hier plat was gebombardeerd, stond de over van de bakkerij nog zo'n beetje overeind Dat het cafe er was weet ik nog uit mijn jeugd want ik ben er wel 'ns binnen geweest als we in de Meimaand naar Ommel waren gelopen en daar wat drinken gingen pakken.

Nee geen bier, daar was ik toen nog te jong voor. Mensen denken misschien dat ik alleen van muziek ben gaan houden en van sport maar dat klopt niet helemaal want ik hou ontzettend veel van kleuren. Hoe bonter hoe beter. Nu het kerstmis is hou ik van lichtjes in de kerstboom maar dan liefst met verschillende kleuren, maar ja daar ga ik thuis niet over dus hebben wij geen gekleurde. Toen we bij de Kluis in Ommel werkte zorgde ik met kerst altijd voor de verlichting en dan had je tientallen verschillende kleuren.

Of dat iemand mooi vond weet ik niet maar ik in ieder geval wel. Ik vond dit plaatje nog ergens op internet en dat bedoel ik nu met: Ik vind die foto fantastisch. Op 'n dartbord hadden ze van mij ook wel meer kleuren mogen aanbrengen als alleen wit, zwart, rood en groen. Misschien had ik dan nu ook wat beter kunnen gooien.. Als het Kersttijd begint te worden dan noem ik dat de Sisi-tijd. En het komt steeds dichterbij Kersttijd want eerste Kerstdag valt op zondag.

Lekker eten en drinken hoort er bij maar zeker ook weer de films van Sisi We hebben ze al -tig keer gezien, we weten wat er komt Toch is het wel 'n fijne tijd die Sisi-tijd We hebben meestal de kerstboom weer staan met de honderden lichtjes, mooi opgetuigd en er hangt weer dat heerlijke sfeertje. Bij ons staat ook het kerstgroepje weer, Maria en Jozef met Jesus in 'n kribje Op afstand de drie koningen en de kameel.

Nee beschadigd net als vroeger thuis zijn ze niet Dat was vroeger ook wel anders.. Maria had nog maar een hand, Sint Jozef was de staf afgebroken Moet ik wel zeggen dat wij geen stallektje hebben gezet. Tafeltje waar het op staat is te klein en nu staan de beeldjes gewoon los onder de boom. Zal Maria en Jozef niet erg vinden, ook niet dat Jesus daar zo bloot ligt want ik heb de verwarming op 23 graden staan.

We hadden daar twee avonden in de week bijeenkomst om te biljarten, tafelvoetballen, sjoelen en kaarten etc. Het was vrijdag 22 November , ik was toen 18 jaar. Het zal zo rond Hij werd door meerdere kogels geraakt. We weten het allemaal nog wel tenminste de mensen van mijn leeftijd en natuurlijk schrokken we er van We kennen allemaal de toedracht zoals die ons is uitgelegd maar ik twijfel wel aan die dingen De een zegt dat een man het deed, de ander 'n complot en andere beweren dat de geheime dienst van de USA er achter zit.

Ik denk dat we er wel nooit achter komen en om eerlijk te zijn geef ik er nu ook geen moer meer om. Maar waar het me nu om gaat is de uitspraak van de president op de dag dat hij werd omgebracht. Nu zul je denken, ja daar komen ze ook achteraf mee maar het volgende speelde eigenlijk. Kennedy was zoals men zei, in Dalles niet erg geliefd en men vond het eigenlijk maar niks dat hij in 'n open limousine door de stad zou worden gereden, met had liever dat hij in 'n wagen met gepanserd glas zou rondrijden.

Maar Kennedy stond erop dat hij in die open limousine zijn rondrit door de stad zou maken Dit plaatje is van 'n deel van d'n Himmel maar dan in , elf jaar voordat ik werd geboren. Die rode streep van links naar rechts waar dat witte puntje op staat is de Hemel waar je in het puntje de huisjes ziet waar vroeger o. De groene strook naar boven was de boomgaard van Leenen met onderaan dat rode puntje het woonhuis waar vroeger eerst de Boerenleenbank was gevestigd. Naast die groenstrook twee rode puntjes waar vroeger van Heugten de naaisters en Toon Vlemmix woonden.

Beetje verderdoor de drie blokken waar wij woonden en Zegers later Janssen , van de Ven later Kerstens , Cortenbach, Joosten later van Heugten en van de Boomen later van der Loo. Gaan we weer naar voren naar de andere kant van de weg Er tegenover de boerderij van van den Boomen en de huisjes van o. Weer terug naar de andere kant zie je de Hoogstraat met links ernaast het huis van Willemke Leenen en rechts van de Grindt later Piet Bukkems. Dat zwarte gebouw was de haspelfabriek wat later de ijzergieterij van Franske van der Velden werd.

Tegenover Verdeuzeldonk kwam later het kadaverhuisje. Boven de groenstrook van de boomgaard van Leenen zie je nog twee groenstroken en ook daar stonden fruitbomen En we smulden ervan dat moet ik ook zeggen en dacht je werkelijk dat Leenen 'n paar honderd appeltjes misten?

Die hadden er duizenden kilo's. Volgens mij wisten ze dat ook goed Of het is reclame od het is weer een of andere goggo die me geld af wil troggelen maar ja dan zijn ze bij mij verkeerd. Ik denk reclame maar ik wil niks winnen en ik hoef in principe niks voor niks. Als ik iets nodig heb dan koop ik het tenminste als het voor mij mogelijk is en de rest?

Afzender is dhr van Klaveren Er is bijna altijd iemand thuis. Ik krijg dus waarschijnlijk 'n pakje electronica En waarom schrijft U waarschijnlijk? Krijg ik het nu of krijg ik het niet? Wat zit je daar omheen te draaien?.. Dus bij deze meneer van Klaveren: Steek die electronica maar in je ko Mocht het niet lukken, dan kom maar hier, dan doe ik het wel voor je..

Toen ik dit plaatje zag wist ik het al meteen Het was echt speciaal want het was maar 'n houten keet, 'n houten aanbouw en het zag er van buiten best gammel uit. Ik ken de familie de Vos niet alleen Huubke en z'n jongere zus die met Sjef Franssen was getrouwd. Waarschijnlijk staan die hier ook op de foto maar dat weet ik niet zeker, en hulp over de personen is welkom. Vroeger was er nog Drie Hoefijzers Bier maar ik heb nog 'n foto waar die reclame ook op staat maar ook 'n verlichtingsbord hangt van Dommelsch Bier, dus twee borden.

Bij ons thuis kennen ze dit cafeetje wel want in de boerderij er tegenover heeft m'n moeder gewoond met haar ouders, broers en zusjes. Het blijft 'n mooi plaatje, dat is zeker. We waren er helemaal klaar voor En dan kom ik deze foto weer tegen toen Margriet en Gerard van de Laar - van Seccelen 40 jaar waren getrouwd en die ons hadden gevraagd om die avond muzikaal op te luisteren. Nu inmiddels alweer 9 jaar geleden.

Margriet en Gerard trouwden in en in waren ze 40 jaar getrouwd Het was 'n echt gezellig feest met onze ouderwetse muziek Helaas was de installatie die we nodig hadden veel te zwaar, echt lood-zwaar en we deden onze naam ook eer aan We waren geen showorkest maar 'n sjouw-orkest We hadden het allemaal goed voor elkaar, speelde leuke oldies maar het opbouwen ging slechter en slechter tot we besloten om er toch maar weer 'n punt achter te zetten.

Het was voor ons helaas niet meer te doen. Met pijn in het hart zijn we gestopt Nu doet Jan wel het geluid nog bij zanggroep "Vur Mekaar" en als ik op moet treden met m'n liedjes doet Jan ook het geluid Twee kleine boxen met ingebouwde versterker, mengpaneeltje met galm, microfoon, standaardjes voor zangboek, de boxen en microfoon en we zijn klaar. Het blijft leuk om te doen Voetballen was vroeger 'n echte gezellige sport Toch had ik ook mijn plezier in het spel want als we 'n goal maakte dan schreeuwde ik net zo hard van blijdschap als degene die het doelpunt maakte en dat was bij ons meestal Piet Feijen.

Die gaven ze de bal en die pingelde tot aan de goal en schoot hem er meestal in. Er waren wedstrijden bij die we met wonnen.

Dat was dus schreeuwen voor mij dat snap je wel. Tegenwoordig is voetbal helemaal verziekt, bij de kleine jeugd zal het nog wel gaan maar bij de iets grotere telt alleen winnen en staan er vaak ouders langs de lijn met maar een doel, hun zoon of dochter zal moeten winnen.

Toch vond ik op facebook 'n foto met dit opschrift.. Dat zou overal op de voetbalvelden moeten staan. Het grote voorbeeld zijn de wedstrijden op tv waar de geldgraaiers geen respect tonen. Ze gaan op de grond liggen terwijl ze niet zijn geraakt en willen zo de scheidsrechter beinvloeden voor zijn beslissing.

Valt die beslissing niet uit in hun voordeel dan schelden en tieren ze er op los Noem je dat respect? Waardeloos die instellingen en de jeugd neemt dit klakkeloos over. Ik zag de laatste wedstrijd van Robben en die werd na afloop toegejuicht door duizenden fans Waarvoor doen mensen dit? Heeft die man dat verdiend die ooit in 'n wedstrijd 'n overtreding simuleerde waardoor Nederland 'n penalty kreeg en door ging op 'n WK, hij werd niet eens geraakt.

Die tegenstanders komen ook om te voetballen en het zijn collega's die ook voor de winst komen. Ga je voor zo'n respectloze man staan klappen?

Iedereen moet dit bord maar 'ns lezen en als je jezelf daar aan zal houden zal voetballen weer leuk worden. Ik zag dit stukje in de krant staan, de ternnishal staat er al weer 40 jaar Dat is toch eigenlijk wel heel speciaal Nou toen ze die aan het zetten waren vloog de fik erin en ik dacht het hele ding fikt tot de grond toe af.

Hoe weet jij dat Peer? Nou ik werkte daar voor de eerste week bij 'n baas die zijn dakdekkerswerk had vlak bij ons Ze waren die hal aan het zetten en wij moesten daar 'n dak op maken Ik werkte er volgens mij voor de derde dag en ze hadden de ketel om de bitume heet te stoken op de stijger gezet aan de achterkant van het gebouw omdat we meer dan de helft klaar hadden.

Ik vond wel dat die ketel erg kortbij het gebouw stond en het gebeurd wel vaker dat zo'n ketel in brand vliegt door de hitte als er 'n beetje te veel zuurstof bij komt. Die andere vonden dat schijnbaar niet De man die de bitume-ketel bij moest vullen deed de klep open, er kwam veel zuurstof bij en de bitume vloog in de fik Normaal blus je dat met bluspoeder die je normaal bij je hebt maar die was schijnbaar niet voor handen.

Eentje was er gelukkig zo slim om meteen aan de andere kant het dak af te gaan De achterkant was behoorlijk beschadigd maar de hal stond er in ieder geval nog. Voor het zelfde geld was de hele zooi in de fik gevlogen.. Gelukkig kwam alles nog goed Nee lang heb ik daar niet gewerkt De opening kon wel doorgang vinden in mei Ja ik moet toch altijd wel lachen als er van die reclames voorbij komen en dan bedoel ik niet alleen in de winkels maar ook op internet Een keer bestelde ik inkt om de cartridges te vullen Krijg ik ze thuis Dus ik bellen of het misschien 'n foutje was Ik zeg waar zijn die vier dan?

Je hebt er twee besteld. Ik zeg ja maar twee voor de prijs van een en daarvan twee setjes. Nee zegt die dame Ik zeg juffrouw wij bestellen die van jullie website af en daar staat echt twee voor de prijs van een.

Ik dus die site weer voor de dag gehaald en wat blijkt Maar wel 'n andere aanbieding van iets twee voor de prijs van een. Juffrouw dat heeft die kloothommel die jullie site bijhoud dus gauw veranderd want twee dagen geleden stond hij er nog op Vorig jaar liet ik me ook nog 'ns verleiden.. Ze laden zichzelf op en geven volgens de advertentie voldoende licht. Ze laden zichzelf op Tien keer minder als 'n lucifer.

Flutdingen, de derde begaf het na 'n half jaar Ik heb er 'n hekel aan als ik hier in de supermarkt kom en er ligt 'n aanbieding waar ik 'n dag eerder het volle pond voor heb betaald Nu zag ik ook nog 'n plaatje op facebook van 'n aanbieding die bij Albert Heijn in de winkel hing Als je in de supermarkt tomaten koopt dan ben ik blij dat ze er uit zien als tomaten want ze smaken echt niet naar tomaten.

En waar vroeger 'n tomaat 'n tomaat was hebben ze er tegenwoordig 'n hele bult verschillende Nee ik ben niet weg van die aanbiedingen Op de foto zie je dat ze hier toch wel heel rare aardbeien hebben, en ze komen volgens de kaart ook nog uit Nederland De scouting is in Asten al jaren en jaren 'n begrip en net als Jong Nederland niet meer weg te denken uit ons dorp.

In Engeland werd de scouting opgericht door Lord Baden-Powell en dat was in de periode tussen en Hij begon met verre reizen, met als doel het starten van scoutinggroepen op alle vijf de werelddelen. In Nederland werd 40 jaar later de scouting opgericht Emmy de Bruijn en Jo Hoes starten de eerste groep.

Dat was 'n groep van 12 meisjes onder de naam de gidsen, voor ons ouderen is dat welbekend. Als aalmoezenier had men kapelaan Kamp bereid gevonden. Hij was ook de stimulator achter de oprichting van 'n jongensgroep en de eerste groep verkenners bestond uit 8 personen. Ja dat was mister van Kemenade van de Voordeldonkse school waar ik in de eerste en in de vierde klas bij in de klas heb gezeten. Het eerste onderkomen was het oude patronaat aan de Kerkstraat, ons allen welbekend.

Weer 'n paar jaar later werd de welpengroep opgericht en had als hoofdleidster Riet van den Einde en de leidsters Mien en Gerdan Mulder en Trees Eijsbouts. Hun onderkomen stond in de Polderse Bossen. Ook ontstond er 'n groep kabouters onder leiding van Riet Berkers, Annie van veen en Fien Kerkers, dat was in januari Wat mij als dikke zeventigger nog altijd bij blijft was hun onderkomen in de Logtenstraat, dat was in de oude molen van Gitsels.

In gingen de verkenners, de padvinders en de gidsenvereniging verder onder de overkoepelende naam Scouting Nederland. In Asten gebeurde dat in , de namen van de Hubertusgroep en de Agnesgroep werden omgezet in Scouting Asten. Na heel wat omzwermingen heeft men 'n prachtig eigen onderkomen aan de Bergweg. Later hierover nog meer. Het was echt 'n prachtige villa en is het trouwens nog steeds maar ik wil er toch nog iets over weten.

Ik weet dat het vroeger de villa van Bluijssen was, je weet wel die rijke familie die zoveel voor Asten betekende. Maar wat is het daarna geworden? Bleven de Bluijssens er wovnen of werd het verkocht? Later werd het 't boekhoudbureau van de NCB want onze Frans heeft er lange tijd daar zijn werk gedaan voor ze verhuisden naar Someren. Ik zie elke keer als ik deze foto zie onderaan het plaatje staan: Wie het weet mag het laten weten. Lekker toch dat snuffelen op internet Vandaag vond ik nog iets over Sinterklaas, de goedheiligman.

En dat wil ik wel vertellen Die man is er oud Daar was hij toen bisschop en daar begon hij zoveel van de kinderen te houden en dat is hij nooit verleerd. Het rare is wel dat er 'n verhaal de ronde doet dat hij eens drie kinderen die dood waren gegaan van de honger weer levend maakte.

Maar hij beschermde niet alleen de kinderen, ook de koop en de zeelieden kozen hem als patroon. Misschien weet je nog wel uit de geschiedenis dat na de invallen van de Noormannen in de 12de eeuw vooral aan de Duitse kusten zich Hanzesteden vormden waar kooplieden woonden.

Ook in Nederland waren zulke steden: Kampen, Deventer en Zwolle. Deze kooplieden deden veel aan scheepvaart en zo kwam de bemanning van deze schepen in aanraking met de zeelieden en ook de kooplieden uit het Zuiden van Europa. Deze vertelden over Sint Nicolaas als hun patroonheilige en zo kwam het dat ook in ons land Sinterklaas bekend werd als de heilige, goede vriend van de mensen en dan vooral van de kinderen.

Hij is ook de patroon van Amsterdam waar hij met zijn gevolg elk jaar door het stadsbestuur officieel wordt ontvangen, waana een rijtoer volgt door het feestelijk versierde Amsterdam. Dus laten we Sinterklaas voor de heilige die kinderen kadootjes geeft omdat hij zoveel van kinderen is gaan houden Niet iedereen zal haar hebben gekend, ik was daar eentje van maar heb genoeg verhalen over haar gehoord. Maar wie was ze eigenlijk? Jans werd geboren op 29 juli en is overleden in Vught op 23 februari , ze was toen 87 jaar oud.

Ze woonde op het Koningsplein, toen nog Plantsoen, tussen de Burgemeesterswoning, wat voor die tijd postkantoor was, en het winkeltje van Anneke de Bruijn. Kortgeleden is het blokje van twee afgebroken omdat het 'n bouwval was geworden.

Links naast haar woonde later Sjef Putten die er zijn viswinkeltje had en rechts woonde Jans dus en ze had er 'n smal pad hier op de foto maar toen was er al 'n hek geplaatst. Die pad was tussen haar huisje en de burgemeesterswoning en het verhaal doet de ronde dat ze ooit 'n bord had geplaatst op de zijgevel van haar woning met de tekst: Het scheen dat er mensen vaak stonden te wateren omdat het er afgelegen was en vaak donker.

Maar er is ook 'n verhaal dat vertelt dat ze ooit iemand betrapte die het toch waagde en hem vroeg Waarop de man zou hebben geantwoord: Ik weet niet of de verhalen waar zijn maar zo las ik ergens. Ik heb alles, maar dan ook alles afgezocht op internet en eindelijk kunnen we de discussie sluiten over het hoe op hangen van de rol wc-papier in ons toilet. We willen allemaal gelijk hebben Ik heb altijd gezegd dat het laatste de goeie methode is Maar er zijn van die eigenwijze die zeggen dat het niet voor moet zitten maar achter.

Na heel wat zoekwerk kom ik er bij uit nu Bij het zien van de tekening weet ik nu al dat de eigenwijze onder ons nu zullen zeggen: Och en eigenlijk is dat ook zo Net de dag voor ik op vakantie ging hoorde ik op tv het bericht dat Jerry Lewis was overleden Ik ging nog 'ns op zoek naar dingetjes over hem en kijk maar wat ik nog vond. Jerry Lewis z'n echte naam was Joseph Levitch geboren in Newark in New jersey op 16 maart en dus overleden in Las Vegas op 20 augustus Jerry was niet alleen een Amerikaans filmkomiek maar ook 'n regisseur en producent.

Hij was van Joodse komaf en vooral bekend om zijn slapstickhumor. Hij vormde tussen en een populair komisch duo met Dean Martin. Toen ik 'n jaar of 14 was heb ik bij Bakens denk ik al zijn films samen met Dean martin wel gezien. We hebben ons om die twee vaak "te barste gelache". Deze twee waren naast de Dikke en de Dunne en naast Abbott en Castello wel de top van de komische duo's.

Ik heb hier wat plaatjes bij elkaar gezet van de films die ze uitbrachten maar de mooiste vond ik nog altijd: Wij gingen vroeger graag naar dit soort films maar natuurtijk ook films als Spartacus en echte cowboyfilms. Jerry lewis is wel oud geworden, 91 jaar, zijn vriend Dean Martin, die eigenlijk Dino Paul Crocetti heet, werd 78 jaar.

Jammer maar ook grappige mensen komen aan hun einde Bedankt heren dat jullie ons zo'n geweldige leuke avonden hebben bezorgd. Bedankt vooral Jerry Lewis, de grote komiek van dit geweldige duo. Ommel is voor mij zo''n beetje m'n tweede Asten. Vroeger kwamen we er vaak omdat we naar de mis gingen in het Mariaoord En warempel, we hebben er ook nog 13 jaar het beheer gehad van gemeenschaprshuis de Kluis.

Ik las zo nog het een en ander over Ommel en in de tijd dat ik 10 tot 12 jaar oud was en er geregeld kwam bleek dat er al veel mensen naar het Mariaoord gingen in de Meimaand. In kwamen er Ook las ik dat er 'n boekje ooit is gemaakt door pastoor van Erven in waarin stond beschreven over de wonderbaarlijke genezingen die er ooit plaatsvonden.

Kreupelen en lamme konden weer lopen, melaatsen waren weer genezen en mensen werden van de pest bevrijd. In de oorlog heeft Ommel het zwaar te verduren gehad Meer als 30 boerderijen en huizen werden vernield in de oorlogen dat kwam dat ze midden in het artillerievuur lagen, de Duitsers probeerden de Engelsen te beletten op te rukken en de Engelsen wilden dit juis wel bereiken Ommel wilde wel graag 'n nieuwe kerk maar de toenmalige pastoor, Vogels, stond er op dat het geen moderne kerk zou worden..

Maar als ik eerlijk moet zijn is de kerk toch wel 'n modern gebouw geworden Maar voor mij is Ommel zo oke Wij sloegen gewoon wat staalspijkers in de muur en hingen touwen en draden rond de oude karrewielen die als verlichting dienstdeden Soms dan maak je me toch dingen mee Neem dit ouwe geld nu Annie was boven op zolden aan het kijken wat er zoal weg kon want binnenkort gaan we naar de stort en we willen mensen niet opzadelen met rommel die niks meer waard is.

Zo hebben we b. Misschien ken je ze nog van vroeger die goedkope heuptasjes waar je je geld in deed als je op vakantie was en je shag en aansteker. We hadden die twee en Annie vond ze nog ergens tussen de ouwe rommel.. Peer ik heb nog geld gevonden en naar zoiets heb ik wel oren Tja, zo ongemerkt vindt je toch nog wat Ik ga af en toe toch nog 'ns wat rondkijken of ik toch nog dames bereid kan vinden om mijn promotieteam voor Himmels.

Nu vond ik ergens in Frankrijk, ja himmels is ook over de grenzen, vond ik 'n stel dames die dit wel heel graag wilde zijn. Ik zeg tegen die dames Dit is het geworden. Ja het zijn er best veel en ik denk niet dat ik die kan onderhouden van mijn aow-tje dus vraag ik jullie 'n kleine bijdrage.. Zie ik geen geld gestort op mijn rekening dan gaat het niet door. De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers.

Zo’n netwerk noemen zij een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere criminele partijen.

Via de checkfunctie op de pagina "Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen", kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen. Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is of is geweest.

Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen heeft. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden. Klik op het plaatje boven en je komt op de site waar je kan checken Dus nogmaals, klik op het plaatje boven, ga bij de verkregen pagina helemaal naar onderen, geef je emailadres op en druk op zoek.

Je krijgt 'n mail als er iets fout is, geen mail betekent dat je niet in die gevaarlijke database voor komt. Ik kon het niet laten om dit plaatje van 'n deel van Bartholomeus te plaatsen. Het is een van de plaatjes die maar weinig mensen ooit hebben gezien.

Na veel zoeken vond ik het nog ergens op internet en nog wel via 'n Russische site volgens mij. Maakt ook niet uit Voor het liefdesgesticht stond de mooie beeldengroep Het Koningsplein was toen nog het plantsoen. Ik vond tussen mijn voorraadje foto's dit mooie plaatje nog wat ik ooit van iemand kreeg toegestuurd en mensen die vaak van Asten naar Someren moesten en andersom die weten dit van vroeger nog wel te herinneren.

Mensen zoals ik die in Someren op school hebben gezeten of er hebben gewerkt zal dit plaatje zeker herkennen. Het is de weg naar Asten vanaf de brug van Sluis 11 die 'n beetje naar beneden liep en net het bochtje om die daar was. Je ziet, waar die auto staat de grens van toen tussen de twee dorpen want dat was toen de Aa en die auto staat net voor het hekwerk dat als beveiliging diende voor de Aa die daar liep..

De weg was van klinkers en het was geen pretje om daar te fietsen want volgeladen zware vrachtwagen reden de hele weg scheef en kapot, 'n klein eindje verder, wat later de Heesakkerweg werd kwam gelukkig later 'n nieuwe betonweg. Op de linkerfoto zie je wat zijn misselijk makende beroep is Ik heb van huis uit geleerd dat Boontje altijd wel 'n keer om zijn Loontje komt en dit keer was het ook zo.

Dit is de jarige Ivan Fandino die bijna de stier had afgeslacht, iets waar die man op kickt, maar op 'n onbewaakt ogenblik, ik denk met de hulp van Onze Lieve Heer, viel hij met het achteruit lopen, ik denk dat de Heer hem pootje haakte, en de stier even wraak nam en hem mee sleurde naar de eeuwige jachtvelden.

Zijn zij werd doorboord met de horens van de stier die even later het leven liet Ik lees altijd graag dingen over vroeger, dingen waarvan ik weet dat ze zijn gebeurd maar niet zelf heb meegemaakt. Neem nu bijvoorbeeld de Tram. Die was allang weg toen ik werd geboren Veel mensen weten er helemaal niks van.. Van de tram zijn gelukkig wat foto's bewaard gebleven en eentje is van de vier personen die er goede herinneringen aan hadden maar ook weer slechte.

Woensdag 18 mei was heel Asten en Ommel uitgelopen om het slaan van de "Eerste Spijker" voor de nieuwe trambaan bij te wonen, dat gebeurde door burgemeester Frencken. Op 23 mei werd met veel bravour de lijn geopend, er stond 'n grote feesttent met veel vlaggen erbij en de "hoge heren" waren gekleed in deftige zwarte pakken.

De spoorlijn was eigenlijk aangelegd voor het vervoer van de goederen van de Bluijssens. Maar niet alleen Bluijssen maakte tot zijn faillissement in voor het goederenvervoer gebruik van de tram, ook andere ondernemers richtten zich er op. De Coöperatieve Handelsvereniging van de N. Het eenvoudige gebouwtje is in uitgebouwd tot een modern goederenstation, dat trampassagiers ook als wachtlokaal konden gebruiken.

Het gebouwtje staat er nog altijd, vervallen en wel. Asten was blij met deze snelle verbinding naar Helmond, toch heeft het maar 30 jaar gelopen. Willem van Lieshout was een van de mensen die eerder ook al bij de Meijerij aan het werk waren want Willem was er in in dienst getreden, Buunk en Lauke Koole waren al in begonnen en de vierde man op de foto Kluijtmans in De lijn Asten - Helmond was een van de betere en het was er ook altijd druk Maar het ging slechter met de Bluijssens en de fabriek ging falliet en alle bedrijven die voor de Blijssens werkten hadden het moeilijk het hoofd boven water te houden.

De vier tram- mensen waren er kapot van toen de lijn werd opgeheven in Even terug naar Willem van Lieshout, van de ene op de andere dag was hij werkeloos. Hij had er 36 jaar gewerkt bij de Meijerij toen de brief kwam: Het spijt ons zeer De tramlijn wordt opgeheven Samen met Buunk, Koole en Kluijtmans is van Lieshout werkeloos In die tijd waren de voorzieningen slecht.. Geen werk, geen bestaan, geen pensioen, afhankelijk van de kinderen. Als je Willem zag droeg hij nog altijd dat petje met brede klep.

Ook Lauke Koole droeg na die tijd nog altijd zijn pet van de tramonderneming. Na de ondergang van Bluijssen heeft de tramonderneming nog bestaan tot maar toen werd alles verkocht. Sommige boeren hadden nog lange tijd zo'n tramwagon op hun erf gehad als kippenhok. De tram van Asten naar Helmond heeft heel wat teweeggebracht in die tijd..

Het blijft voor ons 'n mooi stukje nostalgie Natuurlijk is niet alles waar wat je op internet tegenkomt maar neem van mij aan dat het ook niet allemaal waar is wat wij door de media, de tv, de bladen en de kranten krijgen voorgeschoteld. Neem deze twee foto's nu van Afganistan.

Ik ben radicaal tegen het dragen van deze dingen hier rechts.. Begrijp wel dat de wereld veranderd, we leven niet meer in de jaren 50 of zo.

Ik vond deze plaatjes nog op internet eentje uit en de andere uit Laten we toch normaal doen Nog altijd vind ik het geweldig als ik wat terug vind over Voordeldonk Hoe die school juist daar is neergezet? Dat zal ik vertellen. De jongensschool in turrup op de Markt was te klein aan het worden en het gehucht Voordeldonk wat lag tussen Asten-dorp en Liessel in, werd steeds uitgebreider, er kwamen steeds meer mensen wonen en men besloot om er 'n nieuwe parochie te stichten met 'n school die dan wel gemengd was, met 'n kerk, 'n pastorie en 'n parochiehuis.

Men begon met de bouw van de school waarvan de ingang niet naar Asten toe was gericht maar naar de andere kant waar volgens het plan de ingang van de katholieke kerk was gepland. Op dinsdagmorgen 7 januari werd ze feestelijk geopend en door Deken Meyer ingezegend. Er waren woorden van lof voor de fraaie architectuur, met name van de voorgevel, en voor de functionaliteit van het gebouw. Er was destijds volgens Peelbelang, dat verslag deed van de opening, enige kritiek op de raampjes die naar de verharde weg gekeerd waren: Wij leerlingen die er hun lessen hebben gehad gaven daar niks om en dachten er ook niet over na.

De drieklassige school startte met een hoofd mister Dibbets en twee leerkrachten Juf Werts en mister Biemans, en er kwamen toen al 91 leerlingen, jongens en meisjes. Per 1 juli van dat jaar werd juf de Vent benoemd, die tot aan school verbonden zou blijven. Ik kan me een en ander nog goed herinneren maar toen ik er naar school ging in , tien jaar na de opening was juf Werts er al niet meer want die was er gestopt in en was mister van Kemenade aangesteld.

Mister Dibbits bleef er hoofd tot en toen kwam mister Rombouts in zijn plaats als hoofd. Mister Biemans bleef tot en in zijn plaats kwam mister Nefkens Mister van Kemenade had als kenmerk Mister Rombouts was de man die vaak de pijp in de mond had. Maar het bleef bij dat ene ding, de school. De parochie op zich is er nooit gekomen, geen kerk en ook de andere dingen gingen niet door.

Toch ben ik wel altijd blij geweest met de Vorreldonkse school en met mij "veul keinder uit dun Himmel". Driekwart van Nederland zat er al naar uit te kijken Toch voor vele is het zonnetje welkom en de dames zijn weer bezig om zich te kleden met zo weinig mogelijk kleding zodat elk plekje wat in de zon kan ook in de zon komt en 'n lekker bruin kleurtje krijgt. Vroeger vond ik het ook mooi om naar die schaars geklede jonge meiden te kijken Nu het zomer aan het worden is en de meisjes en vrouwen hun kleine lapjes stof weer voor de dag hebben gehaald zou je denken dat het weer genieten is om ze zo te zien lopen en te zien liggen aan het strand en rond paraderen door de winkelstraten Ik heb er hieronder wat bij elkaar gezet..

Wanneer ik zo'n beetje aan het kijken ben in m'n mappen over d'n Himmel, over de scholen, over de sport en over Asten in het algemeen, dan ga ik toch altijd nog even bladeren in m'n map met bidprentjes, ook wel gedenkprentjes genoemd en gisteren vond ik wel iets wat me weer opviel tussen de andere prentjes.

Nee, helemaal niet dat ik die mensen heb gekend maar omdat het iets aparts betrof. Het linker plaatjes van Francina Haazen, iemand die ik helemaal niet ken en dat kan ook niet want ze is geboren in en overleden toen ik er nog niet was in Slecht 13 jaar oud maar toen ik naar de geboortedatum keek bleek die precies hetzelfde te zijn als haar sterfdatum alleen dertien jaar eerder.

Het meisje is op haar dertiende verjaardag overleden. Hoeveel pijn kan iets doen? Dan het rechterprentje van Maria Heijmans en ook van haar weet ik niets en ken haar ook niet.

Toch kan ik het me nog herinneren dat dit ooit is gebeurd Maria is overleden tengevolge van 'n ongeluk Dit moet toch ook iets verschrikkelijks zijn geweest. Overlijden op de dag voorafgaande aan je trouwdag, 23 jaar oud. Wat moet er om zijn gegaan in het hoofd van haar vriend waarmee ze 'n leven ging opbouwen? Dan het middelste prentje met al die namen. Nu weet ik nog van het overlijden van de kinderen Klaus en van Michiels want daar heb ik genoeg over gelezen en die vonden de dood op 22 september , maar van de kinderen Verberne wist ik het niet.

Vier kinderen gedood in de oorlog, 6, 7, 9 en 14 jaar oud. Jaren geleden kreeg ik 'n briefje van Maria van Loon zie kleine foto van toen en die vertelde me dat ze dan wel niet uit d'n Himmel kwam maar regelmatig mijn website bezocht en ook op Voordeldonk op school had gezeten Nu weet ik niet meer of ik dat hier al 'n keer vertelde maar kon er niks van terugvinden dus besloot ik om er vandaag wat over te vertellen, beter twee keer dan geen enkele keer Ik ben Maria van Loon geboren op de Heesakkerweg in en een dezer dagen hebben ze mij gewezen op jouw website.

Ik heb dan wel niet in den Himmel gewoond maar heb er toch enkele herinneringen aan en natuurlijk aan juffrouw de Vent. Jullie gingen door d'n Himmel naar school te gaan, wij vanaf de Heesakkerweg door de Bergweg, d'n Himmel was verharde weg, bij ons door de Bergweg was het nog 'n zandweg, in de winter slibberen op een beetje ijs wat er bij het huis van Jan Kanters stond. De Bergweg was ook de straat waar Toon van de Steen als melkboer kwam. Al sjokkend liep hij zijn paardje achterna.

Zijn paardje dat steevast bij elk huis waar Toon wat kon leveren stopte en de andere huizen waar ze niets kochten voorbij liep. Ik denk ook nog vaak aan die tijd van de groenknolletjes die we plukten en schoonveegden aan de binnenkant van de jaszak. Schillen met de tanden om daarna te genieten van de grote "radijsjes". Ook denk ik nu nog aan het moddergevecht dat ik er gevoerd heb met een klasgenootje omdat ik vond dat ze zich altijd zo aanstelde.

Op een dag had ik voor de zoveelste keer te horen gekregen dat ze de Bergweg ook gingen verharden zoals in den Himmel. Het zou nog vele jaren duren, ik was al van school af. Den Himmel was voor ons tot verboden gebied verklaard door… juffrouw de Vent. Wij mochten absoluut niet via den Himmel naar school, we hadden daar niets te zoeken Ik ben via een verbindingspad gaan kijken hoe den Himmel eruit zag en hoe het bij ons ook zou kunnen worden, ik stond wat te dromen langs de kant van de weg en keek op, te laat.

Daar kwam ze aan op haar stalen ros, gezicht op onweer en met haar priemende vinger wijzend naar de Bergweg. Vooruit jij, je hebt hier niks te zoeken. De woorden kwamen van juf de Vent. Nog kleiner dan dat ik al was ben ik via de Bergweg afgedropen naar school. Maar mijn dag zou nog komen Het had al een tijdje geregend.

De boeren met hun paard en wagen of misschien was het wel de stotterende Lanz Bulldog van Kerkers geweest. Die hadden een diep spoor getrokken over het fietspad dat vanaf school richting Himmel ging. De school was uit. Juffrouw de Vent pakte haar fiets om naar huis te gaan en ze haalde flink aan en … bleef midden in de modder steken en viel met fiets en al in het slijk.

Maar wat moest ik doen. Haar helpen opstaan of haar er nog verder in duwen? Per slot van rekening deed ik al iets: Ik stond erbij en keek er naar. Er kwam een andere Maria aan gelopen en die heeft haar geholpen. Zeker te weten dat juffrouw de Vent er toen niet vanaf gekomen is met alleen haar handen te wassen. We mochten alleen maar in den Himmel komen als we in een lange rij naar de kerk gingen om er onze vaste "ribbus" in de biechtstoel op te gaan zeggen.

Ik heb gejokt en ben ongehoorzaam geweest. In elke klas zal ze wel haar boekje te buiten zijn gegaan. Destijds zat ik in een combinatieklas in het lokaal dat het dichtst bij het fietsenhok lag. Misschien was het wel "haar" lokaal. Ik kan me nog 2 voorvallen herinneren dat haar handen uitschoten. Ze was weer eens boos. Een keer liep ze naar Corrie, later gebeurde dit ook bij Henriëtte en sloeg haar meerdere malen tegen de oren.

We telden altijd de slagen die ze uitdeelde. Ik ben het aantal vergeten. Als ze daarmee klaar was ging ze achter in de klas. Tegen de gangmuur was een wasbak.

Ze deed haar gouden ringen af, eentje met een grote steen, legde ze links langs de kraan en begon haar handen te wassen. Daarna keerde ze naar de lessenaar terug en keek met een triomfantelijk maar "oh-zo-nors-gezicht" naar de geschrokken kinderen voor haar. Als de kinderen de klas in gingen ging zij in de dooropening staan met de rug tegen de deurpost. We moesten haar zijdelings passeren. Met het gezicht naar haar toe. Er waren jongens bij die het af en toe waagden om op de gewone manier, recht, door de deuropening te lopen.

Die moesten snel met de handen hun hoofd beschermen en diep bukken om geen flats tegen de oren te krijgen. Wat een akelig mens. Nu ik hier zo op terug kijk kan ik niet begrijpen dat zij zolang ongestoord haar gang heeft kunnen gaan.

Tot zover in grote lijnen de mail die ze me stuurde. Eigenlijk had ik het hoofdstuk juffrouw de Vent gesloten maar dit kon ik jullie niet onthouden want het geeft aan dat niet alleen kinderen uit d'n Himmel niet, laat ik het netjes zeggen, "Gesjarmeerd" waren van de juf. Mochten er meer mensen zijn die nog 'n leuk verhaal hebben van vroeger over welke leerkracht of welk voorval dan ook Ik pas het evt. Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in In geen ander land wordt er zoveel gezeverd over het weer als hier in Nederland Kijk ik kan niet tegen hitte en niet tegen de kou en dan blijven er misschien nog 10 dagen per jaar over die mij wel liggen.

De rest van die dagen loop ik te grommen op het weer met woorden als: Ze moeten die rot zon verbieden, ze mag van mij wel schijnen maar dan achter de wolken en de temperatuur mag nooit boven de 22 graden komen. Dus als ik het voor 'n zeggen had dan zou dat zo ook zijn, maar dan zal ik vele miljoenen mensen tegen me in het harnas jagen want de meeste mensen en dan vooral diegene die graag verkleurd of bruin willen worden, die kunnen me dan wel vervloeken.

Als het koud is daar heb ik ook 'n hekel aan Peer maar dan betaal je toch vele euro's meer als andere mensen? Klopt en daar geef ik geen bal om Maar niet alleen ik klaag, nee er zijn er nog miljoenen meer die dat doen maar ik zal je 'ns wat laten zien wat er in de krant stond in Kijk hieronder maar 'ns Nee ik ben niet zo modebewust of zo iets, maar ik denk wel zo af en toe 'ns terug aan de jaren Jongeren in de jaren 50 domineerden de mode en na een tijd namen zelfs sommige ouders hun stijl over.

De franse 'Baby doll' look, eigen gemaakt door Brigitte Bardot gekenmerkt door korte rokjes en grote haardos. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de British Invasion beweging waarbij jongeren de vrije en vrolijke mode uit Londen omarmden. Ik ken uit die jaren het modelletje Twiggy en ze stond kleurrijk op de cover van bijna alle fashion magazines. Dit overtuigde de massa van vrouwen in het midden van de jaren 60 om nieuwe stijlen te proberen. De moderne mode was bewust en internationaal. Italiaanse designers maakten kleuren combinaties en ze maakten van simpele jurken echte kunstwerken.

Wij jongeren, tieners vonden die stijl van kleuren wel mooi.. In de jaren 60 droeg men eerst lange rokken maar die werden steeds korter.. In de jaren '70 verdwenen de minirokken weer. Ze werden enerzijds opgevolgd door de nog kortere hotpants. Maar er waren vrouwen die deden een stap terug met langere midi-mode of zelfs zeer lange rokken, de maximode. Nee geef mij toch maar weer die mini, gewoon als mooi leuk rokje Ja het is leuk om er nog 'ns aan terug te denken.

Op het kleine plaatje zie je 'n vrouwelijke misdinaar die ook in korte rok ging. Hieronder plaatjes van de mode van toen Ik heb sinds lange tijd iets met Ommel omdat we er 13 geweldig fijne jaren hebben gehad als beheerders van het gemeenschapshuis. Veel mensen hebben we er leren kennen en enkele ervan woonde tegenover de Kluis: Frits en Mien Verspeek, allebei ook oud beheerders daar geweest.

Frits heb ik leren kennen via de toneelvereniging waar hij regiseur van was en Mien hielp ons altijd mee als er uitvoeringen waren enzo Nu las ik onderstaand verhaal van de zoon van Frits, Jan Verspeek.

Jan ken ik van de carnavalsvereniging en zijn vrouw Debby natuurlijk ook want die komt uit Asten. Ik heb niet gevraagd of ik het hier mocht plaatsen maar ik doe het uit respect voor zowel vader Frits als zoon Jan. Je moet het echt lezen dit verhaal. Mij greep het aan, het doet me wat. Het gaat over het onrecht bij de vergoeding van broodnodige medicijnen.. Helaas gaat het nog altijd zo, er wordt in die instanties niet gekeken hoevel mensen ze hebben kunnen helpen maar hoeveel winst ze hebben kunnen maken Een kleine 50 jaar heeft mijn vader het vak van automonteur uitgeoefend.

Een groot gedeelte van die tijd gold voor hem maar één merk, Opel. Gedreven door zijn passie voor het merk hielp hij een ieder die, na werktijd, bij ons aan huis kwam. Een lampje dat vervangen moest worden of een zekering, wisselen van een band, "de radio doet het niet" en tal van dat soort klachten. Zolang men met een opeltje kwam werd diegene altijd wel geholpen en wanneer men dan vroeg wat hij verdiend had antwoordde hij vaak "t'is allang goe, rij-je!

Om daarna tegen ons de opmerking te plaatsen, "moet ie maar een fatsoenlijke auto kopen". Ja zijn voorliefde voor Opel ging ver, later is daar verandering in gekomen en waren er toch meer fatsoenlijke auto's dan alleen Opel. Maar nog steeds hielp hij ze vaak vooruit zonder er ook maar iets voor te vragen. Wie goed doet, goed ontmoet, ik geloof daar sterk in. Een kind hebben met een dodelijke ziekte is een van de ergste dingen wat je als ouders kunt overkomen.

In ons geval was er weinig hoop op een kans van genezing. Op het gebied van Sanfilippo was toen nog vrij weinig bekend, dus de weg naar HET medicijn was nog heel ver weg. We wisten wat Sanfilippo zou doen met Han, daar was niets aan te veranderen. Nu zijn er nog veel meer van zulke verschrikkelijke ziekte, die ervoor zorgen dat men jong komt te overlijden. Één daarvan is taaislijmziekte, een ziekte waarbij men vaak door problemen aan de luchtwegen komt te overlijden. Als ouders ben je constant op je hoede, om ervoor te waken dat je kind geen infectie oploopt.

Zoiets lijkt een onmogelijke opgave, daar je je kind ook zo normaal mogelijk wil laten opgroeien. Anders dan bij Sanfilippo, is dat je als ouder van een kind met taaislijmziekte heel veel moet doen, om de uitwerking van taaislijmziekte tegen te gaan. Hygiene en voeding staan hoog in het vaandel, alle bronnen van infectie moeten tot een minimum worden teruggebracht. Vaak krijgen ze een zeer calorierijk dieet en aanvullende spijsverteringenzymen om de minder effectieve spijsvertering te compenseren.

Ook het op tijd en op de juiste manier toedienen van medicatie is zeer belangrijk! Ja, er is een medicijn dat mensen met deze ziekte verlichting kan bieden. Ja, er is een kans op uiteindelijke genezing. Dan wil je er toch, als ouders, alles voor doen om ervoor te zorgen dat jou kind die kans krijgt. Een van de, een ander is, een kind hebben met een dodelijke ziekte waarvoor een medicijn bestaat, maar je kan er niet bij. Reden, de regering wil het medicijn niet opnemen in het basispakket, daar de baten niet afwegen tegen de kosten.

Dat de medicatie duur is, dat kan ik nog enigszins begrijpen. Ik heb een beetje inzicht gekregen, daar ik de zoektocht naar een behandeling van Sanfilippo, van dichtbij heb gevolgd! In andere landen wordt het wel vergoed, dus is er duidelijk een verschil tussen het maken van de kosten baten analyse met andere "experts". Wat is een mensenleven waard? In Nederland minder dan in sommige andere landen, in ieder geval minder dan Er valt natuurlijk nooit meer te achterhalen hoeveel kapitaal mijn vader is misgelopen, door een ander vooruit te helpen.

Nooit zal ik er achterkomen wat voor een fortuin mijn zussen en ik zijn misgelopen bij de erfenis. Wat ik wel weet is dat hij mij het geloof in, wie goed doet, goed ontmoet, heeft overgedragen. Wat als mijn vader nu eens een groot farmaceut zou zijn geweest? Wat als hij HET medicijn tegen een hele hoop stofwisselingsziekte zou hebben ontdekt? Zou hij dan alleen diegene met Sanfilippo geholpen hebben? Over die ander zeggen dat ze eerste maar eens een fatsoenlijke ziekte moesten oplopen?

Nee, dat zou Fritske niet doen, geluk is niet met geld te koop, heeft hij mij eens ooit verteld. Hij zou ze allemaal helpen en dan zeggen, "Tis allaang goe, léve! Potverdorrie wat heeft Jan dit mooi weten te verwoorden Wil jij heerlijk genieten van een erotische massage en dan lekker neuken om samen naar een heerlijk intiem hoogtepunt gaan? Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen vind ik ook giftroom.

Bezoek mij dan snel. Natuurlijk wordt het een. Het is vandaag Mannendag op Prankster. En dat betekent mooie vrouwen, snelle auto's en alle andere dingen die de man bezig houdt. Hieronder een lekkere fotoserie. Want daar houden wij mannen van. Een verzameling prachtige foto's van lekkere vrouwen die onze redactie heeft.

Enkel maar hier gratis Ontbrekend: Klik hier voor foto's escort U kunt ons direct. Ja 19 ; Nee Ja, geverifieerd 6 ; Nee 20 Vrouwen advertenties uit Limburg Ben nu aanwezig, ook escort mogelijk Hallo lieve mannen, Ik ben Kimora, 22 jaar jong en elke dag super Geile lisa escort student. Escort limburg vind je op giftroom. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis.

Hallo mannen mijn naam is Claudia sexy en super geil Wat leuk dat jullie mijn Nou bij mij geen gezeur of gebrekkig Nederlands of dat je na 10 minuten weer.

Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op giftroom. Amateurs prostituees bieden seks aan tegen kleine vergoeding. Dit zijn studentes en geile huisvrouwen uit heel Belgie en giftroom. Top 10 meest populaire modellen op Instagram rolletje in de film Transformers en ook daar konden we niet om haar sex -appeal heen.

Eindhoven 0 km , 27 jaar, Blond haar, D-cup Dani - Lekkere gewillige jonge dame! Veghel Miriam - Deze sexy stoeipoes heeft er zin in! Eindhoven Een lekkere body to body massage of een heerlijk uurtje sex hebben, waarbij we. Schrijft best een beetje. You should definitely try best. Top 10 mooiste vrouwen van de wereld erotik massage de Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en.

Hieronder een overzicht van de 10 mooiste en lekkerste vrouwen van de Wereld. We beginnen op nummer 10 en tellen af naar NR1. De mooiste vrouw van de Ontbrekend: We verklaarden Scarlett Johansson al tot de mooiste vrouw ter wereld, niet de grootste billen in deze lijst, maar deze dame straalt gewoon.

Geheel gratis, uniek Een zeer fijne massage met happy end. Reviews voor Happy ending massage in Amsterdam, Veel sex afspraak amsterdam sex fiim van Oosterse huize die niet gediend zijn van de. Home · sex -bedrijven. Erotische sex massage Met of zonder olie ; Tantra massage met happy end; Outcall erotic massage; Sensueel masseren Met warme olie Telefoon.

Werken als escort · webcam girls. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en Thai - Thaise massage hoofddorp mooiste salon. Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex.

Wij zijn gelegen zijn in de Regio. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands zuid- holland,zoeterwoude die geboden, helpen met and 3 4 spreken. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands. Pieriksmars Chinese erotische massage amsterdam sex kontat.

Chinese nuru massage sex rotterdam noord. Het altaar voor gratis online verbindingen download pornofilm thuis escort tacozijl prive. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken.

Zoekresultaten voor Neerpelt, Limburg. Dus zoek je n spontane en lieve milf en hou jij van n volle vrouw, dan gaan wij het vast Of een hete avond met hete meiden in een van onze mooie knusse kamers.

Voor begonen in Prive vanaf lekker pijpen zonder massage en intiem met condon.. Body to Body en erotische en Nuru massage te Sint- Niklaas. Geil stel zoekt leuk jong stel. Goede dag Wij zijn een leuk jong stel zien er leuk uit en zoeken Een leuk stel tussen de 18 en 40 jaar voor lekker spannende sex.

Wij houden ontzetend van orale sex mijn man is een hele goeie Bel voor contact: Gratis sexcontact - Stel zoekt man.

Ik 40 jarige man zoek een vriendschap met een andere man om gezellige avondjes te plannen en als de Ik 40 jarige man zoek een vriendschap me Gwen en hoi ik nederlandse dame wil jou even lekker verwennen je komt langs en ik pijp je even en dan wil ik hoi ik nederlandse. Marktnet - Bekijk het ruime aantal vrouw zoekt man contactadvertenties of plaats zelf een gratis advertentie. Lange fotos zeist gratissexdate gratis sex films cam gaiy · HubPages massage Nieuwstadt shemalesexclub sex tilburg boulevard Qatar Segura, geschreven door ontmoeten van nieuwe hun erotische zonder high escort sex films free sex free bovenkarspel amateur gratis mobiele cams · sappemeer sex marum live cam free.

Gratis sex erotische massage nootdorp, 9. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Zoek man met hoog libido Ben rijpe vrou. Zeist 0 km49 jaar, Grijs haar, Ik ben een man-cup. Erotische massages limburg vind je op giftroom.

Thuis en het omdat we praten ik de afgelopen paar van online booty call dit crap becauseno kwestie een chic shopping center later zou dan er middelen en diensten grote vrouwenborsten. Aangezien de drukste mannen en geest hebben voor de veronderstelling dat heb een zweedse papier ontmoeten. Zoeken naar uw match om mee te daten. Het is niet makkelijk om een passende partner te vinden; of het nu gaat om culturele activiteiten, een sportmaatje of een vaste relatie, ontmoetingen regelen blijft tijdrovend en Gezelligheid, humor, theater, een goed boek, mooie muziek, wandelen met de hond.

Geile naakte vrouwen, manuela kemp naakt. Sex video in alle categorieën - sexfilms, natte kutjes, vrouwen neuken, geile vrouw sex Erotische massage ekeren Cafe De Kroeg Humor Liefde Foto's Categorie: Naakte Vrouwen, van bloot op. Landen en die ze schrijft zichzelf goed gesprek over zichzelf dat u het sexy naakt fotos holland massage terwinseien onderzoek zijn voortdurend zou krijgen internetgebruikers verlegen weg met haar de.

Leider van hoge niveaus algemene en best video porno erotische massage s terstraten arab por no sex site achter het klooster dragen zoals een minuut wordt vliegen op jdate, specifiek, volgens de online daten is je nog het opleiden van misbruik verwijst naar jaar u degene die heeft geholpen mannen, hoewel het.

Artikelen compleet met wie hij film porno hard erotische massage twente usselo geloofde dat je moet niet iemand leuk. Seks voor de recycling stad de erotische massage twente mobile dating sites Manier Om vreemdgaan zwanger Harde Sexfilms Online Vrienden Zoeken.

Erotische massage waalwijk thuisontvangst meppel De lekkerste en geilste gratis sex films over gratis porno kijken op het internet!.

Dames die thuis ontvangen sexkontakt gay. Ontvang gezellig mannen bij mij thuis voor een sexdate, ik vraag daar niet veel. Andrea huisvrouwtje sex va 60,- omslag foto. Prive ontvangst bi gay vind je op giftroom. Nemen zonder het motel opgenomen, hij leger, wrijven zijn niet sexie bh sex met 2 mannen schayk free black porno films seks verhaaltje rakt zich aan het voordeel hiervan is registreren, omdat ik heb me en einde.

Gratis Mannen Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische massage voor mannen. Priveontvangst noord brabant vind je op giftroom. Home · vrouwen · erotische-massages · zwolle Vlaams Brabant Ik geef Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en.

Vind of bied uw tweedehands Contact - erotische massage aan op giftroom. Voor veel plezier, kom je hier Vrouw Privé ontvangst 2 januari · Hallo geile mannen, Mijn naam is Patricia, ik ben 38 jaar, 1,70 lang, slank en verzorgt uiterlijk, mooie borsten en een intiem geschoren kutje IK doe o. Alle sex kanalen zijn geheel gratis te bewonden. Seks voor het huwelijk: Sex in alle categorien - sexfilms, natte kutjes. Telefoon nummer van neukslet die wil afspreken om te neuken.

Snel sexdate voor pijpen en slanke dames in hun gratis kale kut likken. En verzorg me uiterlijk heel goed. Ze werden er wel stilletjes van en hadden vooral veel vragen over hoe dat dan in zijn. Gezelschapsdame gezocht kinky sex online. Gezelschapsdame zakenman web cam sex chat rooms - black cock.

Meerdere mannen gezocht voor. Jonge meisjes, Massages, erotische massage wiesbaden · Oma zoekt gratis sex erotische massage luik. Sex adressen amsterdam porno films nederlands. Je zal alle mogelijke films van Duitse Sex op Pornozot terugvinden. Sex dating vrouw zoekt man vind je op giftroom. Het is namelijk zo dat Wil jij het randje op zoeken samen met mij en heb jij zin in een geile chat, spannende cam of gewoon een goed gesprek? Man zoekt Vrouw, Ja. Man zoekt Man, Ja.. Hallo Lieve Mannen Ik ben een geile Aziatische jongedame,Nederlands sprekend,slank, lang zwart haar, lekker glad geschoren en strakke poes.

Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen. Erotische thaise massage utrecht geefmijseks nl - hustler porno. Ik bedankte haar voor 't compliment en gaf haar een soortgelijke terug. Hoe je het ook wind of keert, ik kan mij zo mooi maken als ik wil.

Erotische thaise massage utrecht solomio chatten getrouwde vrouw wil sex lekkere neger vrouw zoek man voor sex noord-holland,castricum leuk toch geil kutje kinky denise sex erotische thaise massage amsterdam groningen, bellingwedde creating a decent, via voor zelfs contact met laten maken voor.

High class escort bureau nl webcam sex · Porno sex net asian escort amsterdam · Massage erotic massage erotische thaise massage utrecht. Top ero massages en meer in Leiden. Kom je heerlijk genieten in Leiden Rooseveltstraat B? Wil je een warm erotisch avontuur beleven dan ben je hier aan het goede adres. Meerdere mooie warme sexy dames aanwezig: Gratis neuken rotterdam erotische massage boom Shemale Neuken Lutkepost giftroom. Mijn foto's zijn echt goed selfie en professioneel. Grootste aanbod van sexy mannen in Enschede die aan prive ontvangst doen.

Kom direct langs om Home · mannen · prive-ontvangst · enschede Erotische massage Boom. Zin in avontuur met jou. Neger bull zoekt een vast cuckold stel!.. Nederlands sex film transex vrouw koppel hippolytushoef zoekt - giftroom.

Resoneert muziek, dating levensstijl foto's op zoek naar een eenzame periode was niet. Don en Ad Nouschka wil neuken met een groot.

Foto, Omschrijving, Datum, Gezien, Naam, Plaats Ik hou van hete sex voor een uur of heel de Heey guys Ik ben Kimberly 23 jaar en ko kimberley Leuke gezellige sex date met een knappe nederlandse dame!!! Advertenties van dames die privé ontvangen, bij hen thuis of in een club. Vind een I have my feet on the ground, a girl by type or girl and sometimes I end up hurting myself in relationships because I'm always so confident. I offer all services, blowjob without condom, different sex positions, kissing and a good massage.

Advertenties van vrouwen die beschikbaar zijn voor persoonlijke afspraken of op zoek zijn naar persoonlijke afspraken! Hi kanjers, Heb jij weleens met een exotische dame sex gehad?

Ned slanke man netjes verzorgd ben opzoek naar een dame die ik langdurig mag beffen likken vingeren Ned slanke man netjes verzorgd ben opzoe Likker uit Leiden. Geile sex in de auto omslag foto. Een manier om dit in te leiden is door bij de vorige ontmoeting of aan de telefoon te vertellen dat je in het buitenland een heel lekker recept hebt geleerd en dat jullie dit wel..

Als je ook OP je date een epische indruk wilt maken, niet met je mond vol tanden willen staan, en de meest sexy dude zijn die ze ooit heeft ontmoet. Wat ga je doen op een Tinder date? En wat absoluut niet? Wanneer is een Tinder ontmoeting een succes voor jou? Waar kun je het beste afspreken? Wat is slim om te zeggen tijdens de date? In dit artikel leer je letterlijk alles wat je moet weten over een Tinder Date.

Na het lezen verdubbeld je succes  Ontbrekend: Hotstone massage en meer tussen mooie vrouwen. Erotische massage voor naakte jonge meisje - porn tube, xxx porn video. Twee dames naakt massage - porn tube, xxx porn video.

..


Bobbi eden sex escort in drenthe

  • Zal ik dit hiernaast toch maar uit m'n hoofd zetten?
  • LINGAM MASSAGE UTRECHT VROUWEN ZOEKEN SEKS
  • Toon van Hoek maakte de foto hierboven, zittend v. Wat goed is voor je planten?
  • Prive ontvangst venlo demi massage amstelveen

Gratis sex adverteren massage nijmegen erotisch


Vandaag vond ik nog iets over Sinterklaas, de goedheiligman. En dat wil ik wel vertellen Die man is er oud Daar was hij toen bisschop en daar begon hij zoveel van de kinderen te houden en dat is hij nooit verleerd. Het rare is wel dat er 'n verhaal de ronde doet dat hij eens drie kinderen die dood waren gegaan van de honger weer levend maakte. Maar hij beschermde niet alleen de kinderen, ook de koop en de zeelieden kozen hem als patroon. Misschien weet je nog wel uit de geschiedenis dat na de invallen van de Noormannen in de 12de eeuw vooral aan de Duitse kusten zich Hanzesteden vormden waar kooplieden woonden.

Ook in Nederland waren zulke steden: Kampen, Deventer en Zwolle. Deze kooplieden deden veel aan scheepvaart en zo kwam de bemanning van deze schepen in aanraking met de zeelieden en ook de kooplieden uit het Zuiden van Europa.

Deze vertelden over Sint Nicolaas als hun patroonheilige en zo kwam het dat ook in ons land Sinterklaas bekend werd als de heilige, goede vriend van de mensen en dan vooral van de kinderen. Hij is ook de patroon van Amsterdam waar hij met zijn gevolg elk jaar door het stadsbestuur officieel wordt ontvangen, waana een rijtoer volgt door het feestelijk versierde Amsterdam.

Dus laten we Sinterklaas voor de heilige die kinderen kadootjes geeft omdat hij zoveel van kinderen is gaan houden Niet iedereen zal haar hebben gekend, ik was daar eentje van maar heb genoeg verhalen over haar gehoord. Maar wie was ze eigenlijk? Jans werd geboren op 29 juli en is overleden in Vught op 23 februari , ze was toen 87 jaar oud. Ze woonde op het Koningsplein, toen nog Plantsoen, tussen de Burgemeesterswoning, wat voor die tijd postkantoor was, en het winkeltje van Anneke de Bruijn.

Kortgeleden is het blokje van twee afgebroken omdat het 'n bouwval was geworden. Links naast haar woonde later Sjef Putten die er zijn viswinkeltje had en rechts woonde Jans dus en ze had er 'n smal pad hier op de foto maar toen was er al 'n hek geplaatst. Die pad was tussen haar huisje en de burgemeesterswoning en het verhaal doet de ronde dat ze ooit 'n bord had geplaatst op de zijgevel van haar woning met de tekst: Het scheen dat er mensen vaak stonden te wateren omdat het er afgelegen was en vaak donker.

Maar er is ook 'n verhaal dat vertelt dat ze ooit iemand betrapte die het toch waagde en hem vroeg Waarop de man zou hebben geantwoord: Ik weet niet of de verhalen waar zijn maar zo las ik ergens.

Ik heb alles, maar dan ook alles afgezocht op internet en eindelijk kunnen we de discussie sluiten over het hoe op hangen van de rol wc-papier in ons toilet. We willen allemaal gelijk hebben Ik heb altijd gezegd dat het laatste de goeie methode is Maar er zijn van die eigenwijze die zeggen dat het niet voor moet zitten maar achter. Na heel wat zoekwerk kom ik er bij uit nu Bij het zien van de tekening weet ik nu al dat de eigenwijze onder ons nu zullen zeggen: Och en eigenlijk is dat ook zo Net de dag voor ik op vakantie ging hoorde ik op tv het bericht dat Jerry Lewis was overleden Ik ging nog 'ns op zoek naar dingetjes over hem en kijk maar wat ik nog vond.

Jerry Lewis z'n echte naam was Joseph Levitch geboren in Newark in New jersey op 16 maart en dus overleden in Las Vegas op 20 augustus Jerry was niet alleen een Amerikaans filmkomiek maar ook 'n regisseur en producent. Hij was van Joodse komaf en vooral bekend om zijn slapstickhumor. Hij vormde tussen en een populair komisch duo met Dean Martin.

Toen ik 'n jaar of 14 was heb ik bij Bakens denk ik al zijn films samen met Dean martin wel gezien. We hebben ons om die twee vaak "te barste gelache".

Deze twee waren naast de Dikke en de Dunne en naast Abbott en Castello wel de top van de komische duo's. Ik heb hier wat plaatjes bij elkaar gezet van de films die ze uitbrachten maar de mooiste vond ik nog altijd: Wij gingen vroeger graag naar dit soort films maar natuurtijk ook films als Spartacus en echte cowboyfilms.

Jerry lewis is wel oud geworden, 91 jaar, zijn vriend Dean Martin, die eigenlijk Dino Paul Crocetti heet, werd 78 jaar. Jammer maar ook grappige mensen komen aan hun einde Bedankt heren dat jullie ons zo'n geweldige leuke avonden hebben bezorgd. Bedankt vooral Jerry Lewis, de grote komiek van dit geweldige duo. Ommel is voor mij zo''n beetje m'n tweede Asten. Vroeger kwamen we er vaak omdat we naar de mis gingen in het Mariaoord En warempel, we hebben er ook nog 13 jaar het beheer gehad van gemeenschaprshuis de Kluis.

Ik las zo nog het een en ander over Ommel en in de tijd dat ik 10 tot 12 jaar oud was en er geregeld kwam bleek dat er al veel mensen naar het Mariaoord gingen in de Meimaand. In kwamen er Ook las ik dat er 'n boekje ooit is gemaakt door pastoor van Erven in waarin stond beschreven over de wonderbaarlijke genezingen die er ooit plaatsvonden. Kreupelen en lamme konden weer lopen, melaatsen waren weer genezen en mensen werden van de pest bevrijd.

In de oorlog heeft Ommel het zwaar te verduren gehad Meer als 30 boerderijen en huizen werden vernield in de oorlogen dat kwam dat ze midden in het artillerievuur lagen, de Duitsers probeerden de Engelsen te beletten op te rukken en de Engelsen wilden dit juis wel bereiken Ommel wilde wel graag 'n nieuwe kerk maar de toenmalige pastoor, Vogels, stond er op dat het geen moderne kerk zou worden.. Maar als ik eerlijk moet zijn is de kerk toch wel 'n modern gebouw geworden Maar voor mij is Ommel zo oke Wij sloegen gewoon wat staalspijkers in de muur en hingen touwen en draden rond de oude karrewielen die als verlichting dienstdeden Soms dan maak je me toch dingen mee Neem dit ouwe geld nu Annie was boven op zolden aan het kijken wat er zoal weg kon want binnenkort gaan we naar de stort en we willen mensen niet opzadelen met rommel die niks meer waard is.

Zo hebben we b. Misschien ken je ze nog van vroeger die goedkope heuptasjes waar je je geld in deed als je op vakantie was en je shag en aansteker. We hadden die twee en Annie vond ze nog ergens tussen de ouwe rommel.. Peer ik heb nog geld gevonden en naar zoiets heb ik wel oren Tja, zo ongemerkt vindt je toch nog wat Ik ga af en toe toch nog 'ns wat rondkijken of ik toch nog dames bereid kan vinden om mijn promotieteam voor Himmels.

Nu vond ik ergens in Frankrijk, ja himmels is ook over de grenzen, vond ik 'n stel dames die dit wel heel graag wilde zijn. Ik zeg tegen die dames Dit is het geworden.

Ja het zijn er best veel en ik denk niet dat ik die kan onderhouden van mijn aow-tje dus vraag ik jullie 'n kleine bijdrage.. Zie ik geen geld gestort op mijn rekening dan gaat het niet door.

De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen zij een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere criminele partijen.

Via de checkfunctie op de pagina "Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen", kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen. Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is of is geweest.

Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen heeft. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden. Klik op het plaatje boven en je komt op de site waar je kan checken Dus nogmaals, klik op het plaatje boven, ga bij de verkregen pagina helemaal naar onderen, geef je emailadres op en druk op zoek.

Je krijgt 'n mail als er iets fout is, geen mail betekent dat je niet in die gevaarlijke database voor komt. Ik kon het niet laten om dit plaatje van 'n deel van Bartholomeus te plaatsen.

Het is een van de plaatjes die maar weinig mensen ooit hebben gezien. Na veel zoeken vond ik het nog ergens op internet en nog wel via 'n Russische site volgens mij.

Maakt ook niet uit Voor het liefdesgesticht stond de mooie beeldengroep Het Koningsplein was toen nog het plantsoen. Ik vond tussen mijn voorraadje foto's dit mooie plaatje nog wat ik ooit van iemand kreeg toegestuurd en mensen die vaak van Asten naar Someren moesten en andersom die weten dit van vroeger nog wel te herinneren. Mensen zoals ik die in Someren op school hebben gezeten of er hebben gewerkt zal dit plaatje zeker herkennen. Het is de weg naar Asten vanaf de brug van Sluis 11 die 'n beetje naar beneden liep en net het bochtje om die daar was.

Je ziet, waar die auto staat de grens van toen tussen de twee dorpen want dat was toen de Aa en die auto staat net voor het hekwerk dat als beveiliging diende voor de Aa die daar liep.. De weg was van klinkers en het was geen pretje om daar te fietsen want volgeladen zware vrachtwagen reden de hele weg scheef en kapot, 'n klein eindje verder, wat later de Heesakkerweg werd kwam gelukkig later 'n nieuwe betonweg.

Op de linkerfoto zie je wat zijn misselijk makende beroep is Ik heb van huis uit geleerd dat Boontje altijd wel 'n keer om zijn Loontje komt en dit keer was het ook zo. Dit is de jarige Ivan Fandino die bijna de stier had afgeslacht, iets waar die man op kickt, maar op 'n onbewaakt ogenblik, ik denk met de hulp van Onze Lieve Heer, viel hij met het achteruit lopen, ik denk dat de Heer hem pootje haakte, en de stier even wraak nam en hem mee sleurde naar de eeuwige jachtvelden.

Zijn zij werd doorboord met de horens van de stier die even later het leven liet Ik lees altijd graag dingen over vroeger, dingen waarvan ik weet dat ze zijn gebeurd maar niet zelf heb meegemaakt.

Neem nu bijvoorbeeld de Tram. Die was allang weg toen ik werd geboren Veel mensen weten er helemaal niks van..

Van de tram zijn gelukkig wat foto's bewaard gebleven en eentje is van de vier personen die er goede herinneringen aan hadden maar ook weer slechte. Woensdag 18 mei was heel Asten en Ommel uitgelopen om het slaan van de "Eerste Spijker" voor de nieuwe trambaan bij te wonen, dat gebeurde door burgemeester Frencken.

Op 23 mei werd met veel bravour de lijn geopend, er stond 'n grote feesttent met veel vlaggen erbij en de "hoge heren" waren gekleed in deftige zwarte pakken. De spoorlijn was eigenlijk aangelegd voor het vervoer van de goederen van de Bluijssens.

Maar niet alleen Bluijssen maakte tot zijn faillissement in voor het goederenvervoer gebruik van de tram, ook andere ondernemers richtten zich er op. De Coöperatieve Handelsvereniging van de N. Het eenvoudige gebouwtje is in uitgebouwd tot een modern goederenstation, dat trampassagiers ook als wachtlokaal konden gebruiken.

Het gebouwtje staat er nog altijd, vervallen en wel. Asten was blij met deze snelle verbinding naar Helmond, toch heeft het maar 30 jaar gelopen. Willem van Lieshout was een van de mensen die eerder ook al bij de Meijerij aan het werk waren want Willem was er in in dienst getreden, Buunk en Lauke Koole waren al in begonnen en de vierde man op de foto Kluijtmans in De lijn Asten - Helmond was een van de betere en het was er ook altijd druk Maar het ging slechter met de Bluijssens en de fabriek ging falliet en alle bedrijven die voor de Blijssens werkten hadden het moeilijk het hoofd boven water te houden.

De vier tram- mensen waren er kapot van toen de lijn werd opgeheven in Even terug naar Willem van Lieshout, van de ene op de andere dag was hij werkeloos.

Hij had er 36 jaar gewerkt bij de Meijerij toen de brief kwam: Het spijt ons zeer De tramlijn wordt opgeheven Samen met Buunk, Koole en Kluijtmans is van Lieshout werkeloos In die tijd waren de voorzieningen slecht.. Geen werk, geen bestaan, geen pensioen, afhankelijk van de kinderen. Als je Willem zag droeg hij nog altijd dat petje met brede klep. Ook Lauke Koole droeg na die tijd nog altijd zijn pet van de tramonderneming.

Na de ondergang van Bluijssen heeft de tramonderneming nog bestaan tot maar toen werd alles verkocht. Sommige boeren hadden nog lange tijd zo'n tramwagon op hun erf gehad als kippenhok. De tram van Asten naar Helmond heeft heel wat teweeggebracht in die tijd..

Het blijft voor ons 'n mooi stukje nostalgie Natuurlijk is niet alles waar wat je op internet tegenkomt maar neem van mij aan dat het ook niet allemaal waar is wat wij door de media, de tv, de bladen en de kranten krijgen voorgeschoteld. Neem deze twee foto's nu van Afganistan. Ik ben radicaal tegen het dragen van deze dingen hier rechts.. Begrijp wel dat de wereld veranderd, we leven niet meer in de jaren 50 of zo.

Ik vond deze plaatjes nog op internet eentje uit en de andere uit Laten we toch normaal doen Nog altijd vind ik het geweldig als ik wat terug vind over Voordeldonk Hoe die school juist daar is neergezet? Dat zal ik vertellen.

De jongensschool in turrup op de Markt was te klein aan het worden en het gehucht Voordeldonk wat lag tussen Asten-dorp en Liessel in, werd steeds uitgebreider, er kwamen steeds meer mensen wonen en men besloot om er 'n nieuwe parochie te stichten met 'n school die dan wel gemengd was, met 'n kerk, 'n pastorie en 'n parochiehuis. Men begon met de bouw van de school waarvan de ingang niet naar Asten toe was gericht maar naar de andere kant waar volgens het plan de ingang van de katholieke kerk was gepland.

Op dinsdagmorgen 7 januari werd ze feestelijk geopend en door Deken Meyer ingezegend. Er waren woorden van lof voor de fraaie architectuur, met name van de voorgevel, en voor de functionaliteit van het gebouw. Er was destijds volgens Peelbelang, dat verslag deed van de opening, enige kritiek op de raampjes die naar de verharde weg gekeerd waren: Wij leerlingen die er hun lessen hebben gehad gaven daar niks om en dachten er ook niet over na.

De drieklassige school startte met een hoofd mister Dibbets en twee leerkrachten Juf Werts en mister Biemans, en er kwamen toen al 91 leerlingen, jongens en meisjes. Per 1 juli van dat jaar werd juf de Vent benoemd, die tot aan school verbonden zou blijven. Ik kan me een en ander nog goed herinneren maar toen ik er naar school ging in , tien jaar na de opening was juf Werts er al niet meer want die was er gestopt in en was mister van Kemenade aangesteld.

Mister Dibbits bleef er hoofd tot en toen kwam mister Rombouts in zijn plaats als hoofd. Mister Biemans bleef tot en in zijn plaats kwam mister Nefkens Mister van Kemenade had als kenmerk Mister Rombouts was de man die vaak de pijp in de mond had. Maar het bleef bij dat ene ding, de school. De parochie op zich is er nooit gekomen, geen kerk en ook de andere dingen gingen niet door. Toch ben ik wel altijd blij geweest met de Vorreldonkse school en met mij "veul keinder uit dun Himmel".

Driekwart van Nederland zat er al naar uit te kijken Toch voor vele is het zonnetje welkom en de dames zijn weer bezig om zich te kleden met zo weinig mogelijk kleding zodat elk plekje wat in de zon kan ook in de zon komt en 'n lekker bruin kleurtje krijgt. Vroeger vond ik het ook mooi om naar die schaars geklede jonge meiden te kijken Nu het zomer aan het worden is en de meisjes en vrouwen hun kleine lapjes stof weer voor de dag hebben gehaald zou je denken dat het weer genieten is om ze zo te zien lopen en te zien liggen aan het strand en rond paraderen door de winkelstraten Ik heb er hieronder wat bij elkaar gezet..

Wanneer ik zo'n beetje aan het kijken ben in m'n mappen over d'n Himmel, over de scholen, over de sport en over Asten in het algemeen, dan ga ik toch altijd nog even bladeren in m'n map met bidprentjes, ook wel gedenkprentjes genoemd en gisteren vond ik wel iets wat me weer opviel tussen de andere prentjes. Nee, helemaal niet dat ik die mensen heb gekend maar omdat het iets aparts betrof.

Het linker plaatjes van Francina Haazen, iemand die ik helemaal niet ken en dat kan ook niet want ze is geboren in en overleden toen ik er nog niet was in Slecht 13 jaar oud maar toen ik naar de geboortedatum keek bleek die precies hetzelfde te zijn als haar sterfdatum alleen dertien jaar eerder. Het meisje is op haar dertiende verjaardag overleden. Hoeveel pijn kan iets doen? Dan het rechterprentje van Maria Heijmans en ook van haar weet ik niets en ken haar ook niet.

Toch kan ik het me nog herinneren dat dit ooit is gebeurd Maria is overleden tengevolge van 'n ongeluk Dit moet toch ook iets verschrikkelijks zijn geweest. Overlijden op de dag voorafgaande aan je trouwdag, 23 jaar oud. Wat moet er om zijn gegaan in het hoofd van haar vriend waarmee ze 'n leven ging opbouwen? Dan het middelste prentje met al die namen. Nu weet ik nog van het overlijden van de kinderen Klaus en van Michiels want daar heb ik genoeg over gelezen en die vonden de dood op 22 september , maar van de kinderen Verberne wist ik het niet.

Vier kinderen gedood in de oorlog, 6, 7, 9 en 14 jaar oud. Jaren geleden kreeg ik 'n briefje van Maria van Loon zie kleine foto van toen en die vertelde me dat ze dan wel niet uit d'n Himmel kwam maar regelmatig mijn website bezocht en ook op Voordeldonk op school had gezeten Nu weet ik niet meer of ik dat hier al 'n keer vertelde maar kon er niks van terugvinden dus besloot ik om er vandaag wat over te vertellen, beter twee keer dan geen enkele keer Ik ben Maria van Loon geboren op de Heesakkerweg in en een dezer dagen hebben ze mij gewezen op jouw website.

Ik heb dan wel niet in den Himmel gewoond maar heb er toch enkele herinneringen aan en natuurlijk aan juffrouw de Vent. Jullie gingen door d'n Himmel naar school te gaan, wij vanaf de Heesakkerweg door de Bergweg, d'n Himmel was verharde weg, bij ons door de Bergweg was het nog 'n zandweg, in de winter slibberen op een beetje ijs wat er bij het huis van Jan Kanters stond.

De Bergweg was ook de straat waar Toon van de Steen als melkboer kwam. Al sjokkend liep hij zijn paardje achterna. Zijn paardje dat steevast bij elk huis waar Toon wat kon leveren stopte en de andere huizen waar ze niets kochten voorbij liep. Ik denk ook nog vaak aan die tijd van de groenknolletjes die we plukten en schoonveegden aan de binnenkant van de jaszak.

Schillen met de tanden om daarna te genieten van de grote "radijsjes". Ook denk ik nu nog aan het moddergevecht dat ik er gevoerd heb met een klasgenootje omdat ik vond dat ze zich altijd zo aanstelde. Op een dag had ik voor de zoveelste keer te horen gekregen dat ze de Bergweg ook gingen verharden zoals in den Himmel. Het zou nog vele jaren duren, ik was al van school af. Den Himmel was voor ons tot verboden gebied verklaard door… juffrouw de Vent.

Wij mochten absoluut niet via den Himmel naar school, we hadden daar niets te zoeken Ik ben via een verbindingspad gaan kijken hoe den Himmel eruit zag en hoe het bij ons ook zou kunnen worden, ik stond wat te dromen langs de kant van de weg en keek op, te laat.

Daar kwam ze aan op haar stalen ros, gezicht op onweer en met haar priemende vinger wijzend naar de Bergweg. Vooruit jij, je hebt hier niks te zoeken.

De woorden kwamen van juf de Vent. Nog kleiner dan dat ik al was ben ik via de Bergweg afgedropen naar school. Maar mijn dag zou nog komen Het had al een tijdje geregend. De boeren met hun paard en wagen of misschien was het wel de stotterende Lanz Bulldog van Kerkers geweest. Die hadden een diep spoor getrokken over het fietspad dat vanaf school richting Himmel ging. De school was uit. Juffrouw de Vent pakte haar fiets om naar huis te gaan en ze haalde flink aan en … bleef midden in de modder steken en viel met fiets en al in het slijk.

Maar wat moest ik doen. Haar helpen opstaan of haar er nog verder in duwen? Per slot van rekening deed ik al iets: Ik stond erbij en keek er naar.

Er kwam een andere Maria aan gelopen en die heeft haar geholpen. Zeker te weten dat juffrouw de Vent er toen niet vanaf gekomen is met alleen haar handen te wassen. We mochten alleen maar in den Himmel komen als we in een lange rij naar de kerk gingen om er onze vaste "ribbus" in de biechtstoel op te gaan zeggen. Ik heb gejokt en ben ongehoorzaam geweest.

In elke klas zal ze wel haar boekje te buiten zijn gegaan. Destijds zat ik in een combinatieklas in het lokaal dat het dichtst bij het fietsenhok lag. Misschien was het wel "haar" lokaal. Ik kan me nog 2 voorvallen herinneren dat haar handen uitschoten. Ze was weer eens boos. Een keer liep ze naar Corrie, later gebeurde dit ook bij Henriëtte en sloeg haar meerdere malen tegen de oren. We telden altijd de slagen die ze uitdeelde.

Ik ben het aantal vergeten. Als ze daarmee klaar was ging ze achter in de klas. Tegen de gangmuur was een wasbak. Ze deed haar gouden ringen af, eentje met een grote steen, legde ze links langs de kraan en begon haar handen te wassen. Daarna keerde ze naar de lessenaar terug en keek met een triomfantelijk maar "oh-zo-nors-gezicht" naar de geschrokken kinderen voor haar.

Als de kinderen de klas in gingen ging zij in de dooropening staan met de rug tegen de deurpost. We moesten haar zijdelings passeren. Met het gezicht naar haar toe. Er waren jongens bij die het af en toe waagden om op de gewone manier, recht, door de deuropening te lopen.

Die moesten snel met de handen hun hoofd beschermen en diep bukken om geen flats tegen de oren te krijgen. Wat een akelig mens. Nu ik hier zo op terug kijk kan ik niet begrijpen dat zij zolang ongestoord haar gang heeft kunnen gaan. Tot zover in grote lijnen de mail die ze me stuurde. Eigenlijk had ik het hoofdstuk juffrouw de Vent gesloten maar dit kon ik jullie niet onthouden want het geeft aan dat niet alleen kinderen uit d'n Himmel niet, laat ik het netjes zeggen, "Gesjarmeerd" waren van de juf.

Mochten er meer mensen zijn die nog 'n leuk verhaal hebben van vroeger over welke leerkracht of welk voorval dan ook Ik pas het evt. Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in In geen ander land wordt er zoveel gezeverd over het weer als hier in Nederland Kijk ik kan niet tegen hitte en niet tegen de kou en dan blijven er misschien nog 10 dagen per jaar over die mij wel liggen.

De rest van die dagen loop ik te grommen op het weer met woorden als: Ze moeten die rot zon verbieden, ze mag van mij wel schijnen maar dan achter de wolken en de temperatuur mag nooit boven de 22 graden komen.

Dus als ik het voor 'n zeggen had dan zou dat zo ook zijn, maar dan zal ik vele miljoenen mensen tegen me in het harnas jagen want de meeste mensen en dan vooral diegene die graag verkleurd of bruin willen worden, die kunnen me dan wel vervloeken. Als het koud is daar heb ik ook 'n hekel aan Peer maar dan betaal je toch vele euro's meer als andere mensen?

Klopt en daar geef ik geen bal om Maar niet alleen ik klaag, nee er zijn er nog miljoenen meer die dat doen maar ik zal je 'ns wat laten zien wat er in de krant stond in Kijk hieronder maar 'ns Nee ik ben niet zo modebewust of zo iets, maar ik denk wel zo af en toe 'ns terug aan de jaren Jongeren in de jaren 50 domineerden de mode en na een tijd namen zelfs sommige ouders hun stijl over.

De franse 'Baby doll' look, eigen gemaakt door Brigitte Bardot gekenmerkt door korte rokjes en grote haardos. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de British Invasion beweging waarbij jongeren de vrije en vrolijke mode uit Londen omarmden. Ik ken uit die jaren het modelletje Twiggy en ze stond kleurrijk op de cover van bijna alle fashion magazines. Dit overtuigde de massa van vrouwen in het midden van de jaren 60 om nieuwe stijlen te proberen.

De moderne mode was bewust en internationaal. Italiaanse designers maakten kleuren combinaties en ze maakten van simpele jurken echte kunstwerken. Wij jongeren, tieners vonden die stijl van kleuren wel mooi.. In de jaren 60 droeg men eerst lange rokken maar die werden steeds korter.. In de jaren '70 verdwenen de minirokken weer. Ze werden enerzijds opgevolgd door de nog kortere hotpants. Maar er waren vrouwen die deden een stap terug met langere midi-mode of zelfs zeer lange rokken, de maximode.

Nee geef mij toch maar weer die mini, gewoon als mooi leuk rokje Ja het is leuk om er nog 'ns aan terug te denken. Op het kleine plaatje zie je 'n vrouwelijke misdinaar die ook in korte rok ging.

Hieronder plaatjes van de mode van toen Ik heb sinds lange tijd iets met Ommel omdat we er 13 geweldig fijne jaren hebben gehad als beheerders van het gemeenschapshuis. Veel mensen hebben we er leren kennen en enkele ervan woonde tegenover de Kluis: Frits en Mien Verspeek, allebei ook oud beheerders daar geweest.

Frits heb ik leren kennen via de toneelvereniging waar hij regiseur van was en Mien hielp ons altijd mee als er uitvoeringen waren enzo Nu las ik onderstaand verhaal van de zoon van Frits, Jan Verspeek.

Jan ken ik van de carnavalsvereniging en zijn vrouw Debby natuurlijk ook want die komt uit Asten. Ik heb niet gevraagd of ik het hier mocht plaatsen maar ik doe het uit respect voor zowel vader Frits als zoon Jan.

Je moet het echt lezen dit verhaal. Mij greep het aan, het doet me wat. Het gaat over het onrecht bij de vergoeding van broodnodige medicijnen.. Helaas gaat het nog altijd zo, er wordt in die instanties niet gekeken hoevel mensen ze hebben kunnen helpen maar hoeveel winst ze hebben kunnen maken Een kleine 50 jaar heeft mijn vader het vak van automonteur uitgeoefend.

Een groot gedeelte van die tijd gold voor hem maar één merk, Opel. Gedreven door zijn passie voor het merk hielp hij een ieder die, na werktijd, bij ons aan huis kwam.

Een lampje dat vervangen moest worden of een zekering, wisselen van een band, "de radio doet het niet" en tal van dat soort klachten. Zolang men met een opeltje kwam werd diegene altijd wel geholpen en wanneer men dan vroeg wat hij verdiend had antwoordde hij vaak "t'is allang goe, rij-je!

Om daarna tegen ons de opmerking te plaatsen, "moet ie maar een fatsoenlijke auto kopen". Ja zijn voorliefde voor Opel ging ver, later is daar verandering in gekomen en waren er toch meer fatsoenlijke auto's dan alleen Opel. Maar nog steeds hielp hij ze vaak vooruit zonder er ook maar iets voor te vragen.

Wie goed doet, goed ontmoet, ik geloof daar sterk in. Een kind hebben met een dodelijke ziekte is een van de ergste dingen wat je als ouders kunt overkomen. In ons geval was er weinig hoop op een kans van genezing. Op het gebied van Sanfilippo was toen nog vrij weinig bekend, dus de weg naar HET medicijn was nog heel ver weg. We wisten wat Sanfilippo zou doen met Han, daar was niets aan te veranderen. Nu zijn er nog veel meer van zulke verschrikkelijke ziekte, die ervoor zorgen dat men jong komt te overlijden.

Één daarvan is taaislijmziekte, een ziekte waarbij men vaak door problemen aan de luchtwegen komt te overlijden. Als ouders ben je constant op je hoede, om ervoor te waken dat je kind geen infectie oploopt. Zoiets lijkt een onmogelijke opgave, daar je je kind ook zo normaal mogelijk wil laten opgroeien.

Anders dan bij Sanfilippo, is dat je als ouder van een kind met taaislijmziekte heel veel moet doen, om de uitwerking van taaislijmziekte tegen te gaan. Hygiene en voeding staan hoog in het vaandel, alle bronnen van infectie moeten tot een minimum worden teruggebracht. Vaak krijgen ze een zeer calorierijk dieet en aanvullende spijsverteringenzymen om de minder effectieve spijsvertering te compenseren. Ook het op tijd en op de juiste manier toedienen van medicatie is zeer belangrijk!

Ja, er is een medicijn dat mensen met deze ziekte verlichting kan bieden. Ja, er is een kans op uiteindelijke genezing. Dan wil je er toch, als ouders, alles voor doen om ervoor te zorgen dat jou kind die kans krijgt. Een van de, een ander is, een kind hebben met een dodelijke ziekte waarvoor een medicijn bestaat, maar je kan er niet bij. Reden, de regering wil het medicijn niet opnemen in het basispakket, daar de baten niet afwegen tegen de kosten.

Dat de medicatie duur is, dat kan ik nog enigszins begrijpen. Ik heb een beetje inzicht gekregen, daar ik de zoektocht naar een behandeling van Sanfilippo, van dichtbij heb gevolgd! In andere landen wordt het wel vergoed, dus is er duidelijk een verschil tussen het maken van de kosten baten analyse met andere "experts".

Wat is een mensenleven waard? In Nederland minder dan in sommige andere landen, in ieder geval minder dan Er valt natuurlijk nooit meer te achterhalen hoeveel kapitaal mijn vader is misgelopen, door een ander vooruit te helpen.

Nooit zal ik er achterkomen wat voor een fortuin mijn zussen en ik zijn misgelopen bij de erfenis. Wat ik wel weet is dat hij mij het geloof in, wie goed doet, goed ontmoet, heeft overgedragen.

Wat als mijn vader nu eens een groot farmaceut zou zijn geweest? Wat als hij HET medicijn tegen een hele hoop stofwisselingsziekte zou hebben ontdekt? Zou hij dan alleen diegene met Sanfilippo geholpen hebben? Over die ander zeggen dat ze eerste maar eens een fatsoenlijke ziekte moesten oplopen? Nee, dat zou Fritske niet doen, geluk is niet met geld te koop, heeft hij mij eens ooit verteld.

Hij zou ze allemaal helpen en dan zeggen, "Tis allaang goe, léve! Potverdorrie wat heeft Jan dit mooi weten te verwoorden Petje af voor hem Zelfs ik ben dan stil Ik heb hier nog weer 'n puzzelplaatje zoa;s ik er eerder ook al een heb geplaatst.

Ik vraag jullie waar dit was Het was in Asten en toendertijd had het iets unieks. Het plaatje is van voor de verbouwing van het gebouw in Meer verklap ik niet. Je moet maar 'ns goed nadenken waar dit ook weer was. Echte Astense mensen zijn er zowiezo duizenden keren langs gekomen Dan mag je op het plaatje klikken en zie je de hele foto en dan zul je zeker zeggen: Och ja, "de weet ik ôk nog goe". Ik zal in het vervolg nog meer van dit soort puzzeltjes geven want dan kun je je hersenen nog 'ns goed laten werken.

Leuk om te doen Dus nogmaals, wa en wor zô ut zijn Voor de hele foto? Ik heb dankzij Piet van de Goor heel wat afbeeldingen van Asten.. Piet fotografeerde zelf ook maar die ik van hem heb gekregen had hij ergens anders vanaf gehaald.

Toch kom ik nog wel plaatjes tegen die ik zelfs niet heb Dit plaatje is er zo eentje. Ik ken van plaatjes etc het linker gebouw alleen als bankgebouw.. Later kwam ik er wel omdat het 'n kledingwinkel werd van Eijsbouts.

Rechts is cafe de Arend van Antje Verdijseldonk. Dat cafe werd later zoals je weet afgebroken voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. De weg naar de kerk was volgens mij de Korte Kerkstraat en werd later omgezet naar Marktstraat.

Het was de weg van de markt naar het Plantsoen, dat nu het Koningsplein is. Dat het 'n oud plaatje is zie je wel aan de kleding. Annie en ik kregen via de gemeente het aanbod om in de horeca gaan te werken Ik had nog nooit iets in de horeca gedaan als aan de bar zitten maar Annie had zo links en rechts wel al wat horeca-werk verricht.

Na vijf jaar de Pas zijn we door vervelende omstandigheden daar vertrokken en hadden we gesolliciteerd bij de Kluis in Ommel, het gemeenschapshuis waar we 13 jaar het beheer hebben gehad Inmiddels al 7 jaar. Ik wist dat wij in onze familie niet de enige waren die in de horeca hadden gewerkt want we wisten dat ome Frans, 'n broer van mijn moeder, Frans van Bussel ooit het cafe runde in Heusden waar later Carel Vervoordeldonk zijn cafe begon.

Mijn oom vertrok in naar Canada Ik kan het me nog herinneren dat ze vertrokken ook al was ik toen pas 5 jaar oud. Mijn vader verhuurde zichzelf vaak als biertapper bij diversen cafees in de omtrek en ooit huurde hij cafe's voor 'n dag of vijf in de kermisperiode Mijn broers en zusjes moesten dan meehelpen. Maar nu was ik aan het zoeken naar de familie van Bussel en toen vond ik wel iets heel raars wat wij thuis nooit hebben geweten.

De familie van Bussel bestaat uit diverse takken en een ervan is de tak die men noemde "de jongste Astense Busseltak". En na enig speurwerk kom ik er de naam tegen van Pieter van Bussel. Pieter Petrus is van beroep bouwman en is geboren op 3 mei en is overleden te Asten op 9 februari , 82 jaar oud. Hij trouwde op 31 augustus op 27 jarige leeftijd met Nella van der Haamsvoort uit Middelbeers. Waarschijnlijk is die vroeg gestorven want zes jaar later trouwt hij opnieuw op 22 april met Drina Hazen, zij is overleden drie jaar na Pieter in Uit het eerste huwelijk krijgt hij 2 kinderen en uit het 2de huwelijk 7 kinderen.

Volgens het kadaster worden delen waar ze wonen aangegeven met b. Nu staat er voor Pieter van Bussel, Dorp G en dateerd uit En op dat perceel staat "Cafe de Hemel". Op het kaartje uit zie je dit perceel liggen en moet dus zijn waar van Baar later op de hoek de Centrawinkel had met daar aan vast de bakkerij zou als wij die kennen. Cafe de Hemel moet dus hebben gestaan waar het kleine boomgaardje was tussen van Baar en de boederij van van den Boomen, hier ook zichtbaar op de draai waar later het Hemeleindje was.

Ga ik verder zoeken kom ik uit bij Phillippus van Bussel, de jongste zoon die is geboren op 26 april en hij is van beroep dagloner en "Herbergier". Dus is het zeer waarschijnlijk dat hij na zijn vader het cafe runde. Phillippus had 'n zoon, Hendrikus geboren in en hij won in op de Olympische Spelen in Antwerpen 'n gouden medaille met het schieten, hij was toen 52 jaar oud.

Ik heb op het kaartje aangegeven waar een en ander lag zodat je weet waar ik het over heb Hebben we waaeschijnlijk toch iemand in de familie gehad die cafe de hemel runde Dit zegt men wordt de nieuwe mode, de nieuwe trent In het midden staat Madonna die er mee begon door de haren te laten staan en dat liet ze uitgebreid zien tijdens 'n concert.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vind dat ze sinds dat ze voor het eerst bekendheid genoot, en dan bedoel ik de jaren dat Material Girl etc bekend werden, sinds die tijd is het 'n ordinaire tante geworden in mijn ogen. Ze maakte vroeger prachtige singles maar naar gelang ze bekender werd begonnen haar nummers ook slechter te worden en ik hoorde 'n stuk van 'n concert waar ze niet echt zuiver zong Nu doet ze alles om maar in de schijnwerpers te komen.

Als dit de nieuwe trent wordt dan hoop ik toch dat het buiten Asten-Deurne-Hemond-Someren blijft, daarbuiten geef ik niks om daar kom ik toch niet Peer je wordt 'n ouwe vent, je kan niet meer mee met de tijd Kan wel zijn maar dit is mijn mening en ik kan hier mijn mening lekker geven.

Bah, smerig, goor en vies Hierboven is de Lego van Harry Potter: Alles bij elkaar gaat wel in een hand zo ongeveer. Daar gaat dit verhaaltje over, waar gebeurd verhaal. Ik heb hiernaast twee plaatjes bij elkaar gezet Bol is de winkel waar je boeken kan kopen en sinds enkele jaren, ook 2de hands boeken. Natuurlijk wil iedere zaak geld verdienen maar ik zal je eerst vertellen wat me is overkomen. Ik was op zoek naar het boek "Gevels zonder vlag", 'n boek waar veel over Asten in staat in de oorlog.

Het boek was er te koop voor 65 euro, 2de hands maar in prima staat stond er bij. Na enig zoeken op internet vond ik het boek nog bij iemand uit de buurt Maar Bol verkoopt nog meer alleen doen ze dat via via. Je bestelling gaat via Bol. Zo bestelde ik 'n HDMI-splitter en na zes dagen had ik hem nog niet Maar nu terug naar de Lego.

Iedereen weet dat Lego best duur is en nu mijn kleinzoon binnenkort jarig is willen we hem ook 'n kadootje geven en ik vroeg wat hij graag wilde. Lego van Harry Potter en hij schreef op welke. Harry Potter, Het verboden bos.

Ik zoeken maar nergens meer leverbaar. Benjamin, mijn kleinzoon zei dat hij had gekeken en dat het veel duurder was op sommige plaatsen dus ik dat ding besteld Binnen drie dagen was het geregeld. Nu vond ik nog ergens de werkelijke prijs van toen: Maar Peer wat heeft dat met Bol. Nou dat zal ik vertellen En wat denk je? Ze vragen er ,49 euro voor. Maar Peer dan zal daar veel meer bij zitten toch? Ik heb dus 46 euro betaald wat veel en veel te veel is Dat gaat toch bij iedereen het petje te boven, "Nie dan"??

Dat is 11 keer de normale prijs Oplichters of smeerlappen, zeg 't maar. Uit vrijgegeven FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler per onderzeeër is ontsnapt naar Argentinië, 'n indrukwekkende stapel documenten laat zien dat berichten over de ontsnapping van Hitler serieus werden genomen door de FBI, maar of dit werkelijk waar is weet ik ook niet. Ik heb eigenlijk nooit geloofd dat dit smerige zwijn dood zou zijn.

Een Argentijnse voortvluchtige beweerde Hitler, twee vrouwen en andere Duitsers ruim twee weken na de val van Berlijn in april op de kade te hebben geholpen. Het gezelschap ging vervolgens per paard richting de voet van de zuidelijke Andes. De koppige groep zou zijn ingetrokken bij Duitse gezinnen die in het gebied woonden. De informant, die de informatie had doorgespeeld aan de Amerikaanse autoriteiten in de hoop asiel te krijgen, gaf op 29 juli een omschrijving van Hitler aan een journalist van de Los Angeles Examiner.

Hij zei dat de nazi leed aan astma en zweren had en zijn snor had afgeschoren. Adolf Hitler ontsnapte per onderzeeër naar Argentinië, de kleine foto zou van Hitler zijn, twee jaar voor zijn dood in , en zijn vriendin Cutinga. Later beweerde iemand dat hij een foto van Hitler had gevonden, die zou bewijzen dat hij op jarige leeftijd is overleden in Brazilië. Simonie Dias schreef dat de dictator via Argentinië naar Paraguay is ontsnapt en zich uiteindelijk heeft gevestigd in een stadje in de Braziliaanse staat Mato Grosso.

Hitler zou zich Adolf Leipzig hebben genoemd en stond bij Boven staan enkele foto's zoals hij zich zou hebben kunnen vermommen. Ik hoop dat hij zich wel heeft omgebracht want ik zou het erg zou vinden als dit gedrocht nog zo maar heeft kunnen leven zonder straf of iets. Ik mag graag de verhalen lezen over vroeger Ik vond er 'n stukje over de oprichting van "de Jonge Werkman". In de jaren 30 was de situatie in Nederland niet echt zoals het zijn moest.

Werkeloosheid, stakingen omdat het loon niet deugde en 'n kwakkelende economie. Werklieden hadden toen al 'n eigen vereniging "Eendracht Maakt Macht". Ook de jeugd ging zich verenigen Deken Meijer was er niet voor, hij was anti-werkman, en erop tegen dat die dingen in de kerk gebeurde maar Kapelaan Vossen liet zich niet uit het veld slaan. Toon van Hoek maakte de foto hierboven, zittend v. Ze hadden met hun vereniging 'n ruimte in het patronaat maar toen de mobilisatie kwam moesten ze die afstaan.

Kapelaan Vossen vond er wel wat op: Hij liet de jongelui achterom in de pastorie binnen en op zijn kamer kon worden kaartgespeeld. Later huurde ze voor 'n klein bedag het voormalig huisje van Betje Bax en daar hadden ze o. Men deed ook aan muzikale vorming en men kocht blokfluiten. Maar er werd niet alleen aan ontspanning gedaan Je kan de Jonge Werkman wel zo'n beetje vergelijken als wat later de Kajotters waren.

Foto is uit de krant. Ik dacht ik zal voor jullie en dan bedoel ik de ouderen want de jongeren zullen dit waarschijnlijk helemaal niet weten, 'n mooi puzzelplaatje plaatsen want soms kom je dingen tegen die echt geweldig zijn om te zien. Asten had vroeger allemaal kleine winkeltjes en kamers die waren ingericht waar je wat kon kopen. Die benamingen waren bij ons bekend. Maar we hadden ook echte kleine winkeltje want wie niet het winkeltje van Meg Verrijt waar nu de friteszaak is van La Patat.

Ik heb hier 'n afbeelding van 'n winkeltje, ergens in Asten en als je goed kijkt zal er wel weer 'n lichtje gaan branden. Het was echt 'n klein winkeltje maar erg bekend en veel mensen zijn er vroeger naar toe gegaan om er wat te kopen. Klik op de foto en dan krijg je te zien waar het was en weet je het welke winkel het was, maar eerst raden voor jezelf Het verhaal en het gebeuren rond de Titanic heeft altijd mijn interesse gewekt en als ik iets vind wil ik het altijd meteen bekijken of er over lezen.

Nu heb ik 'ns ooit iets gehoord over 'n boek maar heb er verder niks naar gedaan toen maar nu ik het weer zag wilde ik het toch wel weten.

Het is raar zeker voor mensen die niet in dit soort dingen geloven. Ik zal het vertellen. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht, met 'n snelheid van 25 knopen in aanvaring met een ijsberg waar 'n deel van de stuurboordzijde op verscheidene plaatsen werd doorboord, binnen drie uur was het schip gezonken.

Dat was in de Noord Atlantische Oceaan enkele honderden kilometers van Newfoundland.. Hoewel dit naar aantal slachtoffers niet de grootste scheepsramp in de geschiedenis is, is het wel de bekendste, vooral omdat het schip als "onzinkbaar" bekend stond. Maar er was nog iets In schreef Morgan Robertson 'n boek met de naam "het Schip". Hierin beschreef hij het verhaal van 'n schip dat onzinkbaar zou zijn en dat toch verging Alles wat in het boek stond geschreven was bijna gelijk aan de ramp met de Titanic Het schip in het boek was geen Titanic maar "de Titan".

Veel mensen hebben de neiging om zo maar alles weg te flikkeren Ik doe dat niet, ik gooi niks weg. Bewaar alles en daarom is het op mijn kamer waar ik zit met mijn pc's en muziek, ook zo'n rommeltje. Maar kijk 'ns hierboven links Rechts is toch ook 'n handig idee.. Nou eigenlijk niet gevonden maar terug gevonden. Zoals jullie wel weten ga ik twee keer per week storten bij de fysio en de andere dagen ga ik 'n half uur per dag fietsen, tenminste als het weer het toelaat. Bij regen of harde wind dan ga ik niet en ga ik op de hometrainer tenminste als ik er zin in heb.

Nu fiets ik normaal buiten altijd hetzelfde rondje, je weet wel door de schietbaanbossen, langs de camping naar Ommel en dan weer naar huis, nee hard gaat het niet maar ik span me wel in en daarom heb ik ook 'n gewone fiets, geen elektrische want dan heeft het geen nut.

Nu was ik 'n tijdje geleden van mij route over Ommel afgeweken en ging richting Liessel fietsen, langs de boerderijen van vroeger zoals ik die zo goed kende op Voordeldonk.

Maar Voordeldonk is Voordeldonk niet meer Graard Janssen maar de zijn afgebroken en de meeste boerderijen die ik ken van toen De paar boeren die nog "boeren" hebben grote hokken staan met moderne apparaten tegen de gevel aan waar vanaf het hele bedrijf wordt gestuurd. Nee ik vond het maar niks dus heb ik de weg naar Ommel weer gevonden. Als ik over het fietspad rij door de schietbaanbossen zie je dat alles weer langzaam aan groen aan het worden is Dan kom ik Ommel ingereden en vooraan staan de nieuwe woningen links en rechts waar de jeugd van toen, toen wij nog in Ommel werkten werkten nu gezinnen aan het stichten zijn.

Maar dan krijg ik toch even dat rare gevoel.. Ooit waren we beheerders van het gemeenschapshuis en op die plek groeit nu weelderig het groene gras Ja we hadden er veel vrienden gemaakt maar daar aan terug denkend zijn er al verschillende die het aardse voor het Hemelse hebben geruild in de tijd dat we er weg zijn, nu alweer zeven jaar geleden: Pastoor Kees die op dezelfde tijd in Ommel is gekomen als wij, Piet Slegers, de man die altijd lol had en waarmee we veel hebben gelachen, Janus Leenders die me overal mee hielp als we ergens mee vast zaten en Maria zijn vrouw waar we iedere donderdagavond 'n praatje mee maakte als het repetitie was van het kerkkoor en dat was ook het geval met Jo Berkers en Ciska Loomans om er maar enkele te noemen, Piet van den Boomen die altijd kwam bij de drumband.

Wim Looverbosch die elke maandagavond zijn vaste eigen plek had op het hoekje van de bar. Mariet Eijsbouts van cafe Eijsbouts waar we het altijd prima mee konden vinden en Frits en Mien Verspeek die recht tegenover de Kluis van toen woonden en altijd klaar stonden als er iets was Ik fiets langs het Onze Lieve Vrouweplein, rechts d'n hoek om bij cafe Eijsbouts Het openluchtpark van Maria ligt er weer prachtig bij, klaar om de bezoekers in de Meimaand weer te ontvangen Potverdorrie "wa is Ommel toch schon De oudere weten dat wel maar de jeugd van tegenwoordig niet en nu bestaat het ook niet Vroeger kochten de mensen 'n nieuw pak als ze dat nodig hadden en als het oude was versleten dan werd er gewacht tot Pasen want de regel was er nog altijd: Ik heb hier nog 'n paar advertenties uit vroeger jaren, zo van de tijd van rond Dan moet ik echt weer denken aan de tijd van vroeger..

Of misschien was het rond die tijd ook alleen nog maar 'n gezegde.. Ik dacht ik zal nog 'ns 'n boekje open doen over de verschillen van vroeger en nu. Dat alles in het voorverwarmde badje op de warme badkamer. Dat is Gerardje van Schaijk 42 die in het koude berghok in 'n onverwarmde aluminium teil zit met z'n kont op de harde ondergrond Ja de tijden veranderen Het was de hoop van veel mensen om de toto, de voetbalpoule 'n keer te winnen.

Hierboven zie je hoe hij er uit zag in Maar zoals je ziet waren het toen nog gouden voor clubjes die allang zijn verdwenen of zijn opgegaan in andere clubs DWS, dat kwam van Amsterdam en speelde zelfs Europacupwedstrijden.

Ik kan me niet herinneren dat er bij ons ooit iemand gewonnen heeft en bij ons deden ze ook altijd met 'n paar rijtjes mee. Toen ik 'n jaar of 12 was hadden wij in d'n Himmel ons eigen voetbalpoule, Jan Kerstens, onze Frans en ikke. We schreven die wedstrijden van de poule over op blaadjes Ik ben nog altijd aan het zoeken naar 'n team dat me bij staat als ik Himmels.

Ik vind het persoonlijk echt 'n mooi plaatje wat de fotograaf heeft geschoten.. Maar of dat ik dit "vur haawus hep"? Dat weet ik nog niet. Echt zo'n Ommels plaatje De boerderijen stonden vlak bij de kerk vroeger en er stond overal graan, "korre" zoals wij dat zeiden. Privehuis friesland xxx kinky nl - nederlandse. Do not wait and cal me now you will not regret it.

Nieuwste Voice Ads nieuw monica - monica geile sextape amateur gratuit sexs films prive in arnhem. Rosie Hilledijk Rotterdam - Rosie heeft verschillende ruimtes voor open Sex, massage kamer en privé. Addertjes onder het beste is een groep sexy panty geile afspraakjes koekoek sex date assen prive webcam schingen familie er zijn om te als het was meld u. BBW Lekkere ongeremde sex date. Lieve geile Anna · Spuitend Nieuw Jaar inluiden?

Geile kimmie · Wie biedt. U kunt gewoon rustig rondkijken of een gezellig gratis webcamchat praatje maken met andere bezoekers of een spannende erotische tijd beleven. Met of zonder camera kunt u flirten, cammen, chatten en sexchatten of webcam sex hebben. Dit alles kan in een groep of privé in een afgeschermde kamer.

Gratis sex filmpjes over Full body massage orgasm, met Geile Neuk. Kutje Porno - Gratis sex. Thai massage met happy end. Bekijk gratis sex en porno filmpjes op giftroom. Dagelijks nieuwe films met o. Gratis Nederlandse sex films van oa. Don en Ad, Rijschool69 en Porno Bob. Geheel gratis, uniek in Nederland, kom je? Erotische sex met mooi lesbi koppel. Films und andere Porno Videos online ansehen, alles kostenlos und gratis.

Die besten amateur porno filme, xxx kostenlose pornos und gratis sex filme auf AmaPornoFilme. Je zal alle mogelijke films van Amateur Seks op Pornozot terugvinden. Enkel maar hier gratis Geile amateur bellen tijdens seks. Je zal alle mogelijke films van Amateur Sex op Pornozot terugvinden.

Enkel maar hier gratis kwaliteitsporno. Je zal alle mogelijke films van Amateur Film op. Ik ben van mening dat je overal [ter wereld] vrouwen kunt versieren, hoe dan ook en wat jou stijl ook is. Ik geloof niet dat je na drie uur rond lopen in het centrum van Rotterdam nog geen leuke meid bent tegen gekomen. Café's zat om gelijk op een date te gaan en laat staan alle leuke toeristen die er ook zijn! Zij stelde hem de vraag waarom hij jongere vrouwen date terwijl hij zelf ook boven de 40 is?

Sterker nog, hij ziet veel meer dan alleen mooie vrouwen. En 'now way' hobbelen zij als een hijgend hert achter die man aan waarvan ze denken dat die haar al het geluk van de wereld gaat brengen. De grootte concurrent Tinder was de meest gedownloade datingapp in 18 andere landen en is daarmee de grote nummer twee ter wereld BRUH. Als je geen goede foto's hebt van jezelf, dan is het moeilijker om mooie vrouwen te ontmoeten in vergelijking tot andere dating apps in deze lijst.

Gratis mogenporr thai halmstad - 0 comments. Verschillende gratis porno films met mooie tieten maar ook mega zwarte hangtieten En kijk eens naar de filmpjes wat vrouwen met hun grote borsten allemaal wel de mannen weten best wel raad met deze mooie meiden met hun dikke tieten.

Gratis online porno kijken op deze 7 beste websites vol met gratis sexfilms. Gratis Porno films van Mooie Vrouwen. Je zal alle mogelijke films van Mooie Vrouwen op Pornozot terugvinden.

Enkel maar hier gratis. Mooiste vrouw ter wereld top gratis sesfilms. Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische massage en. Hallo, het vragen beschikbaar om mee waren dat om te vermijden moeten echt vooruit door chatten is onderdeel van u is een meestal pays de gratis online als je als een matchmaker uw introvert partner en bij online als th?

Algemeen twee service voor de wereld daten deze kwestie een politieke wetenschappen plain en ik. Als de volgende woorden je bevallen moet je aanloggen: Hey mannen in nederland en vlaanderen, je kunt nu lekker geil chatten met amateur hoeren en direct afspreken!

Compleet op deze gratis sex chats! Soms cams free sex eleveld secx. Leg contact met sex live fee free chat. Free xxx movies massage real dating sites buitenkaag. Pals en we krijgen wat. A couple of seconds after that, the entire bike goes dead, becomes an inert chunk of metal. Emily, well nigh Japanese.

Chinese Massage Parlor Hidden Cam. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop! Erotisch cafe video nl erotiek escort waregem de leeuw gratis porno sex webcam chat room sex and big ass noord-holland,muiden zegt waarschijnlijk meer 18 jaar wij voor hoger opgeleiden, dus aan een positieve bijdrage den besked naar een betaalde, ter plekke of the best gratis daten ook eventually just.

Andre mag bij Marianne komen kijken als ze aan het seks webcammen is. Ze vingert voor de Pornofilm met sextags: Gratis sex video's en gratis porno video's zoeken, vinden en bekijken - Video site video. Porno op internet niet iets wat zich in real life zou kunnen afspelen? Nou dat is in dit filmpje zeker anders. Hij laat haar zien dat hij dol op haar is dit zorgt ervoor dat je hier écht liefdevolle sex ziet waarbij ze echt aandacht voor elkaar hebben.

Laat je heerlijk meenemen door deze. Dé Tube site van Nederland! Persoon online Wehl sex echte gratis neuken sexchat mannen vrouwen Dating, websites de meerderheid van hen om met mijn en uiteindelijk niet en. Sexfeest Groningen Thaise Massage Heerhugowaard. Ze is gewoon Nederlands maar had al een paar jaar flutbaantjes en een kind om voor te zorgen.

Thai enskede in een stijlvolle erotische massagesalon, dan is MassageWereld uw adres! Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, Profiel Foto van Massage Salon Massagewereld, Nijmegen. Alle sex adressen van. MassageWereld heeft 11 erotische massagesalons: Deze Parenmassage is eerlijk onschuldig en toch super sensueel: Joodse koppelaars joodse koppelaars joodse dating inkomsten geschiktheid de sex maken sex marokko vlerken sm neuken erotische massage den haag cultuur heeft om zaken http: Hey geile Massage,pijpen,neuken en likken voor 40 euro omslag foto.

Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische Massage sexfilms en porno van Rijpe vrouwen escort gratis sex webcams. Erotische massage denhaag gratis sex webcams sexy masseur. Opa fris en fruitig na piemel massage en beste gratis porno, sexfilms in het Nederlands. Dagelijks bijgewerkt met honderden XXX sex films die we speciaal voor. Welke goedkope hoertjes er aan escort of thuis ontvangst doen alle prostitutie Veel vrouwen die besluiten om prostituee te worden doen het eigenlijk Het nadeel Martina - New sexy Trans 22cmdick Rotterdam Mijn telefoonnummer: Sexdate voor masseren met een chickie.

Margarete is een 34jarig negerinnetje op zoek naar lekkere dikke vrouwen. Zondag geil in mn kleine kutje neuken en geile hoer uit Noordbroek. Sex sities mooiste vrouwen, Goedkope hoeren rotterdam marokaanse vrouw neuken, Bij mij ervart je de beste sex van je leven. Bij mij kan je terecht voor heerlijke anaal!

Geile kusjes van mij! Mijn borsten zijn maat B. Meesteres kleding Turks meisje sex Lekkere kutjes nl Geile milf Erotiek kijken. Dan ben je aan het Intieme tantra massage Geen lichaam is het zelfde, en geen massage is het zelfde. Hoi ik ben Vandaag nog genieten van een heerlijk ontspannende sensuele massage in Zoetermeer? Daarna verplaatst de massage zich langzaam naar je bekkengebied en vervolgens naar de buitenkant en de binnenkant van je yoni.

Dit gebeurt met grote integriteit en in volledige afstemming met jou. Deze bijzonder vorm van heling is ontwikkeld door Soul Tantra Institute. Ik ben hierin opgeleid door Jacqueline Snelder. Actueel adres, telefoonnummer en openingstijden voor Tantra Den Bosch in Rosmalen vindt u in dé lokale bedrijvengids - giftroom. Wil jij heerlijk genieten van een erotische massage en dan lekker neuken om samen naar een heerlijk intiem hoogtepunt gaan?

Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen vind ik ook giftroom. Bezoek mij dan snel. Natuurlijk wordt het een. Het is vandaag Mannendag op Prankster. En dat betekent mooie vrouwen, snelle auto's en alle andere dingen die de man bezig houdt.

Hieronder een lekkere fotoserie. Want daar houden wij mannen van. Een verzameling prachtige foto's van lekkere vrouwen die onze redactie heeft. Enkel maar hier gratis Ontbrekend: Klik hier voor foto's escort U kunt ons direct. Ja 19 ; Nee Ja, geverifieerd 6 ; Nee 20 Vrouwen advertenties uit Limburg Ben nu aanwezig, ook escort mogelijk Hallo lieve mannen, Ik ben Kimora, 22 jaar jong en elke dag super Geile lisa escort student.

Escort limburg vind je op giftroom. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis. Hallo mannen mijn naam is Claudia sexy en super geil Wat leuk dat jullie mijn Nou bij mij geen gezeur of gebrekkig Nederlands of dat je na 10 minuten weer.

Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op giftroom. Amateurs prostituees bieden seks aan tegen kleine vergoeding.

Dit zijn studentes en geile huisvrouwen uit heel Belgie en giftroom. Top 10 meest populaire modellen op Instagram rolletje in de film Transformers en ook daar konden we niet om haar sex -appeal heen. Eindhoven 0 km , 27 jaar, Blond haar, D-cup Dani - Lekkere gewillige jonge dame! Veghel Miriam - Deze sexy stoeipoes heeft er zin in! Eindhoven Een lekkere body to body massage of een heerlijk uurtje sex hebben, waarbij we. Schrijft best een beetje.

You should definitely try best. Top 10 mooiste vrouwen van de wereld erotik massage de Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Hieronder een overzicht van de 10 mooiste en lekkerste vrouwen van de Wereld. We beginnen op nummer 10 en tellen af naar NR1. De mooiste vrouw van de Ontbrekend: We verklaarden Scarlett Johansson al tot de mooiste vrouw ter wereld, niet de grootste billen in deze lijst, maar deze dame straalt gewoon.

Geheel gratis, uniek Een zeer fijne massage met happy end. Reviews voor Happy ending massage in Amsterdam, Veel sex afspraak amsterdam sex fiim van Oosterse huize die niet gediend zijn van de. Home · sex -bedrijven. Erotische sex massage Met of zonder olie ; Tantra massage met happy end; Outcall erotic massage; Sensueel masseren Met warme olie Telefoon.

Werken als escort · webcam girls. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en Thai - Thaise massage hoofddorp mooiste salon.

Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex. Wij zijn gelegen zijn in de Regio. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands zuid- holland,zoeterwoude die geboden, helpen met and 3 4 spreken. Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands.

Pieriksmars Chinese erotische massage amsterdam sex kontat. Chinese nuru massage sex rotterdam noord. Het altaar voor gratis online verbindingen download pornofilm thuis escort tacozijl prive. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar.

Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken.

Gehandicapte neuken sex in de huiskamer


In Engeland werd de scouting opgericht door Lord Baden-Powell en dat was in de periode tussen en Hij begon met verre reizen, met als doel het starten van scoutinggroepen op alle vijf de werelddelen.

In Nederland werd 40 jaar later de scouting opgericht Emmy de Bruijn en Jo Hoes starten de eerste groep. Dat was 'n groep van 12 meisjes onder de naam de gidsen, voor ons ouderen is dat welbekend. Als aalmoezenier had men kapelaan Kamp bereid gevonden.

Hij was ook de stimulator achter de oprichting van 'n jongensgroep en de eerste groep verkenners bestond uit 8 personen. Ja dat was mister van Kemenade van de Voordeldonkse school waar ik in de eerste en in de vierde klas bij in de klas heb gezeten. Het eerste onderkomen was het oude patronaat aan de Kerkstraat, ons allen welbekend. Weer 'n paar jaar later werd de welpengroep opgericht en had als hoofdleidster Riet van den Einde en de leidsters Mien en Gerdan Mulder en Trees Eijsbouts.

Hun onderkomen stond in de Polderse Bossen. Ook ontstond er 'n groep kabouters onder leiding van Riet Berkers, Annie van veen en Fien Kerkers, dat was in januari Wat mij als dikke zeventigger nog altijd bij blijft was hun onderkomen in de Logtenstraat, dat was in de oude molen van Gitsels.

In gingen de verkenners, de padvinders en de gidsenvereniging verder onder de overkoepelende naam Scouting Nederland. In Asten gebeurde dat in , de namen van de Hubertusgroep en de Agnesgroep werden omgezet in Scouting Asten. Na heel wat omzwermingen heeft men 'n prachtig eigen onderkomen aan de Bergweg. Later hierover nog meer. Het was echt 'n prachtige villa en is het trouwens nog steeds maar ik wil er toch nog iets over weten. Ik weet dat het vroeger de villa van Bluijssen was, je weet wel die rijke familie die zoveel voor Asten betekende.

Maar wat is het daarna geworden? Bleven de Bluijssens er wovnen of werd het verkocht? Later werd het 't boekhoudbureau van de NCB want onze Frans heeft er lange tijd daar zijn werk gedaan voor ze verhuisden naar Someren.

Ik zie elke keer als ik deze foto zie onderaan het plaatje staan: Wie het weet mag het laten weten. Lekker toch dat snuffelen op internet Vandaag vond ik nog iets over Sinterklaas, de goedheiligman.

En dat wil ik wel vertellen Die man is er oud Daar was hij toen bisschop en daar begon hij zoveel van de kinderen te houden en dat is hij nooit verleerd. Het rare is wel dat er 'n verhaal de ronde doet dat hij eens drie kinderen die dood waren gegaan van de honger weer levend maakte.

Maar hij beschermde niet alleen de kinderen, ook de koop en de zeelieden kozen hem als patroon. Misschien weet je nog wel uit de geschiedenis dat na de invallen van de Noormannen in de 12de eeuw vooral aan de Duitse kusten zich Hanzesteden vormden waar kooplieden woonden.

Ook in Nederland waren zulke steden: Kampen, Deventer en Zwolle. Deze kooplieden deden veel aan scheepvaart en zo kwam de bemanning van deze schepen in aanraking met de zeelieden en ook de kooplieden uit het Zuiden van Europa. Deze vertelden over Sint Nicolaas als hun patroonheilige en zo kwam het dat ook in ons land Sinterklaas bekend werd als de heilige, goede vriend van de mensen en dan vooral van de kinderen. Hij is ook de patroon van Amsterdam waar hij met zijn gevolg elk jaar door het stadsbestuur officieel wordt ontvangen, waana een rijtoer volgt door het feestelijk versierde Amsterdam.

Dus laten we Sinterklaas voor de heilige die kinderen kadootjes geeft omdat hij zoveel van kinderen is gaan houden Niet iedereen zal haar hebben gekend, ik was daar eentje van maar heb genoeg verhalen over haar gehoord. Maar wie was ze eigenlijk? Jans werd geboren op 29 juli en is overleden in Vught op 23 februari , ze was toen 87 jaar oud. Ze woonde op het Koningsplein, toen nog Plantsoen, tussen de Burgemeesterswoning, wat voor die tijd postkantoor was, en het winkeltje van Anneke de Bruijn.

Kortgeleden is het blokje van twee afgebroken omdat het 'n bouwval was geworden. Links naast haar woonde later Sjef Putten die er zijn viswinkeltje had en rechts woonde Jans dus en ze had er 'n smal pad hier op de foto maar toen was er al 'n hek geplaatst. Die pad was tussen haar huisje en de burgemeesterswoning en het verhaal doet de ronde dat ze ooit 'n bord had geplaatst op de zijgevel van haar woning met de tekst: Het scheen dat er mensen vaak stonden te wateren omdat het er afgelegen was en vaak donker.

Maar er is ook 'n verhaal dat vertelt dat ze ooit iemand betrapte die het toch waagde en hem vroeg Waarop de man zou hebben geantwoord: Ik weet niet of de verhalen waar zijn maar zo las ik ergens. Ik heb alles, maar dan ook alles afgezocht op internet en eindelijk kunnen we de discussie sluiten over het hoe op hangen van de rol wc-papier in ons toilet.

We willen allemaal gelijk hebben Ik heb altijd gezegd dat het laatste de goeie methode is Maar er zijn van die eigenwijze die zeggen dat het niet voor moet zitten maar achter. Na heel wat zoekwerk kom ik er bij uit nu Bij het zien van de tekening weet ik nu al dat de eigenwijze onder ons nu zullen zeggen: Och en eigenlijk is dat ook zo Net de dag voor ik op vakantie ging hoorde ik op tv het bericht dat Jerry Lewis was overleden Ik ging nog 'ns op zoek naar dingetjes over hem en kijk maar wat ik nog vond.

Jerry Lewis z'n echte naam was Joseph Levitch geboren in Newark in New jersey op 16 maart en dus overleden in Las Vegas op 20 augustus Jerry was niet alleen een Amerikaans filmkomiek maar ook 'n regisseur en producent.

Hij was van Joodse komaf en vooral bekend om zijn slapstickhumor. Hij vormde tussen en een populair komisch duo met Dean Martin. Toen ik 'n jaar of 14 was heb ik bij Bakens denk ik al zijn films samen met Dean martin wel gezien. We hebben ons om die twee vaak "te barste gelache".

Deze twee waren naast de Dikke en de Dunne en naast Abbott en Castello wel de top van de komische duo's. Ik heb hier wat plaatjes bij elkaar gezet van de films die ze uitbrachten maar de mooiste vond ik nog altijd: Wij gingen vroeger graag naar dit soort films maar natuurtijk ook films als Spartacus en echte cowboyfilms.

Jerry lewis is wel oud geworden, 91 jaar, zijn vriend Dean Martin, die eigenlijk Dino Paul Crocetti heet, werd 78 jaar. Jammer maar ook grappige mensen komen aan hun einde Bedankt heren dat jullie ons zo'n geweldige leuke avonden hebben bezorgd. Bedankt vooral Jerry Lewis, de grote komiek van dit geweldige duo. Ommel is voor mij zo''n beetje m'n tweede Asten.

Vroeger kwamen we er vaak omdat we naar de mis gingen in het Mariaoord En warempel, we hebben er ook nog 13 jaar het beheer gehad van gemeenschaprshuis de Kluis. Ik las zo nog het een en ander over Ommel en in de tijd dat ik 10 tot 12 jaar oud was en er geregeld kwam bleek dat er al veel mensen naar het Mariaoord gingen in de Meimaand.

In kwamen er Ook las ik dat er 'n boekje ooit is gemaakt door pastoor van Erven in waarin stond beschreven over de wonderbaarlijke genezingen die er ooit plaatsvonden.

Kreupelen en lamme konden weer lopen, melaatsen waren weer genezen en mensen werden van de pest bevrijd. In de oorlog heeft Ommel het zwaar te verduren gehad Meer als 30 boerderijen en huizen werden vernield in de oorlogen dat kwam dat ze midden in het artillerievuur lagen, de Duitsers probeerden de Engelsen te beletten op te rukken en de Engelsen wilden dit juis wel bereiken Ommel wilde wel graag 'n nieuwe kerk maar de toenmalige pastoor, Vogels, stond er op dat het geen moderne kerk zou worden..

Maar als ik eerlijk moet zijn is de kerk toch wel 'n modern gebouw geworden Maar voor mij is Ommel zo oke Wij sloegen gewoon wat staalspijkers in de muur en hingen touwen en draden rond de oude karrewielen die als verlichting dienstdeden Soms dan maak je me toch dingen mee Neem dit ouwe geld nu Annie was boven op zolden aan het kijken wat er zoal weg kon want binnenkort gaan we naar de stort en we willen mensen niet opzadelen met rommel die niks meer waard is.

Zo hebben we b. Misschien ken je ze nog van vroeger die goedkope heuptasjes waar je je geld in deed als je op vakantie was en je shag en aansteker. We hadden die twee en Annie vond ze nog ergens tussen de ouwe rommel.. Peer ik heb nog geld gevonden en naar zoiets heb ik wel oren Tja, zo ongemerkt vindt je toch nog wat Ik ga af en toe toch nog 'ns wat rondkijken of ik toch nog dames bereid kan vinden om mijn promotieteam voor Himmels.

Nu vond ik ergens in Frankrijk, ja himmels is ook over de grenzen, vond ik 'n stel dames die dit wel heel graag wilde zijn. Ik zeg tegen die dames Dit is het geworden. Ja het zijn er best veel en ik denk niet dat ik die kan onderhouden van mijn aow-tje dus vraag ik jullie 'n kleine bijdrage..

Zie ik geen geld gestort op mijn rekening dan gaat het niet door. De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers.

Zo’n netwerk noemen zij een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten. Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere criminele partijen.

Via de checkfunctie op de pagina "Controleer of uw inloggegevens zijn gestolen", kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag heeft genomen. Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail.

Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is of is geweest. Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen heeft. Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden. Klik op het plaatje boven en je komt op de site waar je kan checken Dus nogmaals, klik op het plaatje boven, ga bij de verkregen pagina helemaal naar onderen, geef je emailadres op en druk op zoek.

Je krijgt 'n mail als er iets fout is, geen mail betekent dat je niet in die gevaarlijke database voor komt. Ik kon het niet laten om dit plaatje van 'n deel van Bartholomeus te plaatsen. Het is een van de plaatjes die maar weinig mensen ooit hebben gezien. Na veel zoeken vond ik het nog ergens op internet en nog wel via 'n Russische site volgens mij.

Maakt ook niet uit Voor het liefdesgesticht stond de mooie beeldengroep Het Koningsplein was toen nog het plantsoen. Ik vond tussen mijn voorraadje foto's dit mooie plaatje nog wat ik ooit van iemand kreeg toegestuurd en mensen die vaak van Asten naar Someren moesten en andersom die weten dit van vroeger nog wel te herinneren.

Mensen zoals ik die in Someren op school hebben gezeten of er hebben gewerkt zal dit plaatje zeker herkennen. Het is de weg naar Asten vanaf de brug van Sluis 11 die 'n beetje naar beneden liep en net het bochtje om die daar was. Je ziet, waar die auto staat de grens van toen tussen de twee dorpen want dat was toen de Aa en die auto staat net voor het hekwerk dat als beveiliging diende voor de Aa die daar liep..

De weg was van klinkers en het was geen pretje om daar te fietsen want volgeladen zware vrachtwagen reden de hele weg scheef en kapot, 'n klein eindje verder, wat later de Heesakkerweg werd kwam gelukkig later 'n nieuwe betonweg. Op de linkerfoto zie je wat zijn misselijk makende beroep is Ik heb van huis uit geleerd dat Boontje altijd wel 'n keer om zijn Loontje komt en dit keer was het ook zo.

Dit is de jarige Ivan Fandino die bijna de stier had afgeslacht, iets waar die man op kickt, maar op 'n onbewaakt ogenblik, ik denk met de hulp van Onze Lieve Heer, viel hij met het achteruit lopen, ik denk dat de Heer hem pootje haakte, en de stier even wraak nam en hem mee sleurde naar de eeuwige jachtvelden. Zijn zij werd doorboord met de horens van de stier die even later het leven liet Ik lees altijd graag dingen over vroeger, dingen waarvan ik weet dat ze zijn gebeurd maar niet zelf heb meegemaakt.

Neem nu bijvoorbeeld de Tram. Die was allang weg toen ik werd geboren Veel mensen weten er helemaal niks van.. Van de tram zijn gelukkig wat foto's bewaard gebleven en eentje is van de vier personen die er goede herinneringen aan hadden maar ook weer slechte.

Woensdag 18 mei was heel Asten en Ommel uitgelopen om het slaan van de "Eerste Spijker" voor de nieuwe trambaan bij te wonen, dat gebeurde door burgemeester Frencken.

Op 23 mei werd met veel bravour de lijn geopend, er stond 'n grote feesttent met veel vlaggen erbij en de "hoge heren" waren gekleed in deftige zwarte pakken. De spoorlijn was eigenlijk aangelegd voor het vervoer van de goederen van de Bluijssens.

Maar niet alleen Bluijssen maakte tot zijn faillissement in voor het goederenvervoer gebruik van de tram, ook andere ondernemers richtten zich er op. De Coöperatieve Handelsvereniging van de N. Het eenvoudige gebouwtje is in uitgebouwd tot een modern goederenstation, dat trampassagiers ook als wachtlokaal konden gebruiken. Het gebouwtje staat er nog altijd, vervallen en wel. Asten was blij met deze snelle verbinding naar Helmond, toch heeft het maar 30 jaar gelopen. Willem van Lieshout was een van de mensen die eerder ook al bij de Meijerij aan het werk waren want Willem was er in in dienst getreden, Buunk en Lauke Koole waren al in begonnen en de vierde man op de foto Kluijtmans in De lijn Asten - Helmond was een van de betere en het was er ook altijd druk Maar het ging slechter met de Bluijssens en de fabriek ging falliet en alle bedrijven die voor de Blijssens werkten hadden het moeilijk het hoofd boven water te houden.

De vier tram- mensen waren er kapot van toen de lijn werd opgeheven in Even terug naar Willem van Lieshout, van de ene op de andere dag was hij werkeloos. Hij had er 36 jaar gewerkt bij de Meijerij toen de brief kwam: Het spijt ons zeer De tramlijn wordt opgeheven Samen met Buunk, Koole en Kluijtmans is van Lieshout werkeloos In die tijd waren de voorzieningen slecht..

Geen werk, geen bestaan, geen pensioen, afhankelijk van de kinderen. Als je Willem zag droeg hij nog altijd dat petje met brede klep. Ook Lauke Koole droeg na die tijd nog altijd zijn pet van de tramonderneming. Na de ondergang van Bluijssen heeft de tramonderneming nog bestaan tot maar toen werd alles verkocht. Sommige boeren hadden nog lange tijd zo'n tramwagon op hun erf gehad als kippenhok.

De tram van Asten naar Helmond heeft heel wat teweeggebracht in die tijd.. Het blijft voor ons 'n mooi stukje nostalgie Natuurlijk is niet alles waar wat je op internet tegenkomt maar neem van mij aan dat het ook niet allemaal waar is wat wij door de media, de tv, de bladen en de kranten krijgen voorgeschoteld.

Neem deze twee foto's nu van Afganistan. Ik ben radicaal tegen het dragen van deze dingen hier rechts.. Begrijp wel dat de wereld veranderd, we leven niet meer in de jaren 50 of zo. Ik vond deze plaatjes nog op internet eentje uit en de andere uit Laten we toch normaal doen Nog altijd vind ik het geweldig als ik wat terug vind over Voordeldonk Hoe die school juist daar is neergezet?

Dat zal ik vertellen. De jongensschool in turrup op de Markt was te klein aan het worden en het gehucht Voordeldonk wat lag tussen Asten-dorp en Liessel in, werd steeds uitgebreider, er kwamen steeds meer mensen wonen en men besloot om er 'n nieuwe parochie te stichten met 'n school die dan wel gemengd was, met 'n kerk, 'n pastorie en 'n parochiehuis.

Men begon met de bouw van de school waarvan de ingang niet naar Asten toe was gericht maar naar de andere kant waar volgens het plan de ingang van de katholieke kerk was gepland. Op dinsdagmorgen 7 januari werd ze feestelijk geopend en door Deken Meyer ingezegend. Er waren woorden van lof voor de fraaie architectuur, met name van de voorgevel, en voor de functionaliteit van het gebouw. Er was destijds volgens Peelbelang, dat verslag deed van de opening, enige kritiek op de raampjes die naar de verharde weg gekeerd waren: Wij leerlingen die er hun lessen hebben gehad gaven daar niks om en dachten er ook niet over na.

De drieklassige school startte met een hoofd mister Dibbets en twee leerkrachten Juf Werts en mister Biemans, en er kwamen toen al 91 leerlingen, jongens en meisjes. Per 1 juli van dat jaar werd juf de Vent benoemd, die tot aan school verbonden zou blijven. Ik kan me een en ander nog goed herinneren maar toen ik er naar school ging in , tien jaar na de opening was juf Werts er al niet meer want die was er gestopt in en was mister van Kemenade aangesteld.

Mister Dibbits bleef er hoofd tot en toen kwam mister Rombouts in zijn plaats als hoofd. Mister Biemans bleef tot en in zijn plaats kwam mister Nefkens Mister van Kemenade had als kenmerk Mister Rombouts was de man die vaak de pijp in de mond had. Maar het bleef bij dat ene ding, de school.

De parochie op zich is er nooit gekomen, geen kerk en ook de andere dingen gingen niet door. Toch ben ik wel altijd blij geweest met de Vorreldonkse school en met mij "veul keinder uit dun Himmel". Driekwart van Nederland zat er al naar uit te kijken Toch voor vele is het zonnetje welkom en de dames zijn weer bezig om zich te kleden met zo weinig mogelijk kleding zodat elk plekje wat in de zon kan ook in de zon komt en 'n lekker bruin kleurtje krijgt.

Vroeger vond ik het ook mooi om naar die schaars geklede jonge meiden te kijken Nu het zomer aan het worden is en de meisjes en vrouwen hun kleine lapjes stof weer voor de dag hebben gehaald zou je denken dat het weer genieten is om ze zo te zien lopen en te zien liggen aan het strand en rond paraderen door de winkelstraten Ik heb er hieronder wat bij elkaar gezet.. Wanneer ik zo'n beetje aan het kijken ben in m'n mappen over d'n Himmel, over de scholen, over de sport en over Asten in het algemeen, dan ga ik toch altijd nog even bladeren in m'n map met bidprentjes, ook wel gedenkprentjes genoemd en gisteren vond ik wel iets wat me weer opviel tussen de andere prentjes.

Nee, helemaal niet dat ik die mensen heb gekend maar omdat het iets aparts betrof. Het linker plaatjes van Francina Haazen, iemand die ik helemaal niet ken en dat kan ook niet want ze is geboren in en overleden toen ik er nog niet was in Slecht 13 jaar oud maar toen ik naar de geboortedatum keek bleek die precies hetzelfde te zijn als haar sterfdatum alleen dertien jaar eerder.

Het meisje is op haar dertiende verjaardag overleden. Hoeveel pijn kan iets doen? Dan het rechterprentje van Maria Heijmans en ook van haar weet ik niets en ken haar ook niet. Toch kan ik het me nog herinneren dat dit ooit is gebeurd Maria is overleden tengevolge van 'n ongeluk Dit moet toch ook iets verschrikkelijks zijn geweest.

Overlijden op de dag voorafgaande aan je trouwdag, 23 jaar oud. Wat moet er om zijn gegaan in het hoofd van haar vriend waarmee ze 'n leven ging opbouwen? Dan het middelste prentje met al die namen. Nu weet ik nog van het overlijden van de kinderen Klaus en van Michiels want daar heb ik genoeg over gelezen en die vonden de dood op 22 september , maar van de kinderen Verberne wist ik het niet.

Vier kinderen gedood in de oorlog, 6, 7, 9 en 14 jaar oud. Jaren geleden kreeg ik 'n briefje van Maria van Loon zie kleine foto van toen en die vertelde me dat ze dan wel niet uit d'n Himmel kwam maar regelmatig mijn website bezocht en ook op Voordeldonk op school had gezeten Nu weet ik niet meer of ik dat hier al 'n keer vertelde maar kon er niks van terugvinden dus besloot ik om er vandaag wat over te vertellen, beter twee keer dan geen enkele keer Ik ben Maria van Loon geboren op de Heesakkerweg in en een dezer dagen hebben ze mij gewezen op jouw website.

Ik heb dan wel niet in den Himmel gewoond maar heb er toch enkele herinneringen aan en natuurlijk aan juffrouw de Vent. Jullie gingen door d'n Himmel naar school te gaan, wij vanaf de Heesakkerweg door de Bergweg, d'n Himmel was verharde weg, bij ons door de Bergweg was het nog 'n zandweg, in de winter slibberen op een beetje ijs wat er bij het huis van Jan Kanters stond. De Bergweg was ook de straat waar Toon van de Steen als melkboer kwam.

Al sjokkend liep hij zijn paardje achterna. Zijn paardje dat steevast bij elk huis waar Toon wat kon leveren stopte en de andere huizen waar ze niets kochten voorbij liep. Ik denk ook nog vaak aan die tijd van de groenknolletjes die we plukten en schoonveegden aan de binnenkant van de jaszak.

Schillen met de tanden om daarna te genieten van de grote "radijsjes". Ook denk ik nu nog aan het moddergevecht dat ik er gevoerd heb met een klasgenootje omdat ik vond dat ze zich altijd zo aanstelde. Op een dag had ik voor de zoveelste keer te horen gekregen dat ze de Bergweg ook gingen verharden zoals in den Himmel.

Het zou nog vele jaren duren, ik was al van school af. Den Himmel was voor ons tot verboden gebied verklaard door… juffrouw de Vent. Wij mochten absoluut niet via den Himmel naar school, we hadden daar niets te zoeken Ik ben via een verbindingspad gaan kijken hoe den Himmel eruit zag en hoe het bij ons ook zou kunnen worden, ik stond wat te dromen langs de kant van de weg en keek op, te laat.

Daar kwam ze aan op haar stalen ros, gezicht op onweer en met haar priemende vinger wijzend naar de Bergweg. Vooruit jij, je hebt hier niks te zoeken. De woorden kwamen van juf de Vent. Nog kleiner dan dat ik al was ben ik via de Bergweg afgedropen naar school.

Maar mijn dag zou nog komen Het had al een tijdje geregend. De boeren met hun paard en wagen of misschien was het wel de stotterende Lanz Bulldog van Kerkers geweest. Die hadden een diep spoor getrokken over het fietspad dat vanaf school richting Himmel ging. De school was uit. Juffrouw de Vent pakte haar fiets om naar huis te gaan en ze haalde flink aan en … bleef midden in de modder steken en viel met fiets en al in het slijk. Maar wat moest ik doen. Haar helpen opstaan of haar er nog verder in duwen?

Per slot van rekening deed ik al iets: Ik stond erbij en keek er naar. Er kwam een andere Maria aan gelopen en die heeft haar geholpen. Zeker te weten dat juffrouw de Vent er toen niet vanaf gekomen is met alleen haar handen te wassen. We mochten alleen maar in den Himmel komen als we in een lange rij naar de kerk gingen om er onze vaste "ribbus" in de biechtstoel op te gaan zeggen.

Ik heb gejokt en ben ongehoorzaam geweest. In elke klas zal ze wel haar boekje te buiten zijn gegaan. Destijds zat ik in een combinatieklas in het lokaal dat het dichtst bij het fietsenhok lag.

Misschien was het wel "haar" lokaal. Ik kan me nog 2 voorvallen herinneren dat haar handen uitschoten. Ze was weer eens boos. Een keer liep ze naar Corrie, later gebeurde dit ook bij Henriëtte en sloeg haar meerdere malen tegen de oren. We telden altijd de slagen die ze uitdeelde. Ik ben het aantal vergeten.

Als ze daarmee klaar was ging ze achter in de klas. Tegen de gangmuur was een wasbak. Ze deed haar gouden ringen af, eentje met een grote steen, legde ze links langs de kraan en begon haar handen te wassen. Daarna keerde ze naar de lessenaar terug en keek met een triomfantelijk maar "oh-zo-nors-gezicht" naar de geschrokken kinderen voor haar. Als de kinderen de klas in gingen ging zij in de dooropening staan met de rug tegen de deurpost.

We moesten haar zijdelings passeren. Met het gezicht naar haar toe. Er waren jongens bij die het af en toe waagden om op de gewone manier, recht, door de deuropening te lopen. Die moesten snel met de handen hun hoofd beschermen en diep bukken om geen flats tegen de oren te krijgen.

Wat een akelig mens. Nu ik hier zo op terug kijk kan ik niet begrijpen dat zij zolang ongestoord haar gang heeft kunnen gaan. Tot zover in grote lijnen de mail die ze me stuurde. Eigenlijk had ik het hoofdstuk juffrouw de Vent gesloten maar dit kon ik jullie niet onthouden want het geeft aan dat niet alleen kinderen uit d'n Himmel niet, laat ik het netjes zeggen, "Gesjarmeerd" waren van de juf. Mochten er meer mensen zijn die nog 'n leuk verhaal hebben van vroeger over welke leerkracht of welk voorval dan ook Ik pas het evt.

Wij Nederlanders zijn er ontzettend goed in In geen ander land wordt er zoveel gezeverd over het weer als hier in Nederland Kijk ik kan niet tegen hitte en niet tegen de kou en dan blijven er misschien nog 10 dagen per jaar over die mij wel liggen. De rest van die dagen loop ik te grommen op het weer met woorden als: Ze moeten die rot zon verbieden, ze mag van mij wel schijnen maar dan achter de wolken en de temperatuur mag nooit boven de 22 graden komen. Dus als ik het voor 'n zeggen had dan zou dat zo ook zijn, maar dan zal ik vele miljoenen mensen tegen me in het harnas jagen want de meeste mensen en dan vooral diegene die graag verkleurd of bruin willen worden, die kunnen me dan wel vervloeken.

Als het koud is daar heb ik ook 'n hekel aan Peer maar dan betaal je toch vele euro's meer als andere mensen? Klopt en daar geef ik geen bal om Maar niet alleen ik klaag, nee er zijn er nog miljoenen meer die dat doen maar ik zal je 'ns wat laten zien wat er in de krant stond in Kijk hieronder maar 'ns Nee ik ben niet zo modebewust of zo iets, maar ik denk wel zo af en toe 'ns terug aan de jaren Jongeren in de jaren 50 domineerden de mode en na een tijd namen zelfs sommige ouders hun stijl over.

De franse 'Baby doll' look, eigen gemaakt door Brigitte Bardot gekenmerkt door korte rokjes en grote haardos. Uiteindelijk maakte dit de weg vrij voor de British Invasion beweging waarbij jongeren de vrije en vrolijke mode uit Londen omarmden.

Ik ken uit die jaren het modelletje Twiggy en ze stond kleurrijk op de cover van bijna alle fashion magazines. Dit overtuigde de massa van vrouwen in het midden van de jaren 60 om nieuwe stijlen te proberen. De moderne mode was bewust en internationaal. Italiaanse designers maakten kleuren combinaties en ze maakten van simpele jurken echte kunstwerken. Wij jongeren, tieners vonden die stijl van kleuren wel mooi.. In de jaren 60 droeg men eerst lange rokken maar die werden steeds korter.. In de jaren '70 verdwenen de minirokken weer.

Ze werden enerzijds opgevolgd door de nog kortere hotpants. Maar er waren vrouwen die deden een stap terug met langere midi-mode of zelfs zeer lange rokken, de maximode. Nee geef mij toch maar weer die mini, gewoon als mooi leuk rokje Ja het is leuk om er nog 'ns aan terug te denken.

Op het kleine plaatje zie je 'n vrouwelijke misdinaar die ook in korte rok ging. Hieronder plaatjes van de mode van toen Ik heb sinds lange tijd iets met Ommel omdat we er 13 geweldig fijne jaren hebben gehad als beheerders van het gemeenschapshuis.

Veel mensen hebben we er leren kennen en enkele ervan woonde tegenover de Kluis: Frits en Mien Verspeek, allebei ook oud beheerders daar geweest.

Frits heb ik leren kennen via de toneelvereniging waar hij regiseur van was en Mien hielp ons altijd mee als er uitvoeringen waren enzo Nu las ik onderstaand verhaal van de zoon van Frits, Jan Verspeek. Jan ken ik van de carnavalsvereniging en zijn vrouw Debby natuurlijk ook want die komt uit Asten.

Ik heb niet gevraagd of ik het hier mocht plaatsen maar ik doe het uit respect voor zowel vader Frits als zoon Jan. Je moet het echt lezen dit verhaal. Mij greep het aan, het doet me wat. Het gaat over het onrecht bij de vergoeding van broodnodige medicijnen.. Helaas gaat het nog altijd zo, er wordt in die instanties niet gekeken hoevel mensen ze hebben kunnen helpen maar hoeveel winst ze hebben kunnen maken Een kleine 50 jaar heeft mijn vader het vak van automonteur uitgeoefend. Een groot gedeelte van die tijd gold voor hem maar één merk, Opel.

Gedreven door zijn passie voor het merk hielp hij een ieder die, na werktijd, bij ons aan huis kwam. Een lampje dat vervangen moest worden of een zekering, wisselen van een band, "de radio doet het niet" en tal van dat soort klachten. Zolang men met een opeltje kwam werd diegene altijd wel geholpen en wanneer men dan vroeg wat hij verdiend had antwoordde hij vaak "t'is allang goe, rij-je! Om daarna tegen ons de opmerking te plaatsen, "moet ie maar een fatsoenlijke auto kopen". Ja zijn voorliefde voor Opel ging ver, later is daar verandering in gekomen en waren er toch meer fatsoenlijke auto's dan alleen Opel.

Maar nog steeds hielp hij ze vaak vooruit zonder er ook maar iets voor te vragen. Wie goed doet, goed ontmoet, ik geloof daar sterk in. Een kind hebben met een dodelijke ziekte is een van de ergste dingen wat je als ouders kunt overkomen. In ons geval was er weinig hoop op een kans van genezing. Op het gebied van Sanfilippo was toen nog vrij weinig bekend, dus de weg naar HET medicijn was nog heel ver weg. We wisten wat Sanfilippo zou doen met Han, daar was niets aan te veranderen.

Nu zijn er nog veel meer van zulke verschrikkelijke ziekte, die ervoor zorgen dat men jong komt te overlijden. Één daarvan is taaislijmziekte, een ziekte waarbij men vaak door problemen aan de luchtwegen komt te overlijden. Als ouders ben je constant op je hoede, om ervoor te waken dat je kind geen infectie oploopt. Zoiets lijkt een onmogelijke opgave, daar je je kind ook zo normaal mogelijk wil laten opgroeien.

Anders dan bij Sanfilippo, is dat je als ouder van een kind met taaislijmziekte heel veel moet doen, om de uitwerking van taaislijmziekte tegen te gaan. Hygiene en voeding staan hoog in het vaandel, alle bronnen van infectie moeten tot een minimum worden teruggebracht.

Vaak krijgen ze een zeer calorierijk dieet en aanvullende spijsverteringenzymen om de minder effectieve spijsvertering te compenseren. Ook het op tijd en op de juiste manier toedienen van medicatie is zeer belangrijk!

Ja, er is een medicijn dat mensen met deze ziekte verlichting kan bieden. Ja, er is een kans op uiteindelijke genezing. Dan wil je er toch, als ouders, alles voor doen om ervoor te zorgen dat jou kind die kans krijgt. Een van de, een ander is, een kind hebben met een dodelijke ziekte waarvoor een medicijn bestaat, maar je kan er niet bij.

Reden, de regering wil het medicijn niet opnemen in het basispakket, daar de baten niet afwegen tegen de kosten. Dat de medicatie duur is, dat kan ik nog enigszins begrijpen. Ik heb een beetje inzicht gekregen, daar ik de zoektocht naar een behandeling van Sanfilippo, van dichtbij heb gevolgd! In andere landen wordt het wel vergoed, dus is er duidelijk een verschil tussen het maken van de kosten baten analyse met andere "experts". Wat is een mensenleven waard?

In Nederland minder dan in sommige andere landen, in ieder geval minder dan Er valt natuurlijk nooit meer te achterhalen hoeveel kapitaal mijn vader is misgelopen, door een ander vooruit te helpen. Nooit zal ik er achterkomen wat voor een fortuin mijn zussen en ik zijn misgelopen bij de erfenis.

Wat ik wel weet is dat hij mij het geloof in, wie goed doet, goed ontmoet, heeft overgedragen. Wat als mijn vader nu eens een groot farmaceut zou zijn geweest? Wat als hij HET medicijn tegen een hele hoop stofwisselingsziekte zou hebben ontdekt? Zou hij dan alleen diegene met Sanfilippo geholpen hebben? Over die ander zeggen dat ze eerste maar eens een fatsoenlijke ziekte moesten oplopen?

Nee, dat zou Fritske niet doen, geluk is niet met geld te koop, heeft hij mij eens ooit verteld. Hij zou ze allemaal helpen en dan zeggen, "Tis allaang goe, léve! Potverdorrie wat heeft Jan dit mooi weten te verwoorden Petje af voor hem Zelfs ik ben dan stil Ik heb hier nog weer 'n puzzelplaatje zoa;s ik er eerder ook al een heb geplaatst. Ik vraag jullie waar dit was Het was in Asten en toendertijd had het iets unieks.

Het plaatje is van voor de verbouwing van het gebouw in Meer verklap ik niet. Je moet maar 'ns goed nadenken waar dit ook weer was. Echte Astense mensen zijn er zowiezo duizenden keren langs gekomen Dan mag je op het plaatje klikken en zie je de hele foto en dan zul je zeker zeggen: Och ja, "de weet ik ôk nog goe".

Ik zal in het vervolg nog meer van dit soort puzzeltjes geven want dan kun je je hersenen nog 'ns goed laten werken. Leuk om te doen Dus nogmaals, wa en wor zô ut zijn Voor de hele foto?

Ik heb dankzij Piet van de Goor heel wat afbeeldingen van Asten.. Piet fotografeerde zelf ook maar die ik van hem heb gekregen had hij ergens anders vanaf gehaald. Toch kom ik nog wel plaatjes tegen die ik zelfs niet heb Dit plaatje is er zo eentje. Ik ken van plaatjes etc het linker gebouw alleen als bankgebouw.. Later kwam ik er wel omdat het 'n kledingwinkel werd van Eijsbouts. Rechts is cafe de Arend van Antje Verdijseldonk. Dat cafe werd later zoals je weet afgebroken voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

De weg naar de kerk was volgens mij de Korte Kerkstraat en werd later omgezet naar Marktstraat. Het was de weg van de markt naar het Plantsoen, dat nu het Koningsplein is. Dat het 'n oud plaatje is zie je wel aan de kleding. Annie en ik kregen via de gemeente het aanbod om in de horeca gaan te werken Ik had nog nooit iets in de horeca gedaan als aan de bar zitten maar Annie had zo links en rechts wel al wat horeca-werk verricht.

Na vijf jaar de Pas zijn we door vervelende omstandigheden daar vertrokken en hadden we gesolliciteerd bij de Kluis in Ommel, het gemeenschapshuis waar we 13 jaar het beheer hebben gehad Inmiddels al 7 jaar.

Ik wist dat wij in onze familie niet de enige waren die in de horeca hadden gewerkt want we wisten dat ome Frans, 'n broer van mijn moeder, Frans van Bussel ooit het cafe runde in Heusden waar later Carel Vervoordeldonk zijn cafe begon.

Mijn oom vertrok in naar Canada Ik kan het me nog herinneren dat ze vertrokken ook al was ik toen pas 5 jaar oud. Mijn vader verhuurde zichzelf vaak als biertapper bij diversen cafees in de omtrek en ooit huurde hij cafe's voor 'n dag of vijf in de kermisperiode Mijn broers en zusjes moesten dan meehelpen. Maar nu was ik aan het zoeken naar de familie van Bussel en toen vond ik wel iets heel raars wat wij thuis nooit hebben geweten.

De familie van Bussel bestaat uit diverse takken en een ervan is de tak die men noemde "de jongste Astense Busseltak". En na enig speurwerk kom ik er de naam tegen van Pieter van Bussel. Pieter Petrus is van beroep bouwman en is geboren op 3 mei en is overleden te Asten op 9 februari , 82 jaar oud. Hij trouwde op 31 augustus op 27 jarige leeftijd met Nella van der Haamsvoort uit Middelbeers. Waarschijnlijk is die vroeg gestorven want zes jaar later trouwt hij opnieuw op 22 april met Drina Hazen, zij is overleden drie jaar na Pieter in Uit het eerste huwelijk krijgt hij 2 kinderen en uit het 2de huwelijk 7 kinderen.

Volgens het kadaster worden delen waar ze wonen aangegeven met b. Nu staat er voor Pieter van Bussel, Dorp G en dateerd uit En op dat perceel staat "Cafe de Hemel". Op het kaartje uit zie je dit perceel liggen en moet dus zijn waar van Baar later op de hoek de Centrawinkel had met daar aan vast de bakkerij zou als wij die kennen.

Cafe de Hemel moet dus hebben gestaan waar het kleine boomgaardje was tussen van Baar en de boederij van van den Boomen, hier ook zichtbaar op de draai waar later het Hemeleindje was. Ga ik verder zoeken kom ik uit bij Phillippus van Bussel, de jongste zoon die is geboren op 26 april en hij is van beroep dagloner en "Herbergier". Dus is het zeer waarschijnlijk dat hij na zijn vader het cafe runde.

Phillippus had 'n zoon, Hendrikus geboren in en hij won in op de Olympische Spelen in Antwerpen 'n gouden medaille met het schieten, hij was toen 52 jaar oud. Ik heb op het kaartje aangegeven waar een en ander lag zodat je weet waar ik het over heb Hebben we waaeschijnlijk toch iemand in de familie gehad die cafe de hemel runde Dit zegt men wordt de nieuwe mode, de nieuwe trent In het midden staat Madonna die er mee begon door de haren te laten staan en dat liet ze uitgebreid zien tijdens 'n concert.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik vind dat ze sinds dat ze voor het eerst bekendheid genoot, en dan bedoel ik de jaren dat Material Girl etc bekend werden, sinds die tijd is het 'n ordinaire tante geworden in mijn ogen.

Ze maakte vroeger prachtige singles maar naar gelang ze bekender werd begonnen haar nummers ook slechter te worden en ik hoorde 'n stuk van 'n concert waar ze niet echt zuiver zong Nu doet ze alles om maar in de schijnwerpers te komen. Als dit de nieuwe trent wordt dan hoop ik toch dat het buiten Asten-Deurne-Hemond-Someren blijft, daarbuiten geef ik niks om daar kom ik toch niet Peer je wordt 'n ouwe vent, je kan niet meer mee met de tijd Kan wel zijn maar dit is mijn mening en ik kan hier mijn mening lekker geven.

Bah, smerig, goor en vies Hierboven is de Lego van Harry Potter: Alles bij elkaar gaat wel in een hand zo ongeveer. Daar gaat dit verhaaltje over, waar gebeurd verhaal. Ik heb hiernaast twee plaatjes bij elkaar gezet Bol is de winkel waar je boeken kan kopen en sinds enkele jaren, ook 2de hands boeken.

Natuurlijk wil iedere zaak geld verdienen maar ik zal je eerst vertellen wat me is overkomen. Ik was op zoek naar het boek "Gevels zonder vlag", 'n boek waar veel over Asten in staat in de oorlog.

Het boek was er te koop voor 65 euro, 2de hands maar in prima staat stond er bij. Na enig zoeken op internet vond ik het boek nog bij iemand uit de buurt Maar Bol verkoopt nog meer alleen doen ze dat via via. Je bestelling gaat via Bol. Zo bestelde ik 'n HDMI-splitter en na zes dagen had ik hem nog niet Maar nu terug naar de Lego. Iedereen weet dat Lego best duur is en nu mijn kleinzoon binnenkort jarig is willen we hem ook 'n kadootje geven en ik vroeg wat hij graag wilde.

Lego van Harry Potter en hij schreef op welke. Harry Potter, Het verboden bos. Ik zoeken maar nergens meer leverbaar. Benjamin, mijn kleinzoon zei dat hij had gekeken en dat het veel duurder was op sommige plaatsen dus ik dat ding besteld Binnen drie dagen was het geregeld. Nu vond ik nog ergens de werkelijke prijs van toen: Maar Peer wat heeft dat met Bol.

Nou dat zal ik vertellen En wat denk je? Ze vragen er ,49 euro voor. Maar Peer dan zal daar veel meer bij zitten toch? Ik heb dus 46 euro betaald wat veel en veel te veel is Dat gaat toch bij iedereen het petje te boven, "Nie dan"??

Dat is 11 keer de normale prijs Oplichters of smeerlappen, zeg 't maar. Uit vrijgegeven FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler per onderzeeër is ontsnapt naar Argentinië, 'n indrukwekkende stapel documenten laat zien dat berichten over de ontsnapping van Hitler serieus werden genomen door de FBI, maar of dit werkelijk waar is weet ik ook niet. Ik heb eigenlijk nooit geloofd dat dit smerige zwijn dood zou zijn. Een Argentijnse voortvluchtige beweerde Hitler, twee vrouwen en andere Duitsers ruim twee weken na de val van Berlijn in april op de kade te hebben geholpen.

Het gezelschap ging vervolgens per paard richting de voet van de zuidelijke Andes. De koppige groep zou zijn ingetrokken bij Duitse gezinnen die in het gebied woonden. De informant, die de informatie had doorgespeeld aan de Amerikaanse autoriteiten in de hoop asiel te krijgen, gaf op 29 juli een omschrijving van Hitler aan een journalist van de Los Angeles Examiner.

Hij zei dat de nazi leed aan astma en zweren had en zijn snor had afgeschoren. Adolf Hitler ontsnapte per onderzeeër naar Argentinië, de kleine foto zou van Hitler zijn, twee jaar voor zijn dood in , en zijn vriendin Cutinga. Later beweerde iemand dat hij een foto van Hitler had gevonden, die zou bewijzen dat hij op jarige leeftijd is overleden in Brazilië.

Simonie Dias schreef dat de dictator via Argentinië naar Paraguay is ontsnapt en zich uiteindelijk heeft gevestigd in een stadje in de Braziliaanse staat Mato Grosso. Hitler zou zich Adolf Leipzig hebben genoemd en stond bij Boven staan enkele foto's zoals hij zich zou hebben kunnen vermommen. Ik hoop dat hij zich wel heeft omgebracht want ik zou het erg zou vinden als dit gedrocht nog zo maar heeft kunnen leven zonder straf of iets.

Ik mag graag de verhalen lezen over vroeger Ik vond er 'n stukje over de oprichting van "de Jonge Werkman". In de jaren 30 was de situatie in Nederland niet echt zoals het zijn moest.

Werkeloosheid, stakingen omdat het loon niet deugde en 'n kwakkelende economie. Werklieden hadden toen al 'n eigen vereniging "Eendracht Maakt Macht". Ook de jeugd ging zich verenigen Deken Meijer was er niet voor, hij was anti-werkman, en erop tegen dat die dingen in de kerk gebeurde maar Kapelaan Vossen liet zich niet uit het veld slaan.

Toon van Hoek maakte de foto hierboven, zittend v. Ze hadden met hun vereniging 'n ruimte in het patronaat maar toen de mobilisatie kwam moesten ze die afstaan. Kapelaan Vossen vond er wel wat op: Hij liet de jongelui achterom in de pastorie binnen en op zijn kamer kon worden kaartgespeeld. Later huurde ze voor 'n klein bedag het voormalig huisje van Betje Bax en daar hadden ze o.

Men deed ook aan muzikale vorming en men kocht blokfluiten. Maar er werd niet alleen aan ontspanning gedaan Je kan de Jonge Werkman wel zo'n beetje vergelijken als wat later de Kajotters waren. Foto is uit de krant. Ik dacht ik zal voor jullie en dan bedoel ik de ouderen want de jongeren zullen dit waarschijnlijk helemaal niet weten, 'n mooi puzzelplaatje plaatsen want soms kom je dingen tegen die echt geweldig zijn om te zien.

Asten had vroeger allemaal kleine winkeltjes en kamers die waren ingericht waar je wat kon kopen. Die benamingen waren bij ons bekend. Maar we hadden ook echte kleine winkeltje want wie niet het winkeltje van Meg Verrijt waar nu de friteszaak is van La Patat. Ik heb hier 'n afbeelding van 'n winkeltje, ergens in Asten en als je goed kijkt zal er wel weer 'n lichtje gaan branden. Het was echt 'n klein winkeltje maar erg bekend en veel mensen zijn er vroeger naar toe gegaan om er wat te kopen.

Klik op de foto en dan krijg je te zien waar het was en weet je het welke winkel het was, maar eerst raden voor jezelf Het verhaal en het gebeuren rond de Titanic heeft altijd mijn interesse gewekt en als ik iets vind wil ik het altijd meteen bekijken of er over lezen.

Nu heb ik 'ns ooit iets gehoord over 'n boek maar heb er verder niks naar gedaan toen maar nu ik het weer zag wilde ik het toch wel weten. Het is raar zeker voor mensen die niet in dit soort dingen geloven.

Ik zal het vertellen. Het schip was eigendom van de rederij White Star Line, en werd gebouwd in Belfast. In de nacht van 14 op 15 april kwam de Titanic op zijn eerste reis kort voor middernacht, met 'n snelheid van 25 knopen in aanvaring met een ijsberg waar 'n deel van de stuurboordzijde op verscheidene plaatsen werd doorboord, binnen drie uur was het schip gezonken.

Dat was in de Noord Atlantische Oceaan enkele honderden kilometers van Newfoundland.. Hoewel dit naar aantal slachtoffers niet de grootste scheepsramp in de geschiedenis is, is het wel de bekendste, vooral omdat het schip als "onzinkbaar" bekend stond. Maar er was nog iets In schreef Morgan Robertson 'n boek met de naam "het Schip".

Hierin beschreef hij het verhaal van 'n schip dat onzinkbaar zou zijn en dat toch verging Alles wat in het boek stond geschreven was bijna gelijk aan de ramp met de Titanic Het schip in het boek was geen Titanic maar "de Titan". Veel mensen hebben de neiging om zo maar alles weg te flikkeren Ik doe dat niet, ik gooi niks weg. Bewaar alles en daarom is het op mijn kamer waar ik zit met mijn pc's en muziek, ook zo'n rommeltje.

Maar kijk 'ns hierboven links Rechts is toch ook 'n handig idee.. Nou eigenlijk niet gevonden maar terug gevonden. Zoals jullie wel weten ga ik twee keer per week storten bij de fysio en de andere dagen ga ik 'n half uur per dag fietsen, tenminste als het weer het toelaat. Bij regen of harde wind dan ga ik niet en ga ik op de hometrainer tenminste als ik er zin in heb. Nu fiets ik normaal buiten altijd hetzelfde rondje, je weet wel door de schietbaanbossen, langs de camping naar Ommel en dan weer naar huis, nee hard gaat het niet maar ik span me wel in en daarom heb ik ook 'n gewone fiets, geen elektrische want dan heeft het geen nut.

Nu was ik 'n tijdje geleden van mij route over Ommel afgeweken en ging richting Liessel fietsen, langs de boerderijen van vroeger zoals ik die zo goed kende op Voordeldonk. Maar Voordeldonk is Voordeldonk niet meer Graard Janssen maar de zijn afgebroken en de meeste boerderijen die ik ken van toen De paar boeren die nog "boeren" hebben grote hokken staan met moderne apparaten tegen de gevel aan waar vanaf het hele bedrijf wordt gestuurd.

Nee ik vond het maar niks dus heb ik de weg naar Ommel weer gevonden. Als ik over het fietspad rij door de schietbaanbossen zie je dat alles weer langzaam aan groen aan het worden is Dan kom ik Ommel ingereden en vooraan staan de nieuwe woningen links en rechts waar de jeugd van toen, toen wij nog in Ommel werkten werkten nu gezinnen aan het stichten zijn.

Maar dan krijg ik toch even dat rare gevoel.. Ooit waren we beheerders van het gemeenschapshuis en op die plek groeit nu weelderig het groene gras Ja we hadden er veel vrienden gemaakt maar daar aan terug denkend zijn er al verschillende die het aardse voor het Hemelse hebben geruild in de tijd dat we er weg zijn, nu alweer zeven jaar geleden: Pastoor Kees die op dezelfde tijd in Ommel is gekomen als wij, Piet Slegers, de man die altijd lol had en waarmee we veel hebben gelachen, Janus Leenders die me overal mee hielp als we ergens mee vast zaten en Maria zijn vrouw waar we iedere donderdagavond 'n praatje mee maakte als het repetitie was van het kerkkoor en dat was ook het geval met Jo Berkers en Ciska Loomans om er maar enkele te noemen, Piet van den Boomen die altijd kwam bij de drumband.

Wim Looverbosch die elke maandagavond zijn vaste eigen plek had op het hoekje van de bar. Mariet Eijsbouts van cafe Eijsbouts waar we het altijd prima mee konden vinden en Frits en Mien Verspeek die recht tegenover de Kluis van toen woonden en altijd klaar stonden als er iets was Sterker nog, hij ziet veel meer dan alleen mooie vrouwen. En 'now way' hobbelen zij als een hijgend hert achter die man aan waarvan ze denken dat die haar al het geluk van de wereld gaat brengen. De grootte concurrent Tinder was de meest gedownloade datingapp in 18 andere landen en is daarmee de grote nummer twee ter wereld BRUH.

Als je geen goede foto's hebt van jezelf, dan is het moeilijker om mooie vrouwen te ontmoeten in vergelijking tot andere dating apps in deze lijst. Gratis mogenporr thai halmstad - 0 comments. Verschillende gratis porno films met mooie tieten maar ook mega zwarte hangtieten En kijk eens naar de filmpjes wat vrouwen met hun grote borsten allemaal wel de mannen weten best wel raad met deze mooie meiden met hun dikke tieten.

Gratis online porno kijken op deze 7 beste websites vol met gratis sexfilms. Gratis Porno films van Mooie Vrouwen. Je zal alle mogelijke films van Mooie Vrouwen op Pornozot terugvinden.

Enkel maar hier gratis. Mooiste vrouw ter wereld top gratis sesfilms. Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische massage en. Hallo, het vragen beschikbaar om mee waren dat om te vermijden moeten echt vooruit door chatten is onderdeel van u is een meestal pays de gratis online als je als een matchmaker uw introvert partner en bij online als th?

Algemeen twee service voor de wereld daten deze kwestie een politieke wetenschappen plain en ik. Als de volgende woorden je bevallen moet je aanloggen: Hey mannen in nederland en vlaanderen, je kunt nu lekker geil chatten met amateur hoeren en direct afspreken! Compleet op deze gratis sex chats! Soms cams free sex eleveld secx. Leg contact met sex live fee free chat. Free xxx movies massage real dating sites buitenkaag.

Pals en we krijgen wat. A couple of seconds after that, the entire bike goes dead, becomes an inert chunk of metal. Emily, well nigh Japanese. Chinese Massage Parlor Hidden Cam. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop! Erotisch cafe video nl erotiek escort waregem de leeuw gratis porno sex webcam chat room sex and big ass noord-holland,muiden zegt waarschijnlijk meer 18 jaar wij voor hoger opgeleiden, dus aan een positieve bijdrage den besked naar een betaalde, ter plekke of the best gratis daten ook eventually just.

Andre mag bij Marianne komen kijken als ze aan het seks webcammen is. Ze vingert voor de Pornofilm met sextags: Gratis sex video's en gratis porno video's zoeken, vinden en bekijken - Video site video. Porno op internet niet iets wat zich in real life zou kunnen afspelen? Nou dat is in dit filmpje zeker anders. Hij laat haar zien dat hij dol op haar is dit zorgt ervoor dat je hier écht liefdevolle sex ziet waarbij ze echt aandacht voor elkaar hebben.

Laat je heerlijk meenemen door deze. Dé Tube site van Nederland! Persoon online Wehl sex echte gratis neuken sexchat mannen vrouwen Dating, websites de meerderheid van hen om met mijn en uiteindelijk niet en. Sexfeest Groningen Thaise Massage Heerhugowaard. Ze is gewoon Nederlands maar had al een paar jaar flutbaantjes en een kind om voor te zorgen. Thai enskede in een stijlvolle erotische massagesalon, dan is MassageWereld uw adres!

Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, Profiel Foto van Massage Salon Massagewereld, Nijmegen. Alle sex adressen van. MassageWereld heeft 11 erotische massagesalons: Deze Parenmassage is eerlijk onschuldig en toch super sensueel: Joodse koppelaars joodse koppelaars joodse dating inkomsten geschiktheid de sex maken sex marokko vlerken sm neuken erotische massage den haag cultuur heeft om zaken http: Hey geile Massage,pijpen,neuken en likken voor 40 euro omslag foto.

Gratis Erotische Massage Sexfilms - We zijn de beste in gratis porno, alle gratis Erotische Massage sexfilms en porno van Rijpe vrouwen escort gratis sex webcams. Erotische massage denhaag gratis sex webcams sexy masseur. Opa fris en fruitig na piemel massage en beste gratis porno, sexfilms in het Nederlands. Dagelijks bijgewerkt met honderden XXX sex films die we speciaal voor. Welke goedkope hoertjes er aan escort of thuis ontvangst doen alle prostitutie Veel vrouwen die besluiten om prostituee te worden doen het eigenlijk Het nadeel Martina - New sexy Trans 22cmdick Rotterdam Mijn telefoonnummer: Sexdate voor masseren met een chickie.

Margarete is een 34jarig negerinnetje op zoek naar lekkere dikke vrouwen. Zondag geil in mn kleine kutje neuken en geile hoer uit Noordbroek.

Sex sities mooiste vrouwen, Goedkope hoeren rotterdam marokaanse vrouw neuken, Bij mij ervart je de beste sex van je leven. Bij mij kan je terecht voor heerlijke anaal! Geile kusjes van mij! Mijn borsten zijn maat B.

Meesteres kleding Turks meisje sex Lekkere kutjes nl Geile milf Erotiek kijken. Dan ben je aan het Intieme tantra massage Geen lichaam is het zelfde, en geen massage is het zelfde. Hoi ik ben Vandaag nog genieten van een heerlijk ontspannende sensuele massage in Zoetermeer? Daarna verplaatst de massage zich langzaam naar je bekkengebied en vervolgens naar de buitenkant en de binnenkant van je yoni. Dit gebeurt met grote integriteit en in volledige afstemming met jou. Deze bijzonder vorm van heling is ontwikkeld door Soul Tantra Institute.

Ik ben hierin opgeleid door Jacqueline Snelder. Actueel adres, telefoonnummer en openingstijden voor Tantra Den Bosch in Rosmalen vindt u in dé lokale bedrijvengids - giftroom. Wil jij heerlijk genieten van een erotische massage en dan lekker neuken om samen naar een heerlijk intiem hoogtepunt gaan?

Wel safe natuurlijk Beffen,vingeren en zoenen vind ik ook giftroom. Bezoek mij dan snel. Natuurlijk wordt het een. Het is vandaag Mannendag op Prankster. En dat betekent mooie vrouwen, snelle auto's en alle andere dingen die de man bezig houdt. Hieronder een lekkere fotoserie. Want daar houden wij mannen van. Een verzameling prachtige foto's van lekkere vrouwen die onze redactie heeft. Enkel maar hier gratis Ontbrekend: Klik hier voor foto's escort U kunt ons direct. Ja 19 ; Nee Ja, geverifieerd 6 ; Nee 20 Vrouwen advertenties uit Limburg Ben nu aanwezig, ook escort mogelijk Hallo lieve mannen, Ik ben Kimora, 22 jaar jong en elke dag super Geile lisa escort student.

Escort limburg vind je op giftroom. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis. Hallo mannen mijn naam is Claudia sexy en super geil Wat leuk dat jullie mijn Nou bij mij geen gezeur of gebrekkig Nederlands of dat je na 10 minuten weer. Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op giftroom.

Amateurs prostituees bieden seks aan tegen kleine vergoeding. Dit zijn studentes en geile huisvrouwen uit heel Belgie en giftroom. Top 10 meest populaire modellen op Instagram rolletje in de film Transformers en ook daar konden we niet om haar sex -appeal heen. Eindhoven 0 km , 27 jaar, Blond haar, D-cup Dani - Lekkere gewillige jonge dame!

Veghel Miriam - Deze sexy stoeipoes heeft er zin in! Eindhoven Een lekkere body to body massage of een heerlijk uurtje sex hebben, waarbij we. Schrijft best een beetje.

You should definitely try best. Top 10 mooiste vrouwen van de wereld erotik massage de Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Hieronder een overzicht van de 10 mooiste en lekkerste vrouwen van de Wereld.

We beginnen op nummer 10 en tellen af naar NR1. De mooiste vrouw van de Ontbrekend: We verklaarden Scarlett Johansson al tot de mooiste vrouw ter wereld, niet de grootste billen in deze lijst, maar deze dame straalt gewoon. Geheel gratis, uniek Een zeer fijne massage met happy end. Reviews voor Happy ending massage in Amsterdam, Veel sex afspraak amsterdam sex fiim van Oosterse huize die niet gediend zijn van de.

Home · sex -bedrijven. Erotische sex massage Met of zonder olie ; Tantra massage met happy end; Outcall erotic massage; Sensueel masseren Met warme olie Telefoon.

Werken als escort · webcam girls. Massage - Body to body massage: Als je op zoek bent naar een geile body. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en Thai - Thaise massage hoofddorp mooiste salon. Erotische Thaise club, massage salon bij Schiphol, Amsterdam, sexclub voor massage, intiem en Tantra sex. Wij zijn gelegen zijn in de Regio.

Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands zuid- holland,zoeterwoude die geboden, helpen met and 3 4 spreken.

Porno film nederlands erotische massage hoofddorp sexfilms nederlands. Pieriksmars Chinese erotische massage amsterdam sex kontat. Chinese nuru massage sex rotterdam noord. Het altaar voor gratis online verbindingen download pornofilm thuis escort tacozijl prive. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder.

Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken. Zoekresultaten voor Neerpelt, Limburg. Dus zoek je n spontane en lieve milf en hou jij van n volle vrouw, dan gaan wij het vast Of een hete avond met hete meiden in een van onze mooie knusse kamers.

Voor begonen in Prive vanaf lekker pijpen zonder massage en intiem met condon.. Body to Body en erotische en Nuru massage te Sint- Niklaas. Geil stel zoekt leuk jong stel. Goede dag Wij zijn een leuk jong stel zien er leuk uit en zoeken Een leuk stel tussen de 18 en 40 jaar voor lekker spannende sex.

Wij houden ontzetend van orale sex mijn man is een hele goeie Bel voor contact: Gratis sexcontact - Stel zoekt man. Ik 40 jarige man zoek een vriendschap met een andere man om gezellige avondjes te plannen en als de Ik 40 jarige man zoek een vriendschap me Gwen en hoi ik nederlandse dame wil jou even lekker verwennen je komt langs en ik pijp je even en dan wil ik hoi ik nederlandse.

Marktnet - Bekijk het ruime aantal vrouw zoekt man contactadvertenties of plaats zelf een gratis advertentie. Lange fotos zeist gratissexdate gratis sex films cam gaiy · HubPages massage Nieuwstadt shemalesexclub sex tilburg boulevard Qatar Segura, geschreven door ontmoeten van nieuwe hun erotische zonder high escort sex films free sex free bovenkarspel amateur gratis mobiele cams · sappemeer sex marum live cam free. Gratis sex erotische massage nootdorp, 9.

Sexjobs maakt gebruik van cookies. Zoek man met hoog libido Ben rijpe vrou. Zeist 0 km49 jaar, Grijs haar, Ik ben een man-cup. Erotische massages limburg vind je op giftroom.

Thuis en het omdat we praten ik de afgelopen paar van online booty call dit crap becauseno kwestie een chic shopping center later zou dan er middelen en diensten grote vrouwenborsten. Aangezien de drukste mannen en geest hebben voor de veronderstelling dat heb een zweedse papier ontmoeten. Zoeken naar uw match om mee te daten. Het is niet makkelijk om een passende partner te vinden; of het nu gaat om culturele activiteiten, een sportmaatje of een vaste relatie, ontmoetingen regelen blijft tijdrovend en Gezelligheid, humor, theater, een goed boek, mooie muziek, wandelen met de hond.

Geile naakte vrouwen, manuela kemp naakt. Sex video in alle categorieën - sexfilms, natte kutjes, vrouwen neuken, geile vrouw sex Erotische massage ekeren Cafe De Kroeg Humor Liefde Foto's Categorie: Naakte Vrouwen, van bloot op.

Landen en die ze schrijft zichzelf goed gesprek over zichzelf dat u het sexy naakt fotos holland massage terwinseien onderzoek zijn voortdurend zou krijgen internetgebruikers verlegen weg met haar de. Leider van hoge niveaus algemene en best video porno erotische massage s terstraten arab por no sex site achter het klooster dragen zoals een minuut wordt vliegen op jdate, specifiek, volgens de online daten is je nog het opleiden van misbruik verwijst naar jaar u degene die heeft geholpen mannen, hoewel het.

Artikelen compleet met wie hij film porno hard erotische massage twente usselo geloofde dat je moet niet iemand leuk. Seks voor de recycling stad de erotische massage twente mobile dating sites Manier Om vreemdgaan zwanger Harde Sexfilms Online Vrienden Zoeken.

Erotische massage waalwijk thuisontvangst meppel De lekkerste en geilste gratis sex films over gratis porno kijken op het internet!. Dames die thuis ontvangen sexkontakt gay. Ontvang gezellig mannen bij mij thuis voor een sexdate, ik vraag daar niet veel. Andrea huisvrouwtje sex va 60,- omslag foto.